Loading

stankelbein [nye norske viser]

<<<<<<Stankelbein #1 >>>>>>[Spindelvev & andre grøss]

Albumet inneholder ni nye spor, spilt inn i de sene timer på et garasjeloft i Asker i sommer.

Tilgjengelig på alle etablerte strømmetjenester.

Med på platen er:

  • Freddy Holm (bratsj, fele og lapsteel)
  • Olav Erik Johansen (ukulele)
  • Stian Lie Solbakken (kontrabass, mandolin, bass vokal)
  • Cathy Donnelly (cello)
  • Elisabeth Aakre-Larsen (vokal)
  • Ole-Kristian Aakre-Larsen (el-gitar og vokal)
  • Alan Ottesen på alt annet rart og sang

Lydfestet i lokalene til Asker Records sommeren 2018. Mastering av Morten Lund

stankelbein ?

Det vesle, gitarspillende insektet har faktisk holdt på en stund. Det kom til verden med en tre-spors demo på Myspace allerede i 2005, men det måtte gå 13 år før et fullverdig album så dagens lys.

Bak prosjektet Stankelbein er lydtekniker og produsent Alan Ottesen fra Asker. Med mange års fartstid bak kulissene har Ottesen tatt et forsiktig skritt vekk fra miksebordet og litt nærmere scenen.

Med et assortement av gamle, godt brukte instrumenter og gjenstander er Stankelbein #1 en samling av ni norskspråklige viser, ofte arrangert med progressiv struktur og ukonvensjonell instrumentering. Blant annet høres perkusjon laget av pappesker og husholdningsartikler, musikalsk sag, natur- og maskinlyder, samt en egenkomponert melodi klippet sammen fra opptak av spilledåser i forskjellige tonearter.

Stankelbein #0

Den 2. mai i år ble tre tidligere innspilte spor, fra perioden 2011-17, utgitt i stillhet på nett. En av disse instrumentalene med tittel "Whisky Draft," ble brukt i P3-dokumentaren Svaltards (nov. 2015) og handler om det å være ungdom på Svalbard.
🎃 31/10/18 🎃

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.