Loading

Een 2-daagse teambuilding naar Lissabon, Portugal 17 & 18 mei 2019

Met elkaar genieten van lekker eten, een drankje en de Portugese zon! 🇵🇹☀️😎

Vrijdag Vlucht & Lunch

Iets vroeger dan de meeste collega's liever hebben, zitten we om 06:00 in de trein naar Schiphol; het verzamelpunt voor de start van ons tripje. In het vliegtuig doen sommigen nog een klein dutje, maar de meeste collega's zijn enthousiast aan het kletsen.

Wat zullen we allemaal gaan doen...?

Aangekomen in Lissabon staat een Portugese, maar Nederlands sprekende gids op ons te wachten. Naast haar zien we hier ook eindelijk weer in levende lijve onze Portugese collega's; Flavio en Ricardo.

Met z'n allen stappen we in een tourbus voor een rondje Lissabon. Ook al is het erg kort, zegt de gids, zien we toch een paar mooie highlights. In de haven stoppen we voor een lunch met traditionele Portugese hapjes. We krijgen vooral veel vis, prachtig opgediend in kleine schaaltjes. Uiteraard proosten we hier op een soort officiële start van 2 leuke dagen.

🛫VLUCHT & LUNCH 🥂

Castelo São Jorge

Na de lunch rijden we een klein stukje naar het centrum terug. Hier stappen we uit om richting Castelo São Jorge te lopen. We gaan door gezellige kleine straatjes en zien de leuke gele trammetjes.

Boven aangekomen bij het kasteel hebben we een weids uitzicht over de stad. Wanneer we eigenlijk terug moeten naar de bus staan er een aantal nog te dansen bij een muziekgroep. Het zonnige weer maakt dat iedereen echt een vakantiegevoel heeft.

CASTELO SÃO JORGE 🏯

Fado avond nachtleven Lissabon

Iedereen heeft wat tijd gehad om zich op te frissen in het Hotel (of tijd genomen om direct het kroegje tegenover het hotel op te zoeken), waarna we vertrekken naar een typisch Portugese avond: de Fado avond.

In een gezellig bruin café/restaurant krijgen we een klein tafeltje toebedeeld. Verschillende zangers en dansers wisselen elkaar af op het podium terwijl we eten geserveerd krijgen. We krijgen van andere gasten in het restaurant te horen dat we stiekem wel wat stiller moeten luisteren om goed van de muziek te kunnen genieten.

Gelukkig hebben we later op de avond nog genoeg tijd om te kletsen en te zingen wanneer we het nachtleven van Lissabon gaan ontdekken…

Wine with a view 🥂

Fado avond

Nachtleven 💃

Zaterdag overdag

Ondanks een kort nachtje, waren veel collega’s sterk genoeg om met een groep om hotspots in Lissabon te zien. Andere collega's hebben wat meer tijd nodig en gaan wat later de stad ontdekken.

Het leuke aan Lissabon is dat je op elke hoek een espresso en een Pastei de Belém kan halen. Een goede combinatie voor een kater zo is gebleken ;).

Wat je nog meer op elke hoek van de straat kan vinden zijn elektrische steps. Via een handige App verbind je en rijd je zo weg (maar let op, want ze gaan best hard!). Die App hadden wij trouwens ook beter kunnen maken!

Zaterdag overdag

Zaterdag vlucht terug

Einde middag zien we elkaar terug bij het hotel en rijden we naar het vliegveld. We zijn moe, maar voldaan! Zeker als we horen dat NL heeft gewonnen met het Songfestival kan het weekend niet meer stuk.

Wat is het leuk om je collega’s op een andere manier te leren kennen. Het heeft ons goed gedaan als team en we hebben zin om weer met frisse blik te beginnen aan nieuwe uitdagingen.

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.