Loading

Live is uitdagingen aangaan Werkwijze coronaproof evenementen bij DeFabrique

We staan te popelen om toffe en inspirerende evenementen neer te zetten! Uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM. In deze ‘nieuwe wereld’ kun je blijven vertrouwen op onze servicestandaard en kwaliteit, die op een veilige en verantwoorde manier worden ingezet. Het is even wennen, maar met wat aanpassingen in onze locatie en het programma zetten we samen een succesvol evenement neer!

Hoe ziet dat er grofweg uit?

  • Gasten worden voorafgaand aan en tijdens het evenement duidelijk geïnformeerd over hoe we veilig en verantwoord kunnen samenkomen.
  • 1,5 meter afstand is het uitgangspunt voor veilige, verantwoorde en comfortabele evenementen. We helpen gasten voldoende afstand te houden door onder andere: stoelen en tafels op voldoende afstand te zetten, looproutes met markeringen van 1,5 meter te maken en het aantal gasten op de beschikbare vierkante meters te beperken.
  • De maximale capaciteit per ruimte wordt aangegeven door middel van bordjes. Hier vragen wij ook verantwoordelijkheid van onze gasten, want alleen samen kunnen we succesvolle 1,5-meter-evenementen organiseren.
  • De capaciteit van de cateringruimtes is minimaal gelijk aan de maximale capaciteit van de plenaire zaal, zodat er voor alle gasten voldoende ruimte is.
  • Gasten kunnen op diverse plekken in de locatie handen wassen en desinfecteren.
  • De gehele locatie met bijbehorende faciliteiten wordt tijdens het evenement volgens de RIVM-richtlijnen schoongemaakt. Hierbij houden we de 1,5 meter afstand in acht.
  • Ons personeel is getraind om op een veilige en verantwoorde manier service te verlenen.
  • Het cateringassortiment is de kwaliteit die je van ons gewend bent, maar wordt nu per stuk verpakt en gepresenteerd.
  • Tijdens plenaire- en subsessies staan de stoelen 1,5 meter uit elkaar.
  • Rijvorming en wisselmomenten worden zo georganiseerd dat er voldoende ruimte is om afstand te houden.

Concreet: je evenement van begin tot eind

Hoe ziet een coronaproof evenement er in de praktijk nou uit? We lopen de dag stap voor stap met je door.

Programma

Een veilig en verantwoord evenement begint met een slim programma waarbij gasten zo min mogelijk hoeven te wisselen van ruimte en rijvorming dus wordt vermeden. Onderaan dit document geven we je meer tips om het programma vorm te geven

Toegangsbewijs

Een week voor het evenement ontvangen gasten een mail met daarin het toegangsbewijs, een korte uitleg over het evenement en een duidelijke plattegrond waarop locaties en entrees staan aangegeven. Het toegangsbewijs vertelt je gast in welke locatie, oftewel: welke entree, ze zich mag melden. We denken graag met je mee om dit in samenwerking met leveranciers te faciliteren. In het voortraject bespreken we altijd welke kosten hieraan verbonden zitten.

Online registreren

Wij adviseren je om gasten te vragen zich voorafgaand aan het evenement online te registreren. Eenmaal op locatie hoef je alleen nog een QR code te scannen. Zo beperk je contactmomenten en rijvorming.

Ontvangstbord langs de weg

Nog voor aankomst bij de locatie vertelt een LED-bord langs de weg waar het parkeerterrein is.

Parkeren

Onze parkeerwachters heten je gasten welkom en wijzen ze een plek toe. Bij het placeren en uitstappen van de gasten wordt rekening gehouden met 1,5 meter afstand. Vanaf het parkeerterrein zijn de diverse entrees zichtbaar dankzij LED-borden. Vanaf het parkeerterrein is het voor de gast duidelijk welke ingang zij moet nemen.

Ontvangst

De gastheer/-vrouw van DeFabrique heet je gasten welkom en begeleidt het ontvangstgedeelte en de eventuele rijvorming. Dankzij de online registratie wordt er geen rijvorming verwacht. Als deze toch ontstaan, wordt dit gecontroleerd door paal en koord en strepen met 1,5 meter afstand op de grond. Tevens vind je bij de ingang handgelstations en papieren doekjes, zodat iedereen zijn handen kan desinfecteren.

Garderobe

Vervolgens lopen gasten door naar de garderobe. Ons personeel draagt handschoentjes, mondkapjes en staat achter plastic platen om alle jassen en tassen veilig aan te nemen. De garderobe wordt gedurende het hele evenement bewaakt.

Toiletgebruik

Bij elke toiletingang hangt een bordje met het maximaal aantal gewenste gasten per ruimte: drie. Er zijn handwasstations aanwezig met desinfectiemiddel en ieder uur worden de toiletten schoongemaakt volgens het protocol. Er wordt hierin rekening gehouden met het programma, zodat gasten hier zo min mogelijk hinder van ondervinden.

Catering

Catering bij ontvangst

Gasten lopen langs onze koffiebar voor koffie, thee en andere dorstlessers als water en sap. Ook hier zorgen wij voor 1,5 meter ruimte per persoon en desinfectiepunten. Voor ieders veiligheid werkt ons horecateam met handschoentjes aan en mondkapjes op. Afhankelijk van je Pick&Mix-keuze delen we alles in portieverpakkingen uit. Een aantal items krijgen gasten al bij de entree.

Behind the scenes: in de keuken

Cateringitems komen zo veel mogelijk per stuk verpakt binnen, zodat zo min mogelijk mensen hiermee in contact komen. Onze leveranciers werken volgens de (hygiëne) uitgangspunten van het RIVM. Daarnaast gebruiken onze koks extra beschermingsmiddelen zoals handschoenen en mondkapjes.

Lunch

Tijd voor een energizer? Bij elke uitgang van een plenaire ruimte staat een koffiebar. Water, sap en Roze Bunker Siropen pak je mee op de looproute. Vervolgens loop je lang de lunch. Alles is hier per stuk verpakt, zodat gasten het makkelijk kunnen verzamelen.

Diner

Zoals je inmiddels gewend bent, staan er ook nu flesjes water, Roze Bunker Siropen en sappen verspreid over verschillende drankuitgiftes op de route. Met een selectie van onze huidige keukentjes serveren we de lekkerste maaltijden ‘to go’. Door de gemaakte wachtrijen en goede routing wordt iedereen voorzien van een smaakvol diner op 1,5 meter afstand.

Borrel

Een borrel kan natuurlijk niet ontbreken! Op de route staat onze bar, waar de nieuwste drankjes voor je gasten klaar staan. Aan de hand van jouw Pick&Mix-keuze bepaal je waarmee de borrel een extra bite krijgt: is het de verpakte wrap of ga je toch voor ons nieuwe concept 'Likje verf'?

Werkwijze congres

Werkwijze beurs

Werkwijze locatiebezoeken