Loading

GOING USA SOUTH WEST Een UITDAGENDE roadtrip van Petrol & Wine

Petrol & Wine goes USA met een machtig mooie, vijftiendaagse roadtrip van maandag 17 juni tot en met maandag 1 juli 2019. Door de staten Californië, Arizona, Utah en Nevada met ongelooflijk mooie landschappen zoals Monument Valley, Death Valley, Joshua Tree National Park en met bezoeken aan wereldwonderen als Yosemite National Park en de Grand Canyon. Maar ook met fragmenten van Old Route ’66 en met stadjes waar het Wilde Westen nog een tikje wild is - en nog veel meer.

Welcome to the USA

Het globale programma ziet er alsvolgt uit.

Dag 1, maandag 17 juni: individuele aankomst in Los Angeles, ophalen van de huurauto's, welkomstdiner en overnachting nabij de luchthaven.

Dag 2, dinsdag 18 juni: een beetje uitslapen, daarna even wennen aan het Amerikaanse verkeer op de Interstates en Express Ways van Californië om vervolgens rustig uit te blazen in de oase Palm Springs.

Bijkomen van de eerste indrukken in Palm Springs

Dag 3, woensdag 19 juni: door het Joshua National Park en de Mojave Desert naar de Colorado River en Lake Havasu, met zijn uit Engeland overgebrachte London Bridge. Overnachting aan Lake Havasu.

Op tijd tanken, dat is duidelijk

Dag 4, donderdag 20 juni: een lange dag die geheel in het teken staat van Route ’66. We nemen het grootste deel van The Mother Road dat nog intact is, inclusief oude benzinestations en pleisterplaatsen, zoals het western-dorpje Oatman met zijn wilde ezels en de Hackberry General Store. We rijden de ’66 over de ruige Sitgreaves Pass en door stadjes als Kingman, Seligman en Williams, waar de glorie van Old Route’66 nog volop levend wordt gehouden. We slaan uiteindelijk onze tenten voor twee nachten op bij de poort van het Grand Canyon National Park.

Route 66

Dag 5, vrijdag 21 juni: deze dag kan besteed worden aan het verkennen van de Grand Canyon met zijn vele schitterende uitzichten. Natuurlijk mag een helikoptervlucht niet ontbreken – het vliegveld ligt pal tegenover het hotel.

Een helikoptervlucht boven de Grand Canyon is een must

Dag 6, zaterdag 22 juni: op deze dag volgen we de loop van Colorado River in noordelijke richting. Verbaas je onderweg over de sporen van dinosauriërs (inclusief de angstaanjagende Tyrannosaurus Rex) in de versteende aarde bij Moenkopi, koop dream catchers bij de indianen, bezoek de sprookjesachtig mooie Antelope Canyon en kijk je ogen uit bij Lake Powell met zijn imponerende stuwdam. We stoppen en overnachten bij de Marble Canyon.

Marble Canyon & Antilope Canyon zijn beeldschoon

Dag 7, zondag 23 juni: een lange rit op deze dag, op de cruise control over Interstate 15, de woestijnen van Nevada in. Maar aan het einde wacht een verrassing: Las Vegas! Een neonverlichte oase met een nachtleven dat zijn gelijke niet kent. Natuurlijk verblijven we hier twee nachten.

Uren op de cruise control op Interstate 15 en dan......... Las Vegas

Dag 8, maandag 24 juni: Een hele dag de tijd om alle attracties van ‘Sin City’ te bezoeken met ’s avonds voor alleen de heren een excursie naar de beste stripclubs onder het motto ‘What Happens in Vegas, Stays in Vegas’. De dames gaan naar de Hunk Mansion – of vroeg naar bed.

Vegas by night

Dag 9, dinsdag 25 juni: Californië in, naar een van de warmste valleien op aarde, waar temperaturen boven de 50 graden Celsius zijn gemeten: Death Valley. Via de zoutmeren van Bad Water en de imponerende mooie Artists Drive.

De adembenemende schoonheid van Death Valley

Dag 10, woensdag 26 juni: we staan vroeg op om de prachtige zonsopgang bij Zabriksi Point te zien en zetten dan koers naar het noorden, om de volgende dag op tijd aan de doorkruising van de Sierra Nevada te beginnen en Yosemite National Park in al zijn imponerende glorie te zien.

Yosemite Park & Mammoth Lakes

Dag 11, donderdag 27 juni: via de Tioga Pass klimmen we Yosemite Park in, met zijn weergaloze natuurschoon. Neem een picknickmandje mee zodat je de tijd hebt om je aan de oevers van het Bentaya Lake te vergapen, raak diep onder de indruk van het uitzicht op Glacier Point en verwonder je over de gigantische sequoia’s in Maripose Grove.

Gigantische bomen, peilloze dieptes en beren op de weg

Dag 12, vrijdag 28 juni: dwars door landelijke Californië over oude highways en backroads naar de Pacific Coast van de USA. Daar slaan we onze tenten op in Monterey, waar John Steinbeck’s Cannery Row zich afspeelde - en waar nog veel meer te beleven valt. Je komt langs Castroville - beroemd om zijn artisjokken - waar Marilyn Monroe haar eerste stappen naar bekendheid zette door er Artichoke Queen te worden. Iets ten noorden daarvan ligt Gilroy dat zich ’s werelds knoflookhoofdstad noemt. In Monterey verblijven we twee nachten.

California coast and wine tasting

Dag 13, zaterdag 29 juni: een hele dag om Monterey te verkennen met zijn pittoreske haven (zeeotters en zeeleeuwen!), zijn wereldberoemde zeeaquarium en natuurlijk Cannery Row. Vergeet het nabijgelegen kunstenaars stadje Carmel-by-the-Sea niet met zijn gezellige centrum. Lunch bijvoorbeeld in Hog’s Breath, het restaurant van Clint Eastwood, die ooit burgemeester van Carmel was. Ga even koffiedrinken in de Pebble Beach Lodge en rijd de 17 Mile Drive met zijn vele million dollar homes!

Je kijkt je ogen uit in Monterey

Dag 14, zondag 30 juni: naar het zuiden via Road Number 1, volgens velen Amerika’s mooiste weg. Langs de kust van de Pacific, via Big Sur en Hearst Castle. Met schitterende uitzichten op de oceaan en op jaloersmakende strandhuizen. Vespera on Ocean biedt ons die nacht onderdak.

Fraaie uitzichten on Road number 1

Dag 15, maandag 1 juli: via het door de Denen gestichte stadje Solvang, dat bekend is om zijn vele winkels, rijden we naar Los Angeles. Daarna naar de Camarillo Premium Outlets om nog wat laatste inkopen te doen. Een extra koffer misschien? Een passend afscheidsdiner, nog één overnachting in LA en dan zit het erop, bye bye USA.

Bye bye

Dag 16, dinsdag 2 juli: inleveren huurauto's en individuele terugvlucht.

Stars and stripes
Globale route
 • Dag 1 aankomst Los Angeles
 • Dag 2 Los Angeles-Palm Springs
 • Dag 3 Palm Springs-Lake Havasu City
 • Dag 4 Lake Havasu City-Grand Canyon
 • Dag 5 Grand Canyon (rustdag)
 • Dag 6 Grand Canyon-Marble Canyon
 • Dag 7 Marble Canyon-Las Vegas
 • Dag 8 Las Vegas (rustdag)
 • Dag 9 Las Vegas -Death Valley
 • Dag 10 Death Valley-Mammoth Lakes
 • Dag 11 Mammoth Lakes-Fish Camp
 • Dag 12 Fish Camp-Monterey
 • Dag 13 Monterey (rustdag)
 • Dag 14 Monterey-Pismo Beach
 • Dag 15 Pismo Beach-Los Angeles
 • Dag 16 individueel vertrek

De dagafstanden liggen tussen de 200 en 450 kilometer, er zitten 3 rustdagen in de reis.

Er is plaats voor 14 equipes (28 personen), de reis gaat door bij deelname van minimaal 7 equipes.

Heb je belangstelling voor deze fraaie roadtrip die van maandag 15 juni tot en met dinsdag 1 juli wordt gereden? Bel dan met Hetty Louwaard op +31651126482 of neem contact op via hetty@petrol-and-wine.nl.

- onvoorziene wijzigingen voorbehouden -

Credits:

(most) Photo Credits Ton Roks @ Octanemagazine

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.