Loading

Nieuwsbrief #6 De Es

Nieuwsbrief #6 Es 9 oktober 2020

Beste ouder(s), verzorger(s),

Hierbij de laatste nieuwsbrief voor de herfstvakantie. Gisteren hebben we op beide scholen op een fantastische manier afscheid genomen van Roel Roelofs. Wat een creativiteit en enthousiasme toonden de kinderen. In deze nieuwsbrief vindt u een terugblik op deze dag middels foto's en een schrijven van Roel. Daarnaast geven we u nogmaals inzicht in het noodprotocol, met bijbehorende filmpjes. Het is een samenwerking tussen alle scholen binnen stichting Ieder Kind Telt, samen staan we sterk! Uiteraard hopen wij dat het coronavirus snel onder controle is en het noodprotocol niet in werking gesteld hoeft te worden. Geniet van de komende herfstvakantie!

Marloes Joosten

Schakelen

Vandaag sluiten we de eerste periode na de zomervakantie af. Na acht weken school start morgen de herfstvakantie. Terugdenkend aan de afgelopen weken komt vooral de term ‘schakelen’ bij mij naar boven…

Corona

Waar we voor de vakantie hoopten op betere periode voor wat betreft Corona, moeten we concluderen dat deze pandemie weer aan een opmars bezig is. Een ouder die positief getest is, leerkrachten die zich moeten laten testen en daardoor niet voor de groep kunnen. Het vraagt op dit moment best wel veel van de organisatie. Het is constant schakelen, bijstellen en scherp blijven op de ontwikkelingen die er zijn. Laten we hopen dat hier snel een einde aan komt.

Team

Het team van de Es en het team van de Jan Barbier hebben moeten schakelen naar een nieuwe directeur. Waar Roel al die jaren aan het roer stond, is het nu Marloes Joosten die de dagelijkse leiding over beide scholen heeft. En dat is soms wel even omschakelen: Een andere benadering, een andere manier van communiceren en een nieuwe manier van leiding geven. Wat hetzelfde blijft is de visie op onderwijs en onze manier van werken.

Andere tijdsinvulling

Niet alleen het team moet even schakelen, ook Roel moet dit. En dat is soms lastig. Ook vanaf zijn vakantieadres kregen we de afgelopen periode nog veel appjes. Het is ook niet niks om je vaste routines en gewoontes te doorbreken. Niet meer je dagelijkse gang naar school, de contacten met teamleden, je nieuwe ideeën uitzetten en de gesprekken voeren met leerlingen… En dat is vast wel even schakelen. Roel krijgt straks een andere tijdsinvulling: Deels blijft hij aan het werk voor Stichting Ieder kind telt. Daarnaast zal hij ook rekentrainingen blijven geven. En natuurlijk is er straks meer tijd om er met de camper op uit te trekken.

Van twee naar drie dagen op de Brug...

Aan het begin van dit nieuwe schooljaar ben ik begonnen als waarnemend directeur op de Brug. En dat was ook best even schakelen: Een andere school, een andere manier van werken en nieuwe collega’s en leerlingen. Samen met Martijn Kelder, directeur van de Veenbrug in Daarlerveen, ben ik deze uitdaging aangegaan. Ik op maandag en vrijdag, Martijn op dinsdag en donderdag. In eerste instantie zou deze invulling op de Brug tijdelijk zijn (tot de herfstvakantie of iets langer), afgelopen week is echter besloten om deze periode te verlengen, zij het op een iets andere manier: Na de kerstvakantie ga ik drie dagen aan de slag als directeur op de Brug. Martijn zal dan een dag minder aanwezig zijn.

En onze leerlingen?

Het lijkt wel of onze leerlingen minder moeite hebben met schakelen… althans; de meeste leerlingen. Het is wat het is. Ze kunnen, tot op heden gelukkig, normaal naar school en hebben elke dag nog steeds hun vertrouwde leerkracht voor de groep. Dat maakt dat de dagelijkse routine voor hen zo normaal mogelijk blijft. Als school doen we er dan ook alles aan om dit zo te houden. Wat dat betreft is het een groot compliment aan de teams van beide scholen...

En nu vakantie…

Nu eerst even een weekje geen school. Even bijtanken, leuke dingen doen of misschien er even tussenuit. Ik hoop dat we elkaar na de vakantie weer in goede gezondheid treffen!

Robbert Flim

Wat een mooi afscheid…dank jullie wel

Donderdag heb ik afscheid mogen nemen van alle leerlingen op beide scholen. Een dag met veel verrassingen en leuke optredens van de leerlingen. Het feest begon met een cadeau van de ouders van de Jan Barbier in de vorm van een prachtige boom. Daarna een prachtig circus met wilde dieren, voetbaltalenten, danseressen, gewichtheffen, acrobaten en een clown. Tot slot kreeg ik nog bezoek van Kleine Jan. Met kruiwagen en gereedschap werd ik in alle groepen verrast. Wat een mooi begin van de dag.

Nadat we koffie met een heel bijzonder gebakje hebben gehad, reden we naar de Es. Eerst langs Bruintje Beer. Daarna heel veel mooie optredens van alle leerlingen. Van een muziekkorps, een ABC, lieve woorden van groep 3, bloemen die zich ontvouwen in een bak met tranen, een prachtig lied, voetballen, dansjes, een kwis en tot slot de ontvoering van Elise; het was genieten bij elke voorstelling.

Tussendoor patat, kroket en drinken. Ook dat allemaal prima verzorgd door de TSO.

De dag werd afgesloten met een hapje en een drankje met alle teamleden. Na mooie woorden van Robbert, cadeaus uitwisselen en petje op petje af, werd deze bijzondere dag afgesloten.

Allereerst wil ik alle leerlingen enorm bedanken voor hun bijdragen. Verder alle mensen die bij dit afscheidsfeest betrokken zijn.

Na 44 jaar onderwijs is het nu tijd om met andere zaken bezig te gaan. Langs deze weg wil ik iedereen bedanken voor het vertrouwen en de fijne relatie. Ik wens iedereen veel geluk, gezondheid en liefde toe. Good Goan allemaal….

Roel

Good Goan

Corona Noodprotocol

Achter de schermen hebben is er op stichtingsniveau nagedacht over een noodprotocol dat in werking treedt als we voor het probleem staan dat we niet voldoende leerkrachten hebben om de groepen te draaien. U hebt hierover woensdag een mail ontvangen van Maud Berendsen namens Stichting Ieder kind telt. Middels die mail bent u geïnformeerd over de mogelijkheden die ingezet worden om de continuïteit op de scholen zo goed mogelijk te waarborgen. Naast schriftelijke informatie kunt u in deze brief ook klikken op twee foto's, waardoor u doorgelinkt wordt naar een filmpje voor ouders, of naar een filmpje voor kinderen.

Afscheid Roel in foto's:

Studiedag

Op maandag 19 oktober staat er een studiedag gepland. Dit is de maandag na de herfstvakantie. De kinderen zijn deze dag vrij. Tijdens deze studiedag volgen wij de eerste workshop van het traject 'Reflecteren met kinderen'. Wat leren leerlingen als ze reflecteren en hoe ziet dat er nou uit in de praktijk? Op dinsdag 20 oktober starten de lessen weer op beide scholen.

Schoenendoosactie

Ook dit jaar is het mogelijk om deel te nemen aan de schoenendoosactie. Door een schoenendoos te versieren en deze te vullen met spulletjes (zie checklist folder) maak je een prachtig geschenk voor een kind in armoede. Mocht u ook de transport- en organisatiekosten willen vergoeden, dan kunt €5,- in de geldenvelop stoppen en deze onder het postbode elastiek stoppen. De geldenvelop kunt u afscheuren van de folder. U kunt de schoenendoos inleveren op school tot en met vrijdag 6 november.

Created By
Robbert Flim
Appreciate