Zomervakantie 2017

vrijdag 12 mei - Gisteren om 09.00 uur vertrokken uit Groot-Ammers. Via de A3 op de Duitse Autobahn richting Würzburg gereden. Bij afslag 66 naar camping Wertheim-Bettingen. Helaas de afslag bleek afgesloten. Naar de volgende afslag 20 kilometer verder en binnendoor terug. Uiteindelijk 18.45 uur op de camping. Gelukkig scheen de zon volop en konden we buiten eten. Vandaag verder naar Oostenrijk. Om 15.00 uur vonden we het genoeg en zijn we net voor de grens van de Autobahn gereden naar Kur camping Max 1 in Egglfing. OoK hier konden we buiten genieten van de skottelbraai.

zaterdag 13 mei - Vanmiddag een fietstocht langs de grensrivier de 'Inn' naar de altstadt Schärding aan de oostenrijkse kant van de rivier.

De rivier de Inn

Dat de Inn meerdere keren buiten de oevers is getreden bewijst deze foto. Aan de muur vele vermeldingen tot hoe hoog het water steeg. Laatst nog op 4 juni 2013 (zie rood omcirkelde markering.).

maandag 15 mei 2017. Aankomst op camping Neue Donau in Wenen

Wenen

16 - 19 mei 2017 - Een stad met heel veel bezienswaardigheden. Lastig om hier een indruk te geven wat we allemaal in die vier dagen gezien hebben. Hieronder foto's van de Stephansdom, Parlament, Burgtheather, het Stadshuis, Peterskirche, Staatsoper en Karlskirche en Maria Theresiaplatz.

Het complex 'de Alte Burg"

De Spaanse rijschool

De overweldigende Prunksaal in de Nationale Biblotheek

Bidboek van Maria Theresia
origenele partiture van Mozart

Sloß Schönbrunn

Gloriette op de top van de heuvel

In de kapuzinerkirche bevindt de Kaisergrift. In deze crypte worden de stoffelijke overschotten bewaard van 138 Habsburgers. oa. Keizer en keizerin Franz Stephan en Maria Theresia en Franz Joseph I en Elisabeth (Sisi)

Het Riesenrad in de Prater

Dit is het oudste bestaande Reuzenrad en stamt uit 1897. Samen met het amusementspark 'de Prater" is dit een grote atractie in Wenen.

Hongarije

zaterdag 20 mei . Vandaag de grens over naar Hongarije. Wij hebben met de caravan een plekje gevonden aan het Balatonmeer in Keszthely op camping Balatontourist Zala.

Balatonmeer

maandag 22 mei - Vandaag de omgeving met de fiets verkent. Na een paar dagen harde wind, was het nu windstil en zonnig . Een gedeelte van het fietspad rond het Balatonmeer gevolgd.

kasteel Festetics en barokke kerk in Keszthely, wijnbouw in szigliget, badhuis varosi strand en zicht op de vulkanen bij Badacsony.

24 mei 2017 - Omdat het vandaag een regenachtige dag is zijn we gaan varen, ondergronds nog wel. In Tapolca is een ondergrondse rivier/meer waar je een met een roeibootje een route kan varen.

Wat je in Hongarije niet verwacht. In Zalaszántó staat de grootste Boeddhistische Stupa van Europa.

maandag 29 mei - Heerlijk weer 27*. Met de fiets naar Hévíz gereden. Daar is het grootste warmwatermeer van Europa. Vanuit de kraters op de bodem van het meer komt voortdurend water van 40* omhoog geborreld. De watertemperatuur was vandaag 31* . We zagen veel mensen met zwembandjes lopen. Die gebruikten ze om heerlijk in het water te dobberen. Jammer drie uur was zo om.

Hévíz

Gisteren stonden plotseling Ria en Klaas voor ons neus. Een aangename verrassing. Zij zijn voor een paar dagen onze buren.

dinsdag 30 mei Lekker gezwommen in het Balatonmeer
's Avonds heerlijk forel gegeten

woensdag 31 mei - Vandaag met de caravan gereden naar Balatonfüred en daar op de gelijknamige camping neergestreken.

Campingplaats met enigszins zicht op het meer en de ingang/uitgang van de camping

donderdag 1 juni - Op de fiets rond het schiereiland Tihany.

vrijdag 2 juni - De laatste foto hierboven laat de steiger van de veerpont naar Szántód aan de zuidelijke oever van het meer zien. Aanlokkelijk om over te varen en het meer te ronden.

Maar eerst zijn we naar Veszprém gereden om de oude stad te ontdekken. De oude stad is op een rots gebouwd.

relikwie 'armbot van konigin Gisela'
Vuurtoren (uitkijkpost voor brand)

zaterdag 3 juni. Nog steeds mooi weer (+30*) Goed weer dus om een rondje meer te fietsen. Via het schiereiland Tihany overgevaren naar Szántód en vandaar het noordoostelijke gedeelte van het meer gerond. Een tocht van 94 km.

Let op de houten Protestants-Lutherse kerk in Siófok

Boedapest

woensdag 7 juni - Vanmorgen de caravan weer aangekoppeld en gereden naar camping Haller in de binnenstad van Boedapest.

donderdag 8 juni - Als eerste in Boedapest de Burchtwijk bezocht.

Burchtwijk en oude stad

Koninklijk Paleis
Koninklijk Paleis
Beeld van prins Eugenius van Savoye
De kettingburg
Konklijk Paleis
Matthiasfontein
Sierpoort met Habsburgertrappen
kabelbaan naar het paleis
het parlement aan de overzijde
de Matthiaskerk
Vissersbastion
Vissersbastion
Het stadsarchief
verkochten ze heerlijk ijs
Terug met de tram

vrijdag 9 juni - Vandaag weer de hele dag door Boedapest. Eerst de omgeving van het parlement, daarna centraal Pest en als laatste met de metro en bus naar de Gellért-heuvel met de citadel. Hoppen via metro, tram en bus gaat hier heel goed. Het openbaar vervoer is gratis van ouderen (+65)

Parlement, Centraal Pest en Gellért-heuvel

Het parlement
De schoenen aan de rand van de Donau is een monument dat herdenkt de joden die tijdens WOII in de rivier werden neergeschoten. Ik eet een langos. Verder foto's van de St. Stefansbasiliek, de Staatopera, De citadel op de Gellert heuvel met bevrijdingsmonument en een fantastisch uitzicht, de Elisabethbrug en als laatste drie foto's van de Rotskerk,

zaterdag 10 juni - Vandaag rond het Heldenplein en 's-middags naar het grootste kuurbadcomplex van Europa met baden van 38*.Heerlijk

Heldenplein

Ják-kerk
Vajdahunyad-burcht
Beeld van Anonymus, een van de beroemdste beelden in Boedapest

De Széchenyl-baden. 11 baden met termaal bronwater van rond de 38* en verschillende soorten sauna's. Een heerlijk ontspannen middag.

Széchenyl-baden

maandag 12 juni - Vandaag de laatste dag in Boedapest. 's Ochtends de Synagoge bezocht. (Vrijdag waren de net te laat ivm de sjabbat.)

Het Holocaustmonument, Het beeld van de Treurwilg . ter nachtgedachtenis aan de 600.000 Hongaarse joden die werden gedood. De namen zijn gegraveerd in de blaadjes.

Daarna nog even wat boodschappen doen in de grote markthal

en als laatste nog even een blik in de avond op de Elisabethbrug

13 juni - Vanmorgen Boedapest verlaten een verder naar het oosten gereden met de bedoeling een rondje Hongarije te doen. Als eerste gestopt op Mátra Kemping Sástó in Mátrafüred/Sástö

Rondje Hongarije

woensdag 14 juni - Met de fiets naar het hoogste punt van Hongarije. Geweldig die E-bikes. Zonder moeite fietsten we naar een hoogte van 1014 meter.

Hoogste punt van Hongarije 1014 meter (Kékestetö)

Onderweg even gestopt bij een avonturenpark
uitzichtpunt hoogste punt
Maar van de TV-toren had je rondom een fantastisch uitzicht over de wijde omgeving
Uitzicht uit de toren

donderdag 15 juni - Met de caravan alweer naar de 8e camping. Staan nu op Dieters-camping in Tiszafüred

vrijdag 16 juni - Heerlijk weer om een fietstocht rond het meer te maken. Een tocht van 76,4 km over een dijk rond het meer. Veel natuur, weinig afwisseling.

19 juni. Tijd om weer te vertrekken. We wilden naar de poesta. SVR- Camping Oázis Tanya in Zsana uitgezocht die op de poesta lag, alleen toen we daar kwamen, moesten we eerst twee kilometer over de zandweg.

De Puszta

dinsdag 20 juni - Vandaag gereden naar Ópustaszer. Daar is een geschiedkundig herdenkingspark gevestigd en laat men de historie van Hongarije herleven met oa. een openluchtmuseum en paardenshows. Trekker is het 360* panoramaschilderstuk van 120 lang, 15 meter hoog met een doorsnee van 38 meter (in vergelijk met Panorama Mesdag) wat de zogenaamde Landname in het jaar 896 door Hongaarse stammen onder Árpád uitbeeld. Erg mooi.

woensdag 21 juni. Vanmorgen uit Oázis Tanya vertrokken en 154 km verdergetrokken naar Pécs, camping 'Familia Privat Kemping'. 's-middags met de fiets Pécs verkend.

Oostenrijk

donderdag 22 juni - In verband met de hitte vandaag ( +37*) besloten niet meer de stad Pécs in te gaan. Gisteren hadden we op de fiets toch al alle hoogtepunten gezien. Spullen ingepakt en vertrokken richting Oostenrijk. In de auto was het tenminste aangenaam koel door de airco. 536 km afgelegd en de caravan neergezet op de camping in Marbach an der Donau

vrijdag 23 juni - vanmiddag langs de Donau gefietst naar Stift (abdy) van Melk

Duitsland

zaterdag 24 juni - Verder getrokken langs de Donau met de bedoeling in Duitsland het weekend door te brengen op camping Feriendorf Bayerwald am Doanautal in Gottsdorf/Untergriesbach. Het blijkt een Beter-uit camping te zijn met nederlandse leiding.

zondag 25 juni - om 11.00 uur hield de campingleiding een kerkdienst in de Boskerk even naast de camping.

dinsdag 27 juni - De thuisreis is begonnen. Gisteren na ongeveer 273 km overnacht in Drechsendorf op camping Rangau. Vandaag weer 335 km gereden naar camping Siësta in Mendig. Deze camping gebruiken we meestal als laatste overnachtingscamping, zodat we morgen op tijd thuis zijn.

Niet alleen wij, maar velen met ons gebruiken deze camping als laatste camping voor thuiskomst.

Created By
Piet Brouwer
Appreciate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.