Engasjert, kreativ journalist søker..... Søknad på stilling som journalist (vikariat) i KLar tale

Hvorfor skal jeg, Anne Marie Huck, jobbe som journalist hos dere i Klar Tale?

Fordi jeg er lettlest, engasjert, kreativ og flink til å grave fram spennende saker. Jeg elsker å fortelle sterke historier om så og si alt, så lenge det overrasker, utfordrer og gir både meg og leserne noe å tenke på. Jeg kan lett tilpasse meg forskjellige publiseringsplattformer, og har skrevet for nettaviser, nettsider og papirutgaver til mange forskjellige aviser og magasiner. Etter å ha jobbet som fotograferende allround journalist i en årrekke, har jeg bred erfaring med å vinkle om og skrive saker rettet mot ulike medier, målgrupper og lesere.

Jeg elsker å fotografere, og overdriver ikke når jeg sier at det er en glede som strekker seg langt utover en "vanlig arbeidsdag". Jeg er også svært interessert i layout og det endelige produktet, og tenker alltid visuelt i mine produksjoner. En sak er aldri bedre enn sine bilder, og motsatt.

Et bilde tatt en solskinnsdag, verken mer eller mindre. Foto: Anne Marie Huck

I tillegg til dette er jeg veldig glad i variasjon i jobbhverdagen, hvor man er avhengig av bruke alle kreative krefter og stå-på-vilje, for å produsere, grave fram og finne de gode historiene. Det er helt uvurderlig med godt samarbeid og god stemning på arbeidsplassen, da jeg er en typisk "happy-go-lucky"- person. Gode tilbakemeldinger fra sjefer og kolleger inspirerer og motiverer i hverdagen.

Jeg er sikker på at jeg kan bidra med masse energi, gode ideer og engasjement hos dere i Klar Tale. Jeg er tilgjengelig for en samtale, og kan tiltre en eventuell stilling umiddelbart.

Jeg er forøvrig tospråklig: fransk/norsk og har selvsagt solide engelskkunnskaper, da jeg forsto at språkferdigheter utover norsk også kunne være viktig for stillingen. Eg skal ikkje skryte på meg ein feilfri nynorsk, men jeg digger Are Kalvø, om det skulle ha noen som helst betydning.

Ta gjerne kontakt med min tidligere sjef i Mediehuset dittOslo og min referanse, Hege Bjørnsdatter Braaten for mer info. Tlf: 988 02 577

Sjekk ut min linkedIn-profil for utfyllende info

Mitt siste engasjement var hos Kirkens Bymisjon, da jeg ble hyret inn som journalist for hovedsaklig å produsere artikler til julemagasinet, som kom ut i desember 2016.

Arbeidsprøver og publiserte artikler

Publisert og jobbet fram hos Kirkens Bymisjon i fjor.

På eget initiativ gravde jeg fram denne saken, som jeg syntes var av interesse og relevant for organisasjonen jeg jobbet for. Nico D er en super kar, som åpenhjertig forteller om hvordan låta "Ditt sanne jeg" ble til.

Fetteren til artisten Nico D tapte kampen mot rusen

Videre møtte jeg også denne kilden (anonymisert i saken), som inspirerte meg. Det var i anledning en "gladsak" om juleforberedeler på et senter for tidligere rusavhengige, (SAFIR), jeg kom i prat med denne sterke moren. Hun åpnet seg, og fortalte om et tøft liv som pårørende til sin egen rusavhengige sønn, som denne jula sonte en narkodom i fengsel.

– Jeg gruer meg til å besøke sønnen min i fengsel i jula

Videre følger enda en sak om følgene av rus. Elisabeth har opplevd alle foreldres verste mareritt, å miste sønnen sin i en alder av bare 20 år. Nå jobber hun som frivillig for å hjelpe andre i samme situasjon.

Elisabeth mistet sønnen Adrian (20) til rusen

Utover disse sakene, har jeg også lagt med noen eksempler fra min tid som fotograferende journalist i mediehuset dittOslo.

Her følger en sak om sexkjøpsloven, og et møte med en prostituert kvinne sin harde hverdag. (Saken ligger publisert på nettavisen.no, siden dittoslo.no ble nedlagt i 2014 og kjøpt opp av Nettavisen.)

– Nå ber kundene nesten alltid om suging og full pakke uten kondom

En sak om lavterskeltilbudet, Sykepleie på hjul, gir et innblikk i hverdagen til mange av Oslos rusavhengiges liv på gata.

– Jeg tror jeg får sette litt naloxon

Diverse bilder tatt av meg fra artikler publisert på dittoslo.no, nab.no. , noblad.no.

Har satt sammen en liten bildecollage fra Skeive Dager 2016, som jeg med glede fotograferte. (Har ikke vært publisert noen steder)

Dette var en liten smakebit av hvem jeg er, med et sterkt ønske om at dere kunne tenke dere å ha meg med på redaksjonsmøter i Klar Tale.

Med vennlig, journalistisk hilsen

Anne Marie Huck

Credits:

Anne Marie Huck

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.