Loading

Raport Anual 2019 10 ani de schimbare prin educatie

2019 marcheaza implinirea primului deceniu de activitate al Asociatiei Young Initiative. 10 ani in care am sprijinit copii, tineri si organizatii sa se dezvolte prin educatie. hAYI sa exploram impreuna cum au aratat ultimii 10 ani, dar si ce am realizat in mod specific in 2019!

Cum au aratat ultimii 10 ani pentru AYI?

hAYI sa exploram impactul din 2019

36 copii institutionalizati au beneficiat de 250+ ore de voluntariat educational

Iar sute de carti, jocuri educationale, hainute si multe alte donatii le-au facut viata mai frumoasa si dinamica. Atat lor, cat si altor copii si tineri institutionalizati din Sectorul 4.

"Punti catre cunoastere" a venit in continuare in sprijinul copiilor

In 2019 proiectul "Punti catre cunoastere" a continuat sa sprijine copiii institutionalizati din Sectorul 4, contribuind direct prin intermediul a 25 voluntari. Voluntarii au depus peste 250 ore de voluntariat, de care au beneficiat 36 copii din 5 apartamente de fip familial.

Voluntarii organizeaza saptamanal ateliere de dezvoltare a gandirii critice, sprijin la teme, alfabetizare, dezvoltare de abilitati digitale si interculturale. In plus, se organizeaza activitati de tip "tabere de o zi" in afara centrelor, dar si activitati caritabile (exemplu: Scrisoare pentru Mos Craciun).

53 tineri trimisi in 22 mobilitati europene Erasmus+

Impreuna cu YMCA Romania si CDCD, am lansat primul set de standarde de calitate in youth work din Romania, precum si primul curs MOOC dedicat politicilor publice de tineret

Rezultate: 100 lucratori de tineret formati in domeniul politicilor publice, 850+ cursanti la cursul MOOC, 4 consultari regionale in toata tara, 1 Grup National de Lucru pentru Standardele de Tineret functional, 100+ participanti la Forumul #YouthWorkWorks

#

Am sprijinit 262 tineri care si-au dezvoltat abilitatile civice, gandirea critica si spiritul de initiativa

United We Stand for European Values

10 workshop-uri de educatie civica

2 simulari procese decizionale pentru tineri

3 dezbateri tematice

1 joc de implicare comunitara pentru tineri creat (open-source + 50 beneficiari ai variantei printate)

BiblioLounge a beneficiat de un upgrade major, oferind un spatiu modern creativ pentru tineri in Biblioteca Ion Creanga

Din 2012 BiblioLounge ofera tinerilor bucuresteni posibilitatea de a-si petrece gratuit timpul in Biblioteca Ion Creanga (Biblioteca Metropolitana Bucuresti) intr-un mod creativ, fie singuri, fie impreuna cu colegii lor. In 2019 am dat ReFresh si am modernizat spatiul, aducandu-l mai aproape de ideea unui loc de co-working space si lounge.

Am incheiat proiectul european ImpACT+, gazduind la Bucuresti ultima intalnire a proiectului si organizand un workshop de diseminare. In plus, am lansat un pachet de resurse pentru ONG-uri .

Am gazduit la Bucuresti ultima intalnire transnationala a proiectului (Februarie 2019)

Am organizat la Spatiul Public European evenimentul "hAYI sa exploram impactul Erasmus+"

Am lansat cercetarea youth-led cu privire la impactul programului Erasmus+, dar si un pachet amplu de resurse pentru ONG-uri pentru a spori impactul proiectelor Erasmus+ pe care le implementeaza

Am inceput proiectul european Smart Youth Work Lab, lansand o noua directie spre explorarea lucrului digital cu tinerii (digital youth work)

Proiectul va sprijini in 2020 lucratori de tineret din 8 tari europene sa isi dezvolte competenele de lucru digital cu tinerii

200+ ONG-uri sprijinite prin Centrul pentru Managementul Organizatiilor Nonprofit

Cele peste 300 de ONG-uri membre ale Centrului au organizat in CMON in 2019 peste 300 de workshop-uri, training-uri, intalniri de lucru, sedinte de Consiliu Director, teambuilding-uri si multe altele. Totul gratuit, fiecare organizatie primind sala complet dotata ca sala de intalniri si formare.

CMON ofera si prima biblioteca ONG din Bucuresti, cu 200 de volume dedicate managementului ONG-urilor si altor subiecte de interes ce pot fi imprumutate gratuit.

Ce servicii ofera CMON?

 • Spatiu gratuit de intalniri si evenimente mici pentru ONG-uri;
 • Cursuri MOOC si resurse educationale gratuite dedicate ONG-urilor;
 • Biblioteca ONG;
 • Jocul de planificare strategica RePlan;

Am lansat impreuna cu partenerii nostri Carta Alba a Implicarii Civice a Tinerilor

Am incheiat proiectul "Europarlamentar pentru o zi", lansand impreuna cu partenerii nostri Carta Alba a Implicarii Civice a Tinerilor, ce reuneste peste 1000 de raspunsuri din partea tineirlor din intreaga tara

Am continuat proiectul "Stop Being a Couch Potato", gazduind una din intalnirile internationale de proiect si contribuind la materialele referitoare la tinerii NEET

Raport Financiar 2019

Pe baza datelor din bilantul contabil, in 2019 am inregistrat urmatoarele venituri si cheltuieli:

Venituri

 • Finantari Erasmus+ : 284.433 lei
 • Finantare POCA (aferenta anului 2019): 132.602 lei
 • Contributii Giving Week (intrari 2019): 49.530 lei
 • Donatii individuale: 12.309 lei
 • Activitate economica (vanzari RePlan, servicii prestate): 19.760 lei
 • Contributii participari mobilitati europene: 1300 lei
 • Redirectionari 2%: 1563 lei
 • TOTAL VENITURI: 501.497 lei

Printre granturile primite in 2019 se regasesc transe din urmatoarele proiecte:

 • "Standarde si politici sustenabile in lucrul cu tinerii din Romania" (finantare POCA, partener)
 • Smart Youth Work Lab (finantare Erasmus+ KA1)
 • United We Stand for European Values (finantare Corpul European de Solidaritate)
 • ImpACT+ (finantare Erasmus+ KA2, partener)
 • iTech (finantare Erasmus+ KA2, partener)
 • "Europarlamentar pentru o zi" (finantare Erasmus+ KA3, partener)
 • "Stop being a couch potato" (finantare Erasmus+ KA2, partener)

Cheltuieli

 • Implementare programe: 296.254 lei
 • Cheltuieli de comunicare si promovare: 10.191 lei
 • Cheltuieli administrative: 3132 lei
 • TOTAL CHELTUIELI: 309.577 lei

NOTA: Majoritatea proiectelor finantate ale AYI sunt proiecte multianuale. Aproape toate acestea au transe primite intr-un anumit an, care urmeaza in unele cazuri sa fie cheltuite (si) in anul urmator sau care au fost cheltuite deja si sunt rambursate in anul urmator. Alte proiecte au transe mai mici, care uneori pot veni cu intarziere sau in unele cazuri acopera retroactiv sume cheltuite deja de Asociatie pentru acel proiect (ex. transa finala). Din aceasta cauza pot aparea deficite strict contabile ce pot fi uneori majore, dar care nu indica o pierdere financiara reala sau, in sens invers, un "profit".

VIZIUNEA AYI

O societate educata este o societate puternica si libera

Credem in puterea educatiei de a schimba oameni si comunitati, de a crea oportunitati si de a sprijini copiii si tinerii pentru a se dezvolta la adevaratul lor potential. O educatie de calitate dezvolta spiritul liber, initiativa, gandirea critica, curiozitatea si creeaza premizele unei vieti independente.

Toate acestea le-am obtinut împreuna. Cu ajutorul fiecaruia dintre voi. Catre fiecare voluntar, sustinator, donator, partener, un foarte mare "Multumim"!

Empowering people through education

younginitiative.org

Credits:

Created with an image by Micheile Henderson - "untitled image"