Week 13 27 Maart - 2 APril 2017

Functionerings gesprekken

In Mei vinden binnen Landal de functioneringsgesprekken plaats.

In de bijlage zit het formulier van de gesprekken, zodat je weet wat je kan verwachten. Het gaat mij er niet om een voldoende, goed of onvoldoende uit te delen, maar vooral om met elkaar het gesprek aan te gaan. Wat kunnen wij van jou verwachten en wat kan jij van ons verwachten.

Welke bijdrage lever jij aan de Park Shop?

Waar onderscheidt jij je in en waar kan je jezelf in verbeteren?

Als het goed is komen er geen verrassingen naar voren tijdens deze gesprekken.

De eerste gesprekken hebben inmiddels plaats gevonden. Ben je nog niet geweest dan ontvang je vanzelf een uitnodiging. De gesprekken vinden plaats onder werktijd, ik kom langs tijdens een ochtend of middag dat je aan het werk bent. Na afloop van de gesprekken worden de formulieren ge-upload in je ADP. Je kan dus altijd de gesprekken terug zien.

Mystery Guest en Bureau Senz
Op diverse parken is de Mystery Guest gesignaleerd en Burau Senz (onze interne keuringsdienst) is weer op pad. Check je werkplek door de ogen van de Gast.

Erik 25 jaar in dienst

Erik is 25 jaar in dienst. Wat een mijlpaal. Dinsdag 4 April om 10uur vieren wij dit met een kop koffie en gebak in de Brasserie. Je bent natuurlijk van harte welkom
Boekenvoordeel bij Landal Coldenhove
In samenwerking met het hoofdkantoor mogen wij op ons park een nieuwe boekenleverancier testen. Onderstaande boekendisplay staat inmiddels in de receptie, ook in de Park Shop staan 2 nieuwe rekken.
De komende tijd gaan we dit project bijhouden en over 3 maanden vind de eerste evaluatie plaats.
Vakantieplanning 2017
De komende maand is het vakantiemaand. De landen om ons heen en Nederland zelf heeft in verschillende weken schoolvakanties. Naast Pasen en Koningsdag beloofd het een drukke maand te worden.
Geef dus goed door aan Jacqueline wanneer je (extra) kan werken of juist niet. Weet je al info over je zomervakantie dan is deze info ook meer dan welkom. Hier volgt nog wel een aparte mail voor, zodat we ruim op tijd aan de roosters kunnen beginnen, wat voor ons handig is en natuurlijk ook voor jezelf.
personeel zou iets betere warenkennis info tot zich kunnen nemen. Ik vroeg naar kruidenbuiltjes hier had de dame in de winkel nog nooit van gehoord wist ook niet wat het zijn
broodjes halen kon 'pas' vanaf 8.00. Dit had van ons ook een half uurtje eerder gemogen. ;-) (Vroeg wakker met kinderen)
Elke keer als ik de enquete van Landal invul, neem ik me de volgende keer voor beter op namen te letten ;-p. In ieder geval viel me alle 5 dagen op dat het personeel van de Parkshop erg vriendelijk is, altijd lachend en geduldig!
Werden gebeld door Jacqueline of alles in de bungalow in de bungalow in orde was, vonden dit bijzonder attent

Wist je al dat...

  • ...we nieuwe pinapparaten hebben? Het is nu ook mogelijk om contactloos te betalen!
  • ...we de speurtocht hebben aangepast? De letters hangen bij een aantal nieuwe artikelen en ook het woord is veranderd: HONINGPOT
  • ...we deze en volgende week veel Duitse en Belgische gasten op het park hebben? Zorg dus de hele dag door voor voldoende stokbroden.

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.