Loading

Jan Barbier nieuwsbrief 25 11 juni 2020

Vreemde tijden…

zeg dat wel…

Deze week is de school aan zijn vierde start van een nieuwe periode begonnen. Na de normale start in augustus, de lockdown met afstandsleren en de opstart met halve groepen, zijn we nu weer gewoon op school. Voor iedereen een feest dat het leven op school weer normaliseert. Alhoewel de oudercontacten enorm gemist worden. Laten we afspreken, dat wanneer dat weer mogelijk is, we een prachtig feest organiseren met z’n allen.

Normaal gesproken zouden we u op een informatieavond informeren over de groepsindeling en de nieuwe mensen aan u voorstellen. Deze keer moet dat maar met een nieuwsbrief en twee filmpjes van Marloes Joosten, de nieuwe directeur van onze school.

Naast deze nieuwsbrief zullen we ook specifiek een brief versturen aan de ouders van een groep, wanneer daar bijzonderheden te melden zijn. Nog drie weken, de tijd vliegt… Maar we gaan er opnieuw een fantastische periode van maken.

Wij wensen u veel leesplezier en blijf gezond,

Robbert Flim en Roel Roelofs

Even voorstellen...

Met ingang van het nieuwe schooljaar neemt Marloes Joosten de functie van directeur over van Roel Roelofs. Zij wordt de directeur van de Jan Barbier en de Es. In onderstaand filmpje stelt zij zich kort voor:

Het nieuwe schooljaar start op 2 juli

Woensdag 1 juli kunnen de leerlingen afscheid nemen van hun juf en/of meester. Deze dag mogen de kinderen verkleed en feestelijk naar school komen. We sluiten op dat moment een bijzonder schooljaar met elkaar af. Bovendien zullen Henny van Eijzeren op de Es en Maria Nije Bijvank op beide scholen nog afscheid nemen van de leerlingen.

Op woensdag 1 juli mogen alle leerlingen verkleed naar school komen!

Donderdag 2 juli begint het nieuwe schooljaar. Uw kinderen zullen twee dagen in alle rust gaan kennismaken met het nieuwe lokaal, de nieuwe leerkracht en wellicht de nieuwe groep kinderen. De ervaring heeft ons geleerd dat dit voor veel kinderen heel veel rust geeft. De spanning hoe het nieuwe schooljaar eruit gaat zien, is dan gelukkig niet meer aanwezig.

Vrijdag 3 juli om 12.30 uur gaat de zomervakantie dan beginnen.

Afscheid...

Afgelopen woensdag hebben we in een kleine setting, maar op feestelijke en smakelijke wijze, bij tante Stoof aandacht besteed aan het afscheid van Henny, Maria en Alida. Normaal gesproken zouden we met ouders en leerlingen iets organiseren, maar dat gaat helaas dit jaar niet...

Na 35 jaar kleuteronderwijs, waarvan het grootste gedeelte op de Es, gaat juf Henny met pensioen. Menig kind heeft dankzij haar kennis en ervaring met betrekking tot lesgeven in de onderbouw een hele goede basis gelegd voor een verdere schoolloopbaan. Juf Maria heeft 15 jaar als onderwijs-assistent een hele belangrijke rol gespeeld op zowel de Es als de Jan Barbier. Niet alleen voor individuele leerlingen, maar zeker ook als persoon en de rol die ze vervulde binnen beide teams. Juf Alida is 21 jaar geleden als stagiaire begonnen op de Jan Barbier om hier nooit meer weg te gaan. Elke dag op en naar van Meppel naar Eelen en Rhaan, tot ze in Lemelerveld ging wonen. Juf Alida maakt de overstap naar Talentrijk in Nijverdal.

Niet alleen Alida, Henny en Maria nemen afscheid aan het einde van dit schooljaar. Juf Mirja heeft het afgelopen jaar op de Es en de Jan Barbier gewerkt en maakt ook de overstap naar Talentrijk in Nijverdal. Juf Joyce heeft het zwangerschapsverlof van juf Marloes overgenomen en is daarna gebleven op de donderdag en vrijdag. Zij is komend schooljaar in dienst van stichting IKT en zal in eerste instantie weer invalwerk gaan doen. Meester Remko, tot slot, heeft zijn opleiding en zijn stage afgerond en zal op zoek gaan naar een baan. Tijdens de avond bij tante Stoof hebben we ook aan het afscheid van Joyce, Mirjam en Remko aandacht besteed. Via deze weg nogmaals een woord van dank voor de inzet op onze scholen!

Henny, Alida en Maria bedankt!

De groepsindeling voor het nieuwe schooljaar

Tijdens de studiedagen is in met het team vastgesteld op welke wijze we volgend schooljaar aan de slag gaan. De MR heeft ondertussen ingestemd met de plannen en volgende week zal de Ouderraad een toelichting krijgen.

Marloes Joosten; zij zal als directeur de leiding over de school hebben.

Geert Fransen; door het vertrek van Alida van der Kolk hebben we de ontstane vacature in kunnen vullen met Geert Fransen. Geert heeft al zijn andere werkzaamheden daarvoor opgezegd, zodat hij zich alleen op de Jan Barbierschool hoeft te richten.

Erna Calkhoven; zij zal zich komend jaar richten op lesgeven in groep 4/5/6 en op de leerlingenzorg. Daarnaast gaat Erna op de woensdagen lesgeven op de Es.

Geert Fransen; hij zal vanaf nu ook de dagelijkse leiding op zich nemen als eerste aanspreekpunt voor u als ouders.

Antje Altink; zij zal een dagdeel in de week alle administratieve en organisatorische zaken regelen.

U ziet dat er op woensdag en vrijdag maar twee leerkrachten beschikbaar zijn. Op deze ochtenden gaan de leerlingen ook naar de gymlessen van Marlou Schopman. Bovendien wordt komende week duidelijk wie de vacature van Onderwijsassistent, vanwege het vertrek van Maria Nije Bijvank, gaat overnemen. Deze onderwijsassistent zal leerlingen begeleiden, maar ook lesgevende taken op woensdag en vrijdag op zich gaan nemen. Dinsdag zijn er sollicitatiegesprekken, waarna we u zullen informeren.

Het team is compleet met Antje Altink en Christiaan Pultrum.

De teamsamenstelling voor 2020/2021 is als volgt:

Unit onderbouw:

Groep 1/2/3 Jacolien Bosman ma/di/wo/do

Unit middenbouw:

Groep 4/5/6 Erna Calkhoven ma

Groep 4/5/6 Ineke Akihary di/wo/do/vr

Unit bovenbouw:

Groep 7/8 Geert Fransen ma/di/do/vr

Overige medewerkers:

  • Sport en bewegen Marlou Schopman wo/vr
  • Interne Begeleiding Erna Calkhoven di
  • Onderwijsassistent vacature ma/wo/vr
  • Ondersteuning Christiaan Pultrum
  • Secretaresse Antje Altink ma
  • Directeur Marloes Joosten ma/wo
  • Locatieleiding Geert Fransen

Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Gymlessen ook voor kleuters in de Voordam…

met uw hulp... dat wel…

Vanaf komend schooljaar zouden we graag ook groep 1 en groep 2 willen laten gymmen in de Voordam in Hellendoorn. Marlou Schopman heeft ruimte in haar rooster gemaakt. De bedoeling is om op vrijdagochtend te starten in de gymzaal. Ouders kunnen hun kleuters dus tussen 8.15 en 8.30 uur bij de Voordam brengen.

We zoeken echter wel twee ouders, het kan uiteraard ook bij toerbeurt, die om 9.15 uur de leerlingen van groep 1/2 weer naar school brengen. U kunt dan eventueel bij de gymles blijven. De gemeente betaalt helaas geen busvervoer voor kleuters. Daarom doen we dus een beroep op u. Mocht u hierin mee willen helpen? Heel erg graag; geef dit dan door aan Jacolien Bosman.

We houden u op de hoogte of het plan van de kleutergym ook uitgevoerd kan worden.

De Zomerkrant komt eraan

Op dit moment wordt er hard gewerkt om een papieren Zomerkrant te maken. Deze krant zal bij alle vrienden van de Jan Barbierschool worden rondgebracht. We wensen iedereen veel leesplezier toe.

Afscheid groep 8

Maandag 29 juni neemt groep 8 afscheid van de Jan Barbierschool. In de volgende nieuwsbrief krijgt u meer informatie over dit afscheid, maar Danny, Jan, Tim en Troy zijn samen met hun ouders en leerkrachten bezig om er een prachtig afscheid van te maken.

DAGOPENING

SOMS WIN JE... SOMS LEER JE...

Winnen, winnen, winnen, dat is wat we willen! Maar bij een spelletje of wedstrijd kan er maar één winnen. Dus is er ook altijd iemand die NIET wint. Als je niet wint, ben je dan een verliezer? Ook al voel je je dan geen winnaar, weet dat je altijd wel iets gewonnen hebt. Misschien ben je iets meer te weten gekomen of heb je iets geleerd.

Heb je wel eens verloren? Hoe voelde je je toen? Als je nu zo terugdenkt, heb je toen eigenlijk ook iets “gewonnen”?

Created By
Robbert Flim
Appreciate

Credits:

Gemaakt met een afbeelding van Giorgio Trovato - "untitled image"