Loading

Winter in my hometown (prosinac 2019. - ožujak 2020.)

U projektu su učestvovali svi učenici područne škole Bogomolje, sa učiteljicom Ninom Bjelovučić. Uz našu školu tu je bilo još nekoliko škola iz Turske i jedna škola iz Litvanije. Cilj projekta je bio učiti o zimi vezano za vremenske prilike, klimu, promjene u prirodi, aktivnosti ljudi i životinja, ponašanja te kroz to upoznati druge kulture i njihovo poimanje zime i ponašanje zimi.

Prvo smo pravili projektnu ploču....imali smo samo komad šperploče, ali na koncu je ispalo jako lijepo, jer....uložen je veliki trud.

Potom smo crtali logo.

Ponosni smo što su upravo naša dva crteža izabrana za logo i poster projekta.

Potom je svaka škola, na isti dan, snimila vrijeme u svome kraju. Tako smo dobili sliku vremena od Turske, preko Hrvatske, do Litvanije. Ove prelijepe fotografije vremena u Sućurju ustupila nam je naša talentirana Meri Vuljan. Antonia Srhoj i Lea Radovačić bile su glumice u našem dijelu posla. Pogledajte.

Potom smo predstavili sve ono što zimi radimo.

Zamislili smo što sve možemo raditi kad na pola sata nestane struje u zimsko veče:

Razmišljali smo kako ostati zimi zdrav. Spoznali smo da imamo štošta zajedničko sa turskim prijateljima, ali i različito. Oni nikako ne jedu sladoled zimi!

Jeli smo i bili kreativni!

Brinuli smo se o životinjama...

Pisali smo činkvine o zimi.

Zajednički sa turskim partnerima pisali smo i ilustrirali zimsku priču.

Učili kako se pravilno peru ruke.....što je bilo pun pogodak jer je malo nakon završetka našeg projekta, u ožujku, pranje ruku postalo jaaaako važno.

I na kraju....opleli smo svi zajedno dugački lijepi zimski šal. Šal je kolao po cijeloj Turskoj, od Ankare, preko Burse, Izmira....pa sve do Hrvatske gdje su ga dovršile vrijedne ruke Leine bake!

Sve ishode našeg projekta možete vidjeti ovdje. Naučili smo mnogo, a proveli smo se više nego dobro!