Cap 3: Swan Lake Door judith osinga h4d

Waar? Deze voorstelling was in de Lawei te zien.

Waarom? Ik vind het Zwanenmeer erg mooi en ballet ook. Het leek mij dus een mooie voorstelling

Wat vond ik van het verhaal?

Ik wist al waar het Zwanenmeer over ging, maar anders kon ik erg goed begrijpen dat het best ingewikkeld was om het hele verhaal wat gedetailleerder te begrijpen. De grote lijnen van het stuk waren duidelijk te snappen. Verder vond ik dat het wel redelijk leek op het echte verhaal, maar dan toch ook weer anders. Dat was wel interressant, omdat ik alleen nog maar het origineel kende.

Wat vond ik van de muziek die er was?

Ik vond het erg leuk dat de muziek live was. Dit heb ik nog niet veel vaker gezien bij een voorstelling. Het ging een aantal keer niet helemaal goed na mijn mening, maar dat was niet storend. In vergelijking met mijn andere voorstelling had ik die muziek er beter bij gevonden. Dat was namelijk klassieke muziek. Dit was na mijn mening niet helemaal de juiste keuze qua stijl.

Wat vond ik van de dansers?

Ik vond het erg knap wat ze deden en doe het ze ook zeker niet na! Wel was het jammer dat het soms niet helemaal synchroon ging. Het was niet echt iets waar ik op lette, maar het viel wel op en was na mijn mening best storend. Ik vond echter wel dat ze een hele mooie dans deden die helemaal bij het stuk paste.

Wat vond ik ervan hoe het stuk opgevoerd werd?

Ik vond dat ze alles op de goeie plek hadden, behalve de band. Deze bevond zich hoog achter het podium. Ik vond dit erg hinderlijk. Dit was namelijk erg afleidend. Je kon alles zien wat ze deden en als de muziekanten bezig waren kon het soms moeilijk zijn om je aandacht echt puur bij de dansers te houden. Ik had het beter gevonden dat het doek waar ze achter zaten gewoon dicht was. Dat zou aan de ene kant heel lullig zijn voor de muziekanten, maar ik vind dat men de volle focus moet kunnen hebben op het stuk en daarbij moet de band geen grote bron van afleiding zijn voor de toeschouwers.

Zou ik deze voorstelling aanraden?

Ik zou het zeker een aanrader vinden voor mensen die van dans houden en die het verhaal al een beetje kennen. Dan is het na mijn mening zeker een erg mooi stuk. Toch zou ik het niet erg snel aanraden voor iemand die rond mijn eigen leeftijd zit, omdat er erg veel gebeurt en het dan was lastiger te begrijpen is. Al met al vind ik het voor mensen die ongeveer 18+ zijn een erg leuke voorstelling waar je zeker geen spijt van zult krijgen.

Mijn gehele mening:

Ik vond het een erg mooi stuk dat dingen uit het originele verhaal liet zien met een eigen draai eraan. Wat ik jammer vond was de band die een grote bron van afleiding vormde. Dit kon na mijn mening makkelijk opgelost worden en was vrij zonde. Veder was het toch best lastig te begrijpen als je het verhaal niet kende heb ik van verschillende mensen gehoord. Als ik dit stuk een cijfer zou moeten geven dan zou dat een 7.0 zijn, omdat het erg knap was wat ze deden, maar er toch nog een aantal verbeterpunt waren.

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.