ROERMOND ZOMERSTAGE 2016

Dit jaar gaan wij op zomerstage naar Roermond! Via deze blog kunnen jullie alles volgen. We zullen proberen dagelijks een bericht te posten en enkele foto's/video's.

DAG 1

We spraken deze morgen al redelijk vroeg af om te vertrekken naar Roermond. En ja hoor de regen was ook zeker en vast van de partij. Gelukkig konden we toch nog mooi op tijd vertrekken waardoor we mooi op tijd toekwamen in Roermond.

Daar kon iedereen het terrein direct al verkennen. De regen deed ons niks en we gingen gewoon vrolijk door met het programma. Picknick opeten en dan op het water! Het onbekende tegemoet!

Zelfs de Belgische vlag werd al direct gehesen. Dit stukje Nederland is voor de komende dagen van ons. XD

Iedereen genoot duidelijk van de nieuwe omgeving. Sommigen overwonnen ook hun eerste angsten voor de golven. (Al zullen zij nooit BFF's worden met de golven, gelukkig waren er wel niet zoveel :D.)

Na een welverdiende douche, we zaten bijna 2 uur op het water (toch redelijk lang als je weet dat het constant motregende...) was het hoog tijd om onze slaapzaal wat in te richten. Gelukkig zijn we allemaal goed in puzzelen want het was toch maar nipt. Koud zullen we dus zeker en vast niet hebben want we liggen lekker dicht op elkaar. ;)

's Avonds konden we er na een lekker portie macaroni (dankje Xavier!) er terug tegenaan. Even wat rust en dan een Olympische strijd. Duitsland, Japan en Amerika streden om de Olympische titel. Maar Duitsland kon uiteindelijk de meeste kwartetten verzamelen waardoor zij het hoogste schavotje mochten beklimmen.

Klinkt misschien wat abstract, maar je hoort het al. Het was voor de eerste dag toch al wat druk. We zijn al zeer tevreden dat het niet teveel regent, al hopen we natuurlijk wel dat het morgen wat beter zal zijn (stralende zon met 27°, een mens mag hopen hé).

Sportieve groetjes

De trainers

DAG 2

Deze dag begon direct al met een sportieve ochtendloop. Enkele kilometers in de benen en we waren direct klaar voor een actieve dag.

In de voormiddag stond een vaartraining op het programma. We konden opnieuw enkele nieuwe vaargeultjes ontdekken want daar zijn er hier meer dan genoeg van. De A-groep ging op jacht naar een aantal bootjes om zo op de golven te varen. (We proberen wel nog eens een filmpje van deze tochtjes online te plaatsen.)

Na de vaartraining kwam douche nummer 1 van de dag aan bod. Die deed zeker en vast deugd want ja ja, het regent hier nog altijd. Gelukkig wel niet super hard waardoor we nog alle activiteiten kunnen laten doorgaan.

Na het middageten: PAINTBALL! Met spuitjes en witte T-shirts konden we er aan beginnen. Doel: het andere kamp insluipen zonder dat je geraakt wordt. Iedereen deed super goed mee. Maar een extra douche vandaag was toch wel nodig. Zeker na de zwembeurt (tip: een groepsfoto nemen op een kade is niet altijd een fantastisch goed idee :D).

Tijdens de vaartrainingen zagen we al enkele ganzen. Hoog tijd om gewoon ganzenbord te spelen. In het groot natuurlijk! ;)

Het spel viel op het eind letterlijk in het water. We waren weeral natgeregend... ahja, niets aan te doen. Bedje in en een beetje uitrusten voor morgen.

Sportieve groetjes

De trainers

DAG 3

We startten de dag met een ochtendloop. Daarna gingen we het water op. Er was veel stroming op het water, maar dat trokken we ons natuurlijk niet aan! Na het lekkere eten, gingen we gaan zwemmen.

's Avonds kwam de Chiro nog op bezoek. Zij zochten nog een plaatsje om te slapen. Na het eten deden we nog een soort van quiz. Daarna moest iedereen naar bed.

De meisjes van de Chiro wilden ook eens in een K1 proberen. :D
MISSCHIEN TOCH NIET ZO SIMPEL ;)

Groetjes

Laura en Jitske

DAG 4

00.15u: Alle -16 leden liggen vredig te slapen. De anderen zitten rustig boven nog even na te praten en een spelletje te spelen. De rust duurde echter niet lang...

Hoog tijd voor een nachtspel! Iedereen werd uit zijn bed gejaagd en we konden er aan beginnen. Met kleine oogjes stond iedereen klaar. (Behalve de -12 die konden hun nachtrust meer dan genoeg gebruiken en dus lieten we ze in dromenland.) De titel van het spel: The BIG baby game (We moesten er toch een van profiteren dat enkel de oudere meespeelden :p.)

Na een uurtje actief zijn was het hoog tijd om terug vredig in ons bedje te kruipen en te wachten tot de wekker ons wakker maakt.

09.00u: Niet iedere dag moet met een ochtendloop starten. Soms mag het ook wel eens uitslapen zijn en direct aan tafel gaan om lekkere pistolets te eten. Het basic dagschema waar iedere ochtend varen op staat gepland bleef echter wel intact. Het werd echter een iets kortere training. (Dat mag wel eens na een paar lastige dagen.)

De sportiviteit spatte er ook 's middags vanaf. Iedereen zette zich fantastisch hard in voor de duathlon. Die bestond uit kajakken en zwemmen.

We zagen nog nooit zo een spannende race. De eindsprint voor de tweede plaats was zeer mooi om te zien. Maar ook de andere ploegen waren aan elkaar gewaagd.

Vanavond maken we het nog gezellig aan het kampvuur. Nu het weer beter is moeten we er van profiteren!

Sportieve groetjes

De trainers

Nog een paar extra fotootjes van vandaag ;)

DAG 5

Deze morgen vertrokken we met de auto richting een onbekende bestemming om daar een "wandeling" te maken. Maar niet getreurd want onderweg zouden we af en toe halt houden voor een "activiteit".

Het bleek echter iets meer te zijn: dagje Movie Park!

We begonnen direct met een wateractiviteit. Dat mag je redelijk letterlijk nemen. Al waren we wel niet nat van de attractie (Jup, de regen wou ook een dagje pretpark meemaken. Maar de rest van de dag hebben we ze niet meer teruggezien :D)

De ene attractie volgde de andere op. Enkel voorzien van een zeer korte pauze voor een ijsje.

Het was een vermoeiende dag. Iedereen zal vanavond waarschijnlijk snel in slaap liggen.

Sportieve groetjes

De trainers

DAG 6

De laatste dag is er standaard één waar op ieder kamp veel op moet worden opgeruimd. Ook bij ons was het niet anders.

MAAR eerst wilden we toch nog eens voor de laatste keer de Maas opgaan. Zeker de A-groep wou nog een aantal golven nemen. Want bootjes waren er in de voormiddag meer dan genoeg!

Na een mooie vaartraining konden we dan eten en begon de opkuis. Iedereen werkte goed mee en we konden vijf minuten voor schema vertrekken richting onze thuishaven: HKV.

Wij willen iedereen die mee was bedanken want jullie waren een top-bende :). Als trainers hebben wij er zeker van genoten en we hopen dat ook jullie een fijne tijd hebben gehad.

Sportieve groetjes

De trainers

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.