Loading

Corona Nieuwsbrief 21 24 april 2020

Week 6, dag 28, Nieuwsbrief 21

We mogen weer!

Eindelijk.. we mogen weer! Na de meivakantie gaan de scholen deels weer open. In deze nieuwsbrief, alleen voor de Es, geven we u alle informatie over de nieuwe start en hoe we alles georganiseerd hebben. We vragen u dan ook om deze nieuwsbrief zorgvuldig door te lezen.

Naast alle zaken rondom het opstarten na de meivakantie ook alle andere zaken als de dagopening, verjaardagen (aankondiging) en de Grej of the day.

Nu eerst vakantie... Ondanks dat leerlingen al zes weken thuis zijn is het toch goed om even afstand te nemen van school. Twee weken lang geen afstandleren, geen meester Papa of juf Mama. We willen via deze weg alle tijdelijke meesters en juffen thuis ontzettend bedanken voor hun steun, toewijding en extra inzet voor uw kind en onze leerlingen. Zonder u hadden we dit niet kunnen bewerkstelligen. Ook voor u is de komende vakantie daarom extra welkom en gegund!

We zien elkaar na de meivakantie weer!

Robbert en Roel

Maar eerst...

Een positieve boodschap van ons:

Organisatie na de meivakantie:

Het klinkt zo simpel: Na de meivakantie weer naar school in 'halve groepen'. Het heeft echter wel heel wat voeten in aarde. Om alles zo goed mogelijk te organiseren zijn voor alle scholen van stichting Ieder Kind Telt de afspraken op hoofdlijnen gelijk. Op schoolniveau kunnen er kleine verschillen zijn.

Alle informatie is gebundeld in twee verschillende brieven. Een brief voor ouders / verzorgers en een brief voor leerlingen. Wilt u deze informatie goed doorlezen en ook de brief voor leerlingen samen met uw kind bespreken?

Nieuwsbrief voor kinderen:

Klik hier voor de brief voor kinderen.

Nieuwsbrief voor ouders:

Klik hier voor de brief voor ouders.

De video's in de nieuwsbrief:

Voor kinderen:
Voor ouders:

Groepsindeling:

Uw kind is ingedeeld in groep A of in groep B. In onderstaand overzicht kunt u zien in welke groep uw kind zit, welke ingang er gebruikt moet worden en wie er voor de groep staat. Alle leerlingen zijn ingedeeld op achternaam en op gezin. Dat wil zeggen dat alle kinderen uit uw gezin op dezelfde dag naar school gaat.

Groep A
Overzicht groep A
Groep B
Overzicht groep B

Ziekmelden na de vakantie?

Omdat na de vakantie alleen groepsleerkrachten in school aanwezig zijn, kan het zijn dat een telefoon niet opgenomen wordt. Wilt u bijvoorbeeld uw kind ziekmelden na de vakantie en de telefoon wordt niet opgenomen, wilt u dan een mail sturen naar de groepsleerkracht? Dank voor uw begrip.

Dagopening

“Dromen voor kinderen “

Onze dromen willen we vandaag delen,

Leven, leren, groeien en spelen.

Voor alle kinderen wensen we gezondheid,

Voor klein en groot, de hele kindertijd.

Voor alle kinderen wensen we onderwijs,

Een fijne school, een kinderparadijs.

Onze dromen willen we vandaag delen,

Leven, leren, groeien en spelen.

Wat is jouw droom?

Grej of the day

Het antwoord op de Grej van afgelopen dinsdag was natuurlijk De Piramide. Dit kon natuurlijk ook niet missen... Meer info over piramides lees je hier.

Na de meivakantie twee "Grejs". Eentje voor de onderbouw en eentje voor de bovenbouw:

Voor de onderbouw. Tipje: Deze dag komt er aan!
Voor de bovenbouw.

Jarigen

Hoe nu verder?

In de meivakantie zijn er ook een aantal leerlingen jarig:

Wilt u hen feliciteren? Dat kan! De namen hierboven zijn gelinkt aan een email-adres. Daarnaast is een appje, berichtje of kaartje natuurlijk ook heel leuk!

Foto:

Omdat we na de vakantie de school weer op gaan starten kunnen bovenstaande kinderen ook met een foto weer op de televisie in de entree. We zouden het daarom leuk vinden om een foto, gemaakt tijdens je verjaardag, te ontvangen. Deze zullen we na de vakantie dan op de TV zetten. De foto kan gemaild worden naar meester Robbert.

Na de meivakantie stoppen we dan ook met het vermelden van jarigen in de nieuwsbrief.

Jarig na de vakantie?

Natuurlijk zullen we aandacht besteden aan je verjaardag en we zullen uiteraard voor je zingen. Helaas mag je niet trakteren en mogen ook papa of mama niet bij je feestje in de klas aanwezig zijn. We zullen er echter wel alles aan doen om je wel een jarig gevoel te geven!

Het is even niet anders.

INRICHTEN PERK LESPLEIN

Samen met de KaMeR (de KinderMedezeggenschapsRaad) lagen de plannen al klaar: De kinderen uit de KaMeR zouden mee naar een tuincentrum om daar plantjes te kopen om de tuin rondom het lesplein in te richten. Het was voorjaar en daarmee de ideale tijd om te planten. Helaas gooide het Corona Virus roet in het eten. Ook nu we na de meivakantie weer naar school mogen is het nog niet mogelijk om met 5 kinderen een tuincentrum binnen te lopen. Maar we hebben een oplossing:

De tuin rondom het lesplein is verdeeld in drie vakken. Elke unit krijgt een eigen vak en mag deze naar eigen inzicht beplanten.

We willen dan ook elk kind vragen om op de eerste dag na de vakantie een bodembedekker of een stekje mee te nemen. Samen met de groepsleerkracht zal dan het perkje van de eigen unit mooi aangekleed worden met veel diverse plantjes!

Mooi aandenken aan de afgelopen periode!

Op die manier creëren we een mooi aandenken aan de afgelopen periode, wordt dit stuk schooltuin dan toch gevuld en kunnen we 'vieren' dat we eindelijk weer naar school mogen.

Uiteraard is dit niet verplicht, maar op vrijwillige basis. De tuinman van de stichting heeft de twee uitlopers voor het lesplein al voor zijn rekening genomen. Meester Christiaan zal de komende periode deze planten water geven.

Help jij ons mee om de tuin rondom het lesplein te vullen?

Jhonna Bedankt!

Vanmiddag kregen we helaas te horen dat onze schoonmaakster Jhonna stopt met haar werkzaamheden op de Es. Vanmiddag maakt ze al voor het laatst onze school schoon, wat betekent dat ook teamleden haar niet meer zullen spreken. Gelukkig woont ze in Hellendoorn, dus zullen we haar vast nog wel een spreken.

Via deze weg willen we Jhonna ontzettend bedanken voor al die jaren tomeloze inzet op de Es. Na de vakantie zullen we zeker nog even met het team afscheid van haar nemen!

Tot slot nog in één overzicht de voorzorgsmaatregelen vanuit het RIVM:

Een hele fijne vakantie toegwenst! Tot 11 mei!

Created By
Robbert Flim
Appreciate

Credits:

Created with an image by Hello I'm Nik 🎞 - "40 years of Lego Minifigures and my 41st birthday next month, I did a little Series 18 minifig shoot. Ain’t they the cutest, look at their lil legs! :D"