Nå har flåtten våknet ...og du kan ikke løpe fra den!

www.hundepoter.no

Flåtten gjennomgår flere utviklingsstadier -egg -larve -nymfe og voksen flått - og i hvert stadie trenger den blod. På vinteren eller når temperaturen er under 5 plussgrader er flåtten inaktiv. Men når vårsolen begynner å varme, setter de i gang å suge blod fra både dyr og mennesker. De trives best i skygge og fuktige miljøer, høyt gress og skog.

Hvor lenge lever flått?

En flåtts livssyklus kan vare fra 3 uker til 3 år. Om flåtten har en vert kan den gjennomføre sin livssyklus i løpet av noen få uker. Andre kan bruke opp til 3 år. Når flåtten løsner og detter av verten, legger den tusenvis av egg der den faller av. Når den har gjort det, dør den. Flått kan overleve nær frysepunktet. Når du har fjernet en flått, sørg for at den ikke overlever.

SLIK TAR DU BORT FLÅTT

Bruk helst en flåttfjerner og få tak så nærme huden på hunden som mulig. Dra flåtten rett ut, ikke vri. Vask hender og området med såpe og vann eller rens med sårrens. Eventuelle bein- eller hoderester fra flåtten kan bli igjen på bittstedet, de kan ikke spre noen smitte. Område kan se litt betent ut i noen dager, men det er ikke farlig. Oppsøk veterinær om hunden får kraftig infeksjon på bittstedet eller om den blir slapp og får feber, noe som kan være tegn på en flåttbåren sykdom.

O'Tom flåttfjerner er meget effektiv til å fjerne flått med

Sykdommer som du bør kjenne til som flåtten er smittebærer av og som kan gjøre livet til hunden din problematisk er disse. Anaplasmose har årsak i en bakterie. Inkubasjonstiden fra smittetilfelle til hunden blir syk er ca en til to uker. Symptomer er høy feber, apetitt-løshet og eventuelt løs avføring. Hunden blir slapp og henger med hodet. Hunden kvikner raskt til når antibiotikabehandling startes.

Borreliose kan også påvirke hunder, men er mer uvanlig en mange tror. Symptomer er feber som kommer og går, nedsatt apetitt samt leddbetennelser. Behandling er antibiotika og i dag kan man også vaksinere hunden mot borreliose. Vaksinen heter Trilyme. Flått som fjernes innen ett døgn etter at den har bitt seg fast overfører sjelden borreliabakterien.

TBE er en hjernehinnebetennelse forårsaket av et virus som kan bli veldig alvorlig hos et menneske som blir smittet. Det er dog uklart i hvilken utstrekning hunder lider av sykdommen, da antikropper mot TBE påvises hos mange hunder uten kliniske symptomer. Det anses være veldig sjelden at de blir alvorlige syke.

En del hunder har veldig følsom hud og for de kan selve flåttbittet være plagsomt med hevelse, rødhet og kløe rundt bittstedet (ikke til forveksling med det ringformede utslettet som mennesker får ved borreliainfeksjon, slike utslett får ikke hunder). Produkter som hunden din kan ha glede av i disse tilfellene er OxyMed serien til TropiClean, blant annet disse våtserviettene som stiller kløe og renser.

OxyMed serien har flere produkter, alt fra disse våtserviettene til spray og shampo
En bra flåttfjerner skal finnes hos enhver hunde-eier!
SEE YOU OUT THERE!
Besøk vår nettbutikk!

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.