Loading

Einde van de stierenmarkt, overheden halen paardenmiddelen boven UPDATE 15-04-2020

Coronacrisis maakt einde aan jarenlange koersstijgingen

Aandelenmarkten zijn niet immuun en gingen wereldwijd fors lager. De voorbije maand zien we een stevig herstel, maar sinds begin dit jaar worden verliezen van 15% tot 25% en meer opgetekend.

Ook de obligatiemarkten worden dooreengeschud. Rentevoeten zakken naar historische dieptepunten, maar veren opnieuw op. Risicovolle obligaties worden gedumpt.

Het virus heeft de sleutel in handen

Europa gaat op slot. Ook de Verenigde Staten nemen drastische maatregelen.

De wereldeconomie komt in zwaar stormweer terecht.

Lichtpuntje: in China komt het economische leven weer op gang, nu het virus daar over haar piek heen lijkt te zijn. In Europa en Amerika wordt nagedacht over strategieën om de ‘lockdown’ terug te schroeven.

Wereldwijd worden paardenmiddelen bovengehaald

De centrale banken draaien de geldkraan opnieuw open.

Overheden zetten gigantische steunpakketten in de steigers.

We vullen onze aandelenselectie wat voorzichtiger in. Veilige staatsobligaties met korte looptijden zorgen voor stabilisatie.

Redactie beëindigd op 15-04-2020. Dit document is een publicatie van KBC Asset Management NV (KBC AM). De informatie kan zonder kennisgeving gewijzigd worden en ze biedt geen garantie voor de toekomst. Niets in dit document mag gereproduceerd worden zonder de voorafgaande uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van KBC AM. Deze informatie is onderworpen aan het Belgisch recht en aan de uitsluitende rechtsmacht van de Belgische rechtbanken.