PRAKTIK logbog ALLER CLIENT publishing

FORORD

Mit første praktik ophold nogensinde. Forventningerne var store og håbene endnu større. Men hvor starter man? Hvordan finde man lige det sted der skal åbne de rigtige døre, lærer dig alt og på samme tid få dig til at føle dig velkommen. Skal man vægte de små virksomheder med mulighed for at få stort ansvar, eller vælge de store bureauer hvor man bliver glemt i den travle hverdag?

Jeg besluttede med mig selv at gå efter de store drenge i klassen. Allers content marketing afdeling AllerCP og Konstellation & Republicas reklamebureau REACT. Min beslutning blev baseret på den ide om at de store bureauer altid vil have sparrings partnere. Min ide var at jeg ikke ville blive stillet opgaver som andre ikke også kunne løse, eller ville kunne hjælpe mig med. Jeg var også indstillet på situationer som kunne være psykisk hårde, netop det med at blive "glemt" i den travle bureau verden, men var besluttet for at en stærk personlighed og et gå på mod nok bare var det der skulle til.

Jeg kom til samtale på begge bureauer og hvilken fascinerende verden at opleve bureauer med højt til loftet og sans for kreativitet. Jeg var så heldig at blive tilbudt praktikplads på begge virksomheder, men AllerCP gav mig det bedste indtryk så jeg gik med min mavefornemmelse. Det har jeg på ingen måde fortrudt. Jeg har valgt at lave denne logbog, som ugentlig opsamling over de opgaver og udfordringer jeg har siddet med.

UGE 1

På min første dag blev jeg budt pænt velkommen med croissanter og kaffe. Over kaffen fik jeg lov til at præsentere mig selv og fortælle min historie. Det var også her jeg havde mit første møde med min kontaktperson, Jonas Eilsøe. Han er digital/UX-designer hos AllerCP . Han viste mig rundt i det store hus og fik herefter sat mig ind i diverse log-ins, koder og andre praktiske nødvendigheder. Som studerende er det ret cool at sidde ved sit eget skrivebord, ha sin egen store iMac, adgangskort og egen mail. Jeg blev hurtigt kastet ud i et par forsigtige opgaver fra Jonas hvoraf jeg skulle lære et nyt program, Sketch, som er ideelt at lave mockups i. Min første opgave var intern i huset og handlede om at hjælpe magasinet IN, med et layout af deres artikelside. Senere på ugen fik jeg lov at udforske mine evner i InDesign, da jeg skulle lave layout på 6 sider i et spejder magasin, SNUS. Jeg har aldrig før arbejdet med tryk, så her var jeg ret meget på bar bund. Men mine kollegaer har været søde til at sætte mig ind i de bestemte rammer for lige netop dette format.

Det Danske Spejderkorps er en stor kunde hos AllerCP, og deres gode samarbejde og mange forskellige arbejdsopgaver gør at praktikanter som mig kan få lov til at hjælpe lidt til. Jonas har færdiggjort et projekt som skulle overleveres til udviklingsteamet Reload. Som multimediedesigner har jeg jo siddet og kodet en del, så den verden er ikke helt fremmet for mig. Det var utroligt spændende at få lov til, at opleve samarbejdet mellem designeren og udvikleren. Jeg forstod vigtigheden i at man som designer kan snakke og forstå en lille del af udviklerens verden og ligeledes omvendt.

OPGAVER

 • Overleveringsmøde hos RELOAD
 • Profil- og coverbilleder til AllerCPs social
 • Layout af artikelside for IN http://zupa.in.dk/interview/
 • Layout af spejdermagasin SNUS

UGE 2

Anden uge begyndte brat med en opgave fra deres store kunde Lyngby Storcenter som skulle ha lavet en annonce til Metro Xpress. Jeg syntes selv at jeg blev presset til det yderste, ved at have 3 timer til at lave min første helside annonce til Metro Xpress. Jeg havde heldigvis ældre annoncer fra Lyngby jeg kunne læne mig op ad. Jeg fik lov til at opleve arbejdet mellem kunden, projektlederen og så mig, grafikeren. Her blev der rettet korrektur 5 gange. Det indebar ændring af billeder, nye tekster og ændringer af tekst. Det var en sjov og ikke mindst udfordrende opgave at lave. På billedet nedenunder ses helside annoncen i Metro Xpress dagen efter jeg sad med den på computeren. Min kreative chef forhørte mig omkring mine færdigheder i film og animation. Her fortalte jeg lidt beskedent om de opgaver og projekter jeg har lavet på KEA, troende at det ikke var det helt store. Men her tog jeg fejl. Samtlige på bureauet var meget imponeret over de ting vi har lært at producere og de løsninger vi er kommet ud med. Det førte til endnu flere udfordrende opgaver, og jeg fik ansvaret for at filme og klippe en kort præsentations video fir Lederne (ekstern kunde). Derudover fik jeg prøvet kræfter med animation i forbindelse med en lille facebook video, der skulle svare tilbage på DR's årlige medierapport.

 • Helside annonce til Lyngby storcenter
 • Videoproduktion til Lederne
 • Infografik til AllerCPs Facebook

UGE 3

Efter min tredje uge hos AllerCP kan jeg virkelig mærke sulten efter de større og spændende opgaver. Trygheden er klart blevet bedre, efter en fredagsbar og et par øl bliver det bare lettere at løsne op. Det sociale er klart hvad man selv gør det til her på bureauet. Hvis man ikke holder hovedet oppe, og gør sig bemærket så er dit løb kørt. Det kræver helt sikkert noget af din personlighed, at kunne holde til presset samt den tone der til tider kan køre. Denne uge har jeg siddet og rettet en del korrektur fra de spejder magasiner jeg tideligere startede på. Det har været sjovt at få rettelser af en kunde, som er uvidende om min eksistens. Heldigvis var der kun få rettelser. Jeg er i denne uge startet på et stort og ny projekt. SKØNs Instagram skal lives op, og den trænger til en gevaldig makeover. Jeg og en kommunikations praktikant, Kasper, fra CPH business har fået overladt al ansvar. Det kommer til at strække sig over en del uger, men jeg er spændt på hvad vi får lov til, nu hvor vi næsten har fri hænder.

 • 2. korr på magasinet SNUS og TRACK
 • Instagram strategi for SKØN

UGE 4

Spejder magasinerne er nu blevet sendt til tryk, og det var med lidt sommerfugle i maven og håb om at alt nu også var som det skulle være. Jeg har i denne uge siddet med lidt interne opgaver til Allercp.dk, hvor der skulle tilføjes cases. Da jeg allerede er lidt inde i wordpress, var det ingen udfordring at få bygget blokkene op. Der er sket nye ting hos AllerCP, og de har nu fået en ny kunde, Quooker, og det blev i den grad fejret. Det tror jeg også er specielt for bureau-verdenen. Opturene bliver virkelig fejret og vi bliver alle klappet på skuldrene, og nedturene dem bliver der helst ikke snakket om.

 • SNUS og TRACK til tryk
 • DDS case + Silvan case til allercp.dk

UGE 5

Uge 5 har været en ret speciel uge! Jeg fik, tirsdag, besked om at jeg skulle være med til et projekt om at klippe en film og animere. Fair nok tænker jeg. Herefter får jeg at vide at filmen skal sendes til Danish Digital Award, og vi har to dage. SHIT! Fed opgave men mega presset at skulle kunne præstere på så kort tid. Jeg kan desværre ikke vise filmen her, eller linke til den, da de skal igennem nomineringsrunden førend AllerCP vil lægge den på nettet. Men stolt var jeg da jeg nåede i mål. Det havde jeg aldrig troet at jeg skulle nå. Fredagen fik jeg brugt på lidt visuelle udkast til Instagram-projektet. Her fik jeg da også lov til at stå pænt model til det første opslag vi lagde ud.

 • Visuelle ideer til SKØNs Instagram
 • Videoproduktion til Danish Digital Award

VOXPOP

Hver fredag klokken 15, mødes alle fra AllerCP og der bliver serveret øl, vin, sodavand, slik, chips og hvad hjertet ellers kunne begære. Her får ledelsen lov til at fortælle åbent til alle hvordan det går, og hvad de render rundt og laver. Her snakker man på kryds og tværs om alle spændende projekter. Efter al snakken, bliver der delt champagne ud til ugens medarbejder. En der har gjort det særlig godt, eller fortjener den af andre årsager. Denne uge fik jeg en champagne. Efter mit slid og slæb med den film. Meget beæret af at få den opmærksomhed, men et dejligt skulderklap.

UGE 6

Min sjette uge har været uden ligeså meget stress som sidste. Jeg har arbejdet en del på Instagram præsentationen, som stod for skud i torsdags. Det var en smule nervepirrende at skulle præsentere sit eget materiale og ideer. Det gik rigtig godt og de var vilde med ideerne. Derefter stod det bare op til den faste visuelle identitet. Vi har nu fast besluttet formaterne og så er det bare at få dem fin pudset. Ind i mellem er der tid til lidt leg, så vi har været i konfetti-kassen for at fejre at det nye SKØN er kommet på gaden. Onsdag var jeg inviteret til en rundtur ud til Aller Media Tryk som ligger i Taastrup. Sindssyg oplevelse at se alle de magasiner drøne rundt om ørene på os. Her blev der også diskuteret de faldende oplag og den hårde konkurrence de har.

 • Website sider for IN
 • rundtur på allermedia TRYK
 • SKØN præsentation

Uge 7

Jonas og jeg har startet et nyt projekt sammen. Allerservice.dk har alvorlig brug for hjælp. De sidder i klemmen med et design bureau som har leveret et redesign af deres nuværende site. problemet er bare, at deres brugertest er så dårlige, at de ikke tør udgive sitet. Når sitets primære opgave er at sælge abonnementsløsninger på magasiner, og brugertests viser at 1/5 kan finde ud af det. Ja - så er der noget galt. Da de i forvejen har brugt aaaalt for mange penge på et ufærdigt projekt, har de bedt Jonas om hjælp. Vi har siddet hele ugen og researchet, tegnet og vurderet brugerflows, webshops, og diverse købsflow for at knække opgaven.

 • Nyt projekt - Allerservice.dk
 • Plakater for Lyngby Storcenter

UGE 8

Vi har fortsat arbejdet på allerservice.dk er kommet frem til en ret god løsning. Jonas og jeg er et ret godt team, og er gode til at være konstruktive. Han har fra start behandlet mig som en kollega, og jeg har følt mig så velkommen. Vores løsning som vi også har præsenteret i denne uge, er en god blandning af vores begge ideer. Til mødet var de meget imponeret og lod til at være glade for den løsning vi indtil videre har brugt 20 timer på, hvor imod design bureauet har brugt over et år.... Instagrams visuelle streger er også blevet færdiggjort. Nu hvor det lakker mod enden skal alle mine projekter afsluttes, og det kan godt være svært at få dem færdiggjort hvis man hele tiden starter på noget nyt.

 • Instagram færdiggørelse
 • Allerservice.dk
 • Lyngby Storcenter video shoot

UGE 9

Fredag aften var der stor fælles fredagsbar for hele Allerhuset. Blandt andet her er mulighederne for at connecte med dem man normalt ikke snakker med, eller dem man måske ønsker at skabe en relation med. Fredagens voxpop bød på endnu en champagnen til hende praktikanten fra KEA. Endnu en gang dejligt med et skulderklap. Jeg kan mærke at det er det der gør at man giver det ekstra. Bliver en time længere, eller rykker andre projekter, selvom man ved man får hammer travlt senere. Næste uge er min sidste uge, og jeg kan mærke at jeg allerede er vant til at have min faste gang her på 7. sal med den smukke udsigt. Jeg er 100% tilfreds med mit ophold, og jeg synes det har været så utroligt lærerigt, både på det faglige niveau men også på det personlige.

 • Aller medias nye pensionsfolder
 • Grønforskels grafik til en artikel om skadedyr
 • Videoproduktion for Lyngby storcenter
 • Allerservice.dk

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.