Loading

kijktips van de UiT in Oostende-redactie

Ben je al door al je Netlix-series heen? De redactie van UiT in Oostende geeft je graag wat extra kijktips. Uiteraard met een link naar onze mooie kuststad.

Big Little Lies

De vrouwen uit het Amerikaanse kuststadje Monterey leiden een luxeleven en lijken alles voor elkaar te hebben. Achter gesloten deuren gaan echter heel wat geheimen schuil die uiteindelijk uitmonden in een moord. De HBO-miniserie Big Little Lies was een instant hit! Niet in het minst omdat klassemadammen als Nicole Kidman, Reese Witherspoon en Laura Dern er de plak zwaaien. Een topserie die zich afspeelt in een bijna even mooie kuststad als Oostende…

Te bekijken op Play  (betalend)

Rond de Noordzee

In dit reisprogramma trekt Arnout Hauben met een camera- en geluidsman langs de kusten van de Noordzee. Het drietal hield uiteraard ook halt in Oostende en overnachtte op een baggerschip. Daarna gingen ze richting de Engelse kust om uiteindelijk via de Noorse fjorden terug in Antwerpen te eindigen. Arnout stelde zijn boek over dit programma voor in Oostende en in de Nieuwe Gaanderijen was bovendien een fototentoonstelling te zien. Wie deze reeks bekijkt op VRT.nu, is op slag een extra trotse kustbewoner.

Te bekijken op VRT.nu (gratis)

Windkracht 10

Last van coronastress? Nostalgische tv-programma’s bekijken zou een kalmerend effect hebben omdat je misschien nog weet wat er gaat gebeuren.. Uiteraard kiezen wij voor Windkracht 10. Een ‘oldie uit de nineties’, gefilmd aan de kust. Een leuk weetje is dat het leger beslist heeft dat de opvolger van de legendarische Seaking reddingshelikopter, de Cayman NH-90, vanaf 2023 zal opereren vanuit de luchthaven van Oostende . Als er mensen in nood zijn op zee, zal de gekende scramble bel uit de tv-reeks vanaf dan dus luiden in onze stad. De VRT is altijd welkom om een derde reeks te komen draaien…?

Te bekijken op VRT.nu  (gratis)

Beau Séjour

Met Lynn Van Royen kon je vorig jaar uitgebreid kennismaken tijdens het Filmfestival. Als master zette de actrice films met ‘straffe madammen’ op het programma, maar zelf is ze natuurlijk ook een straffe madam. Je kent haar van series als ‘De Luizenmoeder’, maar evengoed van ‘Spitsbroers’, ‘Tabula Rasa’ en ‘The Team’. Voor haar hoofdrol in de spannende en bevreemdende serie ‘Beau Séjour’ won ze in 2018 de prijs van Beste Actrice op het filmfestival van Monte Carlo. Om (opnieuw) van te genieten!

Te bekijken op Netflix (betalend)

‘Les Wagons-Lits’ - Oostende

In deze aflevering van 'Publiek Geheim' uit 2018 bezoekt Sven Speybrouck de verlaten werkplaats van de Compagnie Internationale des Wagons-Lits in Oostende. Achter dit leegstaande pand schuilt een geweldig verhaal dat onze landsgrenzen ver overstijgt. Stapje per stapje ontdekt Sven de link tussen Oostende en het internationale treinvervoer in de 19de eeuw, met als luxueus paradepaardje de ‘Orient Express’. Spilfiguur in dit spoorwegnetwerk was de Belgische ondernemer Georges Nagelmackers. Zin in een romantisch treinavontuur? Dan is deze aflevering een must!

In de reeks ‘Publiek Geheim’ op VRT.nu (gratis)

Meer Vrouw op Straat

Sofie Lemaire vroeg zich af hoe het komt dat er zo weinig straten en pleinen naar vrouwen vernoemd zijn. Met de campagne ‘Meer vrouw op straat’ ging ze bij verschillende steden aankloppen op zoek naar kandidaten. Ook in Oostende werden heel wat bijzondere vrouwen genomineerd zoals Lucy Monti, Blanche Belpaeme, Leontine Demey, Liliane Saudemont… Ontdek hun verhaal in deze aflevering van ‘Meer vrouw op straat’.

Aflevering over Oostende te bekijken op VRT.nu (gratis)

De KIas met Wim Lybaert in Petrus en Paulus Oostende

Oké, we weten het… Wim Lybaert is een Bruggeling, maar dat kunnen we deze sympathieke groene jongen wel vergeven. In het programma De Columbus – misschien ook wel het (her)bekijken waard - bewijst Wim dat een moestuin niet de enige plek is waar hij in zijn element is. Lybaert blijkt ook een kei in goeie gesprekken voeren. In ‘De Klas’ praat hij met leerlingen van de school Petrus en Paulus over de toekomst van onze planeet.

Te bekijken op VRT.nu (gratis)

UiT in Oostende is een publicatie van Stad Oostende (april 2020)

Meer artikels op www.oostende.be/UiTvanThuis

Created By
Chris Muylle
Appreciate