Loading

Verdens kuleste lek

Arne Nøst, teatersjef Riksteatret

Når du leker, lager du teater.

Du finner på ting, og ser for deg alt mulig rart og gøy.

Lek er på ordentlig, og samtidig er det mere enn virkeligheten.

Alle liker å fantasere, ofte uten at andre ser hva du har inne i hodet.

Skuespillerne på scenen i dag elsker å leke uten at de vet hva neste lek skal bli, fordi det er du eller noen andre i salen som foreslår og bestemmer hva som kan skje.

Å improvisere er noe vi gjør hele tiden. Vi snakker med hverandre uten at vi helt sikkert vet hva andre sier underveis, og når vi leker finner vi på ting vi ikke hadde planlagt. Det kalles improvisasjon.

Verdens nest kuleste forestilling er improvisasjonsteater, et herlig langt ord som betyr at dette er en lekende teaterforestilling som vil finne på de underligste ting sammen med deg.

Kos deg!

Sammen med alle dere som sitter i salen, lager vi Verdens nest kuleste forestilling sammen med Det Andre Teatret. Her er litt informasjon om dem:

Det Andre Teatret er det eneste teatret i landet med egen popcorn-maskin! De åpnet dørene i 2011 som Norges første og eneste teater med fokus på improvisasjon. Teatret har i dag mer enn 30 000 publikummere på besøk i året.

Det Andre Teatret spiller på egen scene ved Akerselva i Oslo, på skoler, kulturhus og på internasjonale festivaler over hele verden. Teatret er kjent for sitt varierte repertoar med forestillinger for folk i alle aldre. De viser også internasjonale og norske gjestespill og tilbyr kurs og workshoper innen improvisasjon både på og utenfor teatret. I tillegg til en fast gjeng med noen av landets morsomste skuespillere, har Det Andre Teatret en stor gruppe frivillige som bidrar til å holde stedet i drift ved å hjelpe til med alt fra billettsalg, vask, rydd og rigg, til teknisk avvikling av forestillingene.

Har du lyst til å se teater, jobbe som frivillig eller melde deg på workshop?

Sjekk ut: https://detandreteatret.no/

Impro er så gøy at du kan gjøre det hjemme. Her er et lite tips:

Meld deg på nyhetsbrev og kjøp billetter på www.riksteatret.no