ON ÉS EL DRAC?

On és el drac? Això, és el que es preguntava la gent del poble cada matí, aquella primavera. Ja sabeu que en una cova prop d'aquell poblet, hi havia un drac ferotge que es menjava als animals, i que quan no en quedava cap, el golut, es volia menjar a la princesa. Sort en tenia ella d'aquell cavaller, si, del cavaller Sant Jordi.
També sabeu que la princeseta vivia al castell, al bell mig del poble. Cada dia sortia al seu balcó, esperant al seu estimat, sabia que en qualsevol moment el drac se l'emportaria, i el cavaller la salvaria!
La gent, treballava, menjava, dormia... però sempre amb una mica de por.
Miraven si el cel s'enfosquia. Paraven bé l'orella per si sentien els crits del drac, i... res de res. Una tarda solejada, es va sentir el galop d'un cavall. Ja arriba el cavaller Sant Jordi, ja arriba! La princeseta, en sentir-ho, es va ben empolainar i corrent va sortir al carrer.
Però, què creieu? Allà on es creuen els camins, el cavall es va encaminar cap al de la dreta i amunt, amunt, fins al cim de la muntanya on hi havia la cova del drac. Estava enfosquint, els vilatans, no entenien res i es van ficar al llit sense poder dormir gaire, pensant què passaria.
Doncs bé, El drac estava esperavant al cavaller!!! Ferotge? qui ho diu això? l'esperava amb la taula parada per fer un bon sopar! Si, si, van sopar mentre parlaven del tracte que havien fet. El drac, recordava la conversa: - No t'adones que el què fas no està gens ni mica bé. Què és això d'espantar la gent, menjar-te el bestiar, i després voler-te menjar la meva estimada? No ho veus que sempre hi surts perdent? El drac havia complert amb el tracte. I des de aleshores, fora la cova hi té un petit hortet, i...
Un gran jardí ple de roses, moltes roses, boniques, oloroses... Sant Jordi surt al jardí i n'agafa unes quantes per fer un ramet i galopant, galopant damunt del seu cavall blanc, el va a portar a la seva princeseta.
Ara, la gent del poble viu tranquil.la, i en lloc de pudor de socarrim, poden olorar el perfum de les roses.
Created By
Antònia Molera
Appreciate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.