2 American Jazz Addicts Foto-expositie in Wijning, Wijn & Beleving

Uitnodiging

Wijning, Wijn en Beleving op de Dam 40 te Schiedam toont in samenwerking met Music Inspired Art een overzicht van het werk van 2 American Jazz Addicts te weten Michael Weintrob en Horst Liepolt . We nodigen u van harte uit een kijkje te komen nemen naar deze verrassende foto's en schilderijen Wellicht onder het genot van een goed glas wijn en Jazz.
De opening van de expositie is zaterdag 14 mei 2016 om 17:00 uur en het werk zal tot en met eind juli te bezichtigen zijn.
DJ Eric Denz Da Denz zal de opening omlijsten met bij de kunst passende muziek
Bootsy Collins

Over Michael Weintrob

Michael Weintrob was vorig jaar special guest in het Jazz Museum Rotterdam en op het North Sea Jazz Festival. Op beide locaties richtte hij een fotostudio in om te werken aan zijn unieke serie InstrumentHeads waarvan in 2016 het boek verschijnt. Weintrob behoort al 20 jaar tot de topfotografen in de muziekwereld. Zijn werk wordt aangekocht door bladen als Downbeat en Rolling Stone Magazine. Min of meer per ongeluk ontstond in New Orleans de InstrumentHead serie waarvoor nu ruim 500 muzikanten geposeerd hebben met hun instrument voor hun hoofd. Nederlandse artiesten in de serie zijn onder meer Tim Wes, Postman, Ben van den Dungen en Michael Varekamp. Naast de exposities in Nederland heeft Michael Weintrob geëxposeerd op het Newport Jazz Festival, het Spoleto art Festival in Charleston en het Jazz and Heritage Festival in New Orleans. In Europa was zijn werk ook te zien in Barcelona en in Madrid. Weintrob heeft altijd in Brooklyn, New York zijn studio gehad maar verhuisde eind vorig jaar naar Nashville TN, de booming muziekstad van de USA.

Lenny White
Mark Guiliani

Over Horst Liepolt

Horst Liepolt werd op 27 juli 1927 geboren in Berlijn. Zelfs gedurende Tweede Wereldoorlog werd jazz hem met de paplepel ingegoten door zijn ouders. In 1951 emigreerde hij naar Australie waar hij de jazz op de kaart zette door het opzetten van een record label, het openen van een club in Melbourne en later in Sydney en het organiseren van concerten. In de jaren '70 organiseerde hij het succesvolle Sydney Jazz Festival en zijn eigen festival Music is an Open Sky in het beroemde Sydney Opera House. Hij produceerde meer dan 30 elpees met Australische jazz op een eigen label die door Philips gedistribueerd werd. In 1981 verhuisde Liepolt naar New York waar hij de clubs Sweet Basil en Lush Life leidde en samenwerkte met Art Blakey, Gil Evans, Cedar Walton en anderen. Ook hier produceerde hij platen en voor Bud and Bird van Gil Evans ontving hij in 1989 een Grammy Award. In de jaren '90 verkocht hij zijn clubs. In die tijd schilderde hij al abstracte voorstellingen op muziek. Hij zegt er over: 'Ik luister en de vormen en kleuren komen vanzelf als ik totaal opga in de muziek'. Sinds eind twintigste eeuw verkoopt hij zijn gouaches ij zijn eigen galerie, de Ward Nasse Art Gallery in Soho op Manhattan waar hij ook mensen van over de hele wereld de mogelijkheid geeft hun door muziek geinspireerde werken aan te bieden. Zijn schilderijen zijn inmiddels tientallen keren gebruikt voor cd en elpeehoezen.

Detour Ahead - Cedar Walton & Milestone - MilesDavis
Impressions - John Coltrane
De werken zijn via Music Inspired Art verkrijgbaar, verdere info in onze zaak
Heeft u verder nog vragen over de tentoonstelling neem dan contact met ons op via onderstaande Social Media kanalen.

Volg ons op Facebook en Twitter zodat u op de hoogte blijft van ons programma en komende tentoonstellingen.

Created By
Wim van den Berg
Appreciate

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.