Portretten helga schouTen

Hieronder vind je een selectie van mijn portretten.

Ton, mei 2016

Nadat ik het portret getekend heb verhaal ik het in kleur en maak mijn keuzes al schilderend.

Meestal gebruik ik een foto vanaf de i-pad om na te tekenen met potlood. Daarna begin ik met schilderen met aquarelverf.

De grofheid van het papier heeft effect op het resultaat. Dit komt omdat het water naar het laagste punt stroomt of geschilderd met een droog penseel op de hoogste delen blijft.

Oefening baart kunst. Ik moet zeggen dat ik het nu, vele portretten verder nog steeds leuk vind! Ik krijg veel enthousiaste reacties van mensen die mij volgen. Dus ga ik door en vind ik steeds weer nieuwe uitdagingen.

Trudy, oktober 2015
Annelies, november 2015

Portretten en Facebook.

Via Facebook deed ik een oproep aan mijn facebookvrienden om zich te laten portretteren. Dit leidde tot veel likes. Zo had ik in korte tijd veel modellen voor portret waaruit ik kon kiezen en door het delen kreeg ik veel leuke reacties.

David, oktober 2015
Yelleke, maart 2016

Een geschilderd portret

Wil je een geschilderd portret van jezelf, of wil je het laten maken als een mooie herinnering. Anders dan een foto is een geschilderd portret tijdloos.

Silke, juli 2016

Nieuwe uitdaging.

Sinds augustus 2015 schilder ik voornamelijk portretten. De kunstroute in Eemnes was de aanleiding om me te herorienteren op mijn creatieve werk en op mijn andere werkzaamheden. Portret schilderen vind ik gewoonweg het allerleukst! De uitdaging om het zo snel en zo goed mogelijk te maken, daar gaat het om. Het geeft veel voldoening als een portret goed gelukt is, d.w.z. als de gelijkenis goed is getroffen en als het een bijzondere en tijdloze uitstraling heeft. Bij aquarel is het bovendien belangrijk dat het (lijkt of het) direct en snel is neergezet.

Robin, mei 2016
Martijn, juni 2016
Silke, juli 2016

Historische Kring Eemnes

In het blad van de historische kring staat elk kwartaal weer iemand " in the picture" met een interview en sinds maart ook met een geschilderd portret. Het is erg leuk om mijn portretten geplaatst te zien in kleur. De originele portretten zijn te koop.

Toon

Portretten door de jaren heen.

Portretten komen steeds weer terug in mijn werk. Steeds op een andere manier. Nu is het formaat meestal 30x40cm.

Ida, april 2016

Binnenkort volgen er weer nieuwe portretten in deze serie.

Transparantie en zache kleuren, mooi bij dit portret van Daley, november 2015.

Dit is een selectie van de portretten die ik gemaakt heb sinds september 2015. De serie wordt nog uitgebreid tot mijn volgende expositie. Als je nog iemand weet die niet mag ontbreken aan deze serie of heb je een tip, laat het dan even weten.

www.helgaschouten.nl

copyright Helga Schouten

Created By
Helga Schouten
Appreciate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.