Krokant tartar iz kvarnerskega škampa v črnem sezamu s poširano zelenjavo in gazpachom iz pečene rdeče paprike in maline Hotel&Restavracija VILLA ARISTON

sestavine za 4 osebe:

250 g očiščenih repkov kvarnerskih škampov

vlečeno testo 2 poli

1 jajce

črni sezam 100 g

zelenjava 300g

maline 100 g

2 rdeči pečeni papriki

1 dcl oljčnega olja

sol

poper

sok ene limone

timijan

Priprava:

Očistite in oluščite repke škampov, dodajte sol, poper in timijan, maso zavijemo v vlečeno testo, premažemo z jajcem in povaljamo v črnem sezamu. Ocvremo na oljčnem olju, obračamo, da se enakomerno zlato zapeče hkrati pa pazimo, da škampi ostanejo še nekoliko surovi.

Zelenjavo skuhamo in začinimo. Papriko spečemo, začinimo, dodamo timijan in maline, nato še oljčno olje in zmešamo v homogeno zmes v blenderju.

Serviramo hladno

www.visitopatija.com

http://villa-ariston.hr/

Robert Benzia - Chef

Hotel in restavracija Villa Ariston, obdana s prekrasnim parkom, velja za enega od najbolj šarmantnih hotelov opatijske riviere. Mesto, kjer se atmosfera preteklosti, odlično povezuje z najmodernejšim udobjem in prvovrstno storitvijo, popolno za edinstven in nepozaben oddih. Kuharski chef, Robert Benzia, zahvaljujoč svojemu talentu, izkušnjam in šolanju v Italiji na ugledni akademiji Boscolo, svojo kreativnost vnaša v jedi in ustvarja edinstvene gastronomske mojstrovine katerih osnova so sezonske sestavine..

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.