Schoolkrant! Kijk hoe leuk het was!

De Pop Up Summer School was weer inspirerend!

De Familie van i organiseert graag praktische en inspirerende workshops om ondernemers en professionals bij te spijkeren op online gebied. Daarom DUIKen we AF EN TOE OP MET EEN POP UP SCHOOL.

We leren je bloggen, omgaan met (nieuwe) sociale media, en geven je tips en trucs over fotografie, video, animaties, infographics, nieuwe apps en tools. Wij houden de nieuwste online ontwikkelingen bij en vertellen jou vervolgens graag wat jij op dit moment nodig hebt om je business up to date te houden.

Onze Pop Up Schools zijn dus bedoeld voor leerzame inspiratie, maar ook om anderen te leren kennen. Het onderling netwerken vinden we net zo leuk en belangrijk en er zijn inmiddels al mooie dingen uit voortgekomen. Zo heeft deze Pop Up School al een succesvolle samenwerking tussen een cateraar en marketeer teweeggebracht. Heb je ook een leuke samenwerking, contact of klant overgehouden aan de Pop Up Summer School? Laat het ons weten!

We waren dit keer te gast bij De Alchemist in Utrecht. Fijn: lowkey sfeertje, gratis parkeren, centraal gelegen in Nederland en een goed verzorgde lunch.

22 juni ContentDag!

Bedoeld voor iedereen die zijn inhoudelijke expertise beter naar buiten wil brengen. Edith de Wit en Katja Staring namen de deelnemers – allemaal zelfstandig professionals – mee in het stevig neerzetten van hun verhaal en het duidelijk vertellen over hun waarde voor hun klanten.

28 t/m 30 juni Smartphone Summer!

Maak van je smartphone je pocket-marketingmachine! Je smartphone is je fototoestel, je animatiefilmmaker, je video- én vlogmachine. En je hebt ‘m altijd bij je. Tijdens de Smartphone Summer hadden we 4 workshops die je leren meer uit je smartphone te halen. Voor iedereen die iets in beeld wil uitleggen, een verhaal vertellen dat anders dan anders is, of snelle, originele videootjes maken voor sociale media. Creatieve contentmakers Anuschka Odau, Liesje den Ouden en John & Richard van Rooijen namen deelnemers samen met de Familie van i mee in hun wereld van fotografie, animatie en video en Instagram en leerden hen slimme kneepjes waarmee ze zelf verder aan de slag kunnen met het maken van bijzondere creaties voor hun blogs, tweets, posts en snaps.

28 juni Masterclass Instagram en Workshop Creatieve Fotostyling met je Smartphone

Tijdens de Masterclass leerden de deelnemers hoe je Instagram inzet voor je business. Wat zijn de mores en wat zijn goede praktijkvoorbeelden en: wat zijn de trends? Tijdens de Fotostyling-workshop gingen we aan de slag met verschillende beeldtrends (op Instagram geïnspireerd). 20 enthousiastelingen stonden met allerlei 'props' en hun smartphone illustratieve en stijlvolle foto's te maken, die bruikbaar zijn op verschillende media: van Facebook tot site tot flyer of showcase.

29 juni Animaties maken met je Smartphone

Leg uit wat je wilt vertellen in een zelfgemaakte animatievideo in drie stop-motion-technieken. Je doet het gewoon met je smartphone, een slimme app, een dosis creativiteit en een hoop gekke materialen. Een combinatie van handvaardigheid en digitale handigheid. Dat was de deelnemers wel toevertrouwd.

Onder leiding van Liesje den Ouden en Familie van i maakten de deelnemers van deze workshops de meest creatieve animatiefilmpjes met verschillende technieken, waarmee ze nu verder kunnen experimenteren. Er kwamen verrassend creatieve en mooie filmpjes uit voort:

30 juni: Video's en Vlogs maken met je Smartphone

Leer eenvoudige videoblogs (vlogs) of bedrijfsfilms maken & editen met je eigen smartphone of tablet. Want jezelf of je bedrijf filmen, dat doe je gewoon zelf. Je studio heb je in huis: dat is je eigen smartphone. Nu nog een jas, een microfoontje en een selfiestick, en je hebt de belangrijkste attributen voor een persoonlijk filmpje waarmee je mensen veel beter en sneller meeneemt in je boodschap, die vervolgens ook nog eens op sociale media kan worden gedeeld.

In deze workshop leerden de deelnemers hoe je 'quick & dirty' uit je telefoon een filmpje tovert. Iedereen kan nu verder om zelf te experimenteren met de verschillende apps en handige tools die zijn besproken en uitgeprobeerd. Wij zijn benieuwd naar de resultaten. Heb je wat gemaakt? Stuur het linkje even door!

De 'opdrachtgeefster' van de workshop was dit keer Janne van Rechstreex. Een van de wervende filmpjes die voor haar mooie initiatief werden gemaakt:

Tot de volgende Pop Up School!

Houd de nieuwsbrief en de Facebookpagina in de gaten voor de volgende workshopdata.

Tip

Je kunt ook een workshop op maat boeken als leerzaam bedrijfs- of klantenuitje. Of met een paar collega's, om bijvoorbeeld een specifieke vraag op online gebied verder uit te werken. Wij denken graag met je mee!

www.familievan-i.nl

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.