Loading

De Driesprong Nieuwsbrief 11 maart 2019

Themalied biddag onderbouw

Woensdag 13 maart is het biddag voor gewas en arbeid. We gaan dan met de kinderen van groep 5/6 en 7/8 naar de kerk in Hoge Hexel. De dominee heeft alle klassen bezocht om te praten over biddag en de invulling van deze dienst. De groepen 1 t/m 4 houden een biddagviering op school.

Agenda

Verjaardagen

Even voorstellen: Kenny Leferink, gymdocent

Mijn naam is Kenny Leferink, ik ben 27 jaar en kom uit Enschede. Woon daar samen met mijn verloofde waarmee ik in september ga trouwen. Ik heb de CIOS en de ALO gevolgd en afgerond. Naast het lesgeven ben ik ook voetbaltrainer bij Avanti Wilskracht en werkzaam bij de jeugdopleiding van FC Twente. Mijn hobby's zijn voetbal, darten, fitnessen en leuke dingen doen met vrienden.

Kenny Leferink

Eindtoets

Vanwege problemen met de digitale eindtoets is het dit jaar niet mogelijk de Cito eindtoets digitaal af te nemen. Voor ons reden om eens te kijken naar alternatieven. Na het bekijken van de verschillende eindtoetsen: CITO, Route 8, AMN en IEP gaat onze voorkeur uit naar de IEP toets. Deze toets is weliswaar op papier maar dat heeft ook als voordeel dat het gemakkelijk hanteerbaar is voor de kinderen. Het boekje is in kleur waarbij de vragen naast de tekst staan. De opbouw van de vragen is van gemakkelijk naar moeilijk en goed uit te leggen aan de kinderen. We hebben veel referentiescholen (ook binnen onze vereniging). Het grootste voordeel is dat de IEP toets tekstueel niet moeilijk is waardoor de kinderen de vraagstelling goed begrijpen. Al met al voor ons voldoende reden om te kiezen voor deze toets die uiteraard voldoet aan de strenge voorschriften voor eindtoetsen basisonderwijs. Aangezien deze toets afgenomen kan worden in twee dagen zal dit gebeuren op dinsdag 16 en woensdag 17 april. Wilt u dit desgewenst even aanpassen in uw schoolkalender?

Actie schoenendoos

Hierbij de foto's van het wegbrengen van de schoenendozen naar diverse scholen in Hongarije.

Schaaktoernooi

Namens onze school deden Julia Lubbers, Gijs Bolks, Meijke Regtuijt en Janneke Mensink mee aan het Wierdense schaaktoernooi.

Hieronder een verslag van Meijke:

Woensdagmiddag 6 maart was het schaaktoernooi. Van de Driesprong deden we met Gijs, Julia, Janneke en Meijke mee. Julia stond op bord 1, Janneke bord 2, Meijke bord 3 en Gijs bord 4. We moesten 6 rondes spelen. Er deden 7 teams mee. Je speelt als team tegen een ander team, 1 tegen 1. Julia bijvoorbeeld tegen degene op bord 1 van het andere team, enzovoort. Het schaken was leuk en gezellig. We moesten eerst tegen de Morgenster, daarbij hebben we verloren met 1-3. De volgende ronde speelden we 2-2. Daarna hoefden we niet te spelen. Toen we weer moesten, hadden we 3-1 gewonnen. Daarna hadden we alles verloren. De laatste ronde 2-1 en 1 gelijkspel voor de andere school. De Widerode 1 had het toernooi gewonnen en de Morgenster was 2e. Op het eind kregen we chips. En toen was het schaaktoernooi afgelopen.

Afsluiting project met inloop

Donderdag 14 maart sluiten we ons huidige project Energie van “Alles in 1”af. U wordt als ouders van harte uitgenodigd voor de inloop om 15.15 uur waarbij de kinderen u kunnen laten zien wat ze gemaakt en geleerd hebben. Komt u ook?

Staking 15 maart

Aanstaande vrijdag 15 maart organiseren de Algemene Onderwijsbond en de FNV een onderwijsstaking. De bedoeling is aandacht te vragen voor de urgente problemen in het onderwijs in deze week voor de Provinciale Statenverkiezing. In verband met de lopende onderhandelingen hebben we als personeel van de Driesprong gemeend dit keer niet mee te moeten doen met deze staking.

Verkeerde dagkleur in de schoolkalender

Zoals de oplettende ouders hebben gezien heeft maandag 1 april op onze schoolkalender een oranje kleur. Deze kleur wordt normaal gebruikt voor vrije dagen. Dit is echter per abuis verkeerd gekleurd. Het is een gewone schooldag

Nieuwsbrief bibliotheek Wierden

Via onderstaande link komt u bij de nieuwsbrief van dit voorjaar. Onze onderwijsspecialist Judith Verbeij geeft aan dat zij een groot fan is van illustrator Mark Jansen. Zijn prenten zijn heel kleurrijk en zeggen meer over het verhaal dan de tekst. En krijgen de kinderen niet genoeg van voorlezen? Neem dan eens een kijkje bij de Voorleeshoek https://devoorleeshoek.nl/

Schoolfruit

Het eten van schoolfruit is een groot succes. We krijgen fruit van een zeer goede kwaliteit met een redelijke afwisseling. Veel kinderen zijn er zo dol op dat ze vragen om een extra stuk fruit van de vorige dag. Als er wat over is mag dat uiteraard. Deze week hebben we op dinsdag komkommer, op woensdag mandarijn en op donderdag peer.

Created By
Team De Driesprong
Appreciate

Credits:

Team "Driesprong". Created with images by Unknown - "Lapwing Free Stock Photo - Public Domain Pictures" • tigerlily713 - "calendar date time" • anaterate - "garlands decoration carnival"

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.