Loading

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019

ΒΟΥΛΗ

Για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο “Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις“

Στόχος του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι να συμβάλει στην αύξηση του ΑΕΠ και να προσελκύσει επενδύσεις. Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο βάσει έκθεσης της ΤτΕ θα προσθέσει στην Ελληνική οικονομία 0,5% του ΑΕΠ το χρόνο για την επόμενη δεκαετία. Θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, θα ιδρυθούν επιχειρήσεις και θα υπάρξει κερδοφορία. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά πρακτικό νομοσχέδιο που άρει όλα τα εμπόδια κατά της επιχειρηματικότητας.

Απάντηση στην ένσταση αντισυνταγματικότητας επί του Ν/Σ “Επενδύω στην Ελλάδα”

Βάσει του άρθρου 22, παρ. 2. του Συντάγματος είναι απολύτως προφανές ότι ο συνταγματικός νομοθέτης επιτρέπει στον κοινό νομοθέτη να ορίσει τους κανόνες διαιτησίας. Η κυβέρνηση υιοθετεί τη σύσταση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO) για τη διαιτησία.

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής επί του Ν/Σ «Επενδύω στην Ελλάδα

Αυτό το νομοσχέδιο κινείται με γνώμονα ένα και μόνο κριτήριο, την επιτάχυνση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε έκταση νομοσχέδια με συγκεκριμένες πρακτικές και λεπτομερειακές διατάξεις που λύνουν σειρά πρακτικών θεμάτων, διευκολύνοντας τη ζωή των ανθρώπων. Οι ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ απαντήθηκαν εκτενώς. Δεν τίθεται θέμα επιδότησης του λιγνίτη και για το outsourcing, η απάντηση δίνεται από το Άρθρο 2, παράγραφος 3, σελίς 437. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε άπλετο χρόνο να μελετήσει το νομοσχέδιο, ώστε τουλάχιστον να κάνει κριτική επί του νομοσχεδίου και όχι επί κάποιου… φαντασιακού κειμένου.

Η τροπολογία για την Golden Visa: Επανανομοθετούμε τη χρήση των POS, «ξεπαγώνοντας» ένα επιτυχημένο πρόγραμμα που απέφερε στην ελληνική οικονομία 1 δισεκατομμύριο ευρώ εισπράξεις. Με μία ρύθμιση στην Golden Visa θα αντιμετωπίσουμε τη δυσχέρεια που προκλήθηκε στην αγορά, όπως η ραγδαία αύξηση των τιμών ακινήτων και ενοικίων, από τον δυσανάλογα μεγάλο αριθμό αγοραπωλησιών ακινήτων στην Αθήνα.

Η απάντηση επί προσωπικού στον κ. Αλέξη Τσίπρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγνόησε τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου της Τραπέζης Ελλάδος και επέλεξε να μη διορθώσει το πρόβλημα που είχε δημιουργήσει με τις Golden Visa και τα POS, με αποτέλεσμα σχεδόν να «παγώσει» το κερδοφόρο αυτό πρόγραμμα και κίνδυνο να προκληθούν τεράστια κοινωνικά, οικονομικά και άλλα προβλήματα.

Η καταληκτική ομιλία για το Ν/Σ "Επενδύω στην Ελλάδα"

Το μέτρο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για αναστολή της καταβολής του Φ.Π.Α. για τις οικοδομικές άδειες αναδρομικά από το 2006, λειτουργεί συμπληρωματικά με αυτό το νομοσχέδιο και δημιουργεί ένα ισχυρό κίνητρο στους συμπολίτες μας να αξιοποιήσουν εύκολα και γρήγορα τις περιουσίες τους. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως όλους τους συναδέλφους υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Εσωτερικών, Παιδείας και Εργασίας που συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του διυπουργικού νομοσχεδίου, καθώς και τους συναδέλφους που πήραν το λόγο και το υποστήριξαν.

Αναλυτικά ο αναπτυξιακός νόμος

Σε επίκαιρη ερώτηση για την εξαγορά της FORTHNET

Η διαδικασία αποκρατικοποιήσεως της FORTHNET ξεκίνησε το 2016 επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Εάν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων με την έννοια της παραβιάσεως των κανόνων του ανταγωνισμού, θα το κρίνει η αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η κυβέρνησή μας δεν έχει καμία εμπλοκή σε αυτό το θέμα. Είναι ιδιωτικό θέμα μεταξύ εταιρειών.

Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση για τις χρεώσεις των Τραπεζών

Από τον Νοέμβριο 2015 με την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση, όπου το σύνολο των μετοχών πέρασε στα χέρια ξένων θεσμικών, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμία πραγματική δύναμη διοίκησης των τραπεζών οι οποίες στηρίζονται στον νόμο 4537/2018 που ψηφίστηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ για τις επιπλέον χρεώσεις. Η πολιτική της κυβέρνησής μας έχει δημιουργήσει ένα ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα που βρίσκει ανταπόκριση στις αγορές και κατά συνέπεια ευνοούνται και οι τράπεζες. Επομένως, αναμένουμε από το τραπεζικό σύστημα να ανταποκριθεί στις πρωτοβουλίες της κυβερνήσεως, με λογικές χρεώσεις στους πολίτες.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Κατά την επίσημη επίσκεψή μου στην Κίνα, συμμετείχα στην 3η Σύνοδο της Διευθύνουσας Επιτροπής του διμερούς πλαισίου συνεργασίας, όπου οι δύο χώρες υπογράψαμε το επικαιροποιημένο πλαίσιο συνεργασίας 2020-2022, που αφορά στην προώθηση της συνεργασίας σε βασικούς τομείς, όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, η μεταποίηση, η έρευνα και ανάπτυξη και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Επισκέφθηκα το Υπουργείο Εμπορίου και συναντήθηκα με τον Υφυπουργό, κ. Yu Jianhua, με τον οποίο συζητήσαμε για τις εμπορικές συμφωνίες των δύο χωρών.

Συμμετείχα ως κύριος ομιλητής στην εκδήλωση του «2020 Overseas Investment Summit», στη Σαγκάη, η οποία είχε ως βασικό αντικείμενο την παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών στον τομέα των ακινήτων στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου εστίασα στις υπό ψήφιση αλλαγές του ρυθμιστικού πλαισίου για το πρόγραμμα «Golden Visa» με γνώμονα την παροχή επιπλέον κινήτρων στους υποψήφιους επενδυτές.

Στο Υπερυπουργείο Οικονομίας

Με τον Επίτροπο/Αντιπρόεδρο της National Development and Reform Commission (Υπερυπουργείο Οικονομίας) είχαμε μία τρίωρη συζήτηση για όλες τις επενδύσεις (Cosco, State Grid, ICBC, Bank of China, CDB κλπ) και υπογράψαμε την επικαιροποίηση του πλαισίου Συνεργασίας 2020-2022.

Στον Κρατικό Ξενώνα

Μετά την υπογραφή του Πλαισίου Συνεργασίας μου παρέθεσαν επίσημο γεύμα στον Κρατικό Ξενώνα που φιλοξενούν τους ξένους ηγέτες. Μεγάλη τιμή για μένα. Η επίσκεψη πήγε πραγματικά εξαιρετικά και σε θερμό κλίμα . Ευχαριστίες στην Πρεσβεία μας στην Κίνα για την εξαιρετική προετοιμασία.

Συνέντευξή μου με την κ. Xiaotian Fu στο Phoenix Satellite Television της Κίνας
Και στους κ. Gao Ya και κ. Jiang Jiang από το China Business Network και το Xinhua News Agency για τα αποτελέσματα του ταξιδιού μου εδώ

Στο Υπουργείο Εμπορίου

Σε επίσημη επίσκεψη στο Υπουργείο Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Συνομιλήσαμε με τον Υφυπουργό Εμπορίου κ. YU Jianhua και προετοιμάσαμε την επίσκεψη του Πρόεδρου της Κίνας στην Αθήνα και τις εμπορικές μας συμφωνίες.

Στην Complant

Στα Κεντρικά γραφεία της Complant στο Πεκίνο. Η εταιρία αυτή πραγματοποιεί πολλά έργα στο εξωτερικό και θέλουμε να επεκταθεί στην Ελλάδα. Έχει ήδη ξεκινήσει μια απόπειρα στην Ρόδο. Συναντήσαμε την Πρόεδρο κ. Liu Yan και τον Αντιπρόεδρο κ. Zhang Peng και μιλήσαμε για πολλά έργα.

Σε εκδήλωση επενδυτών στην Σαγκάη με την συμμετοχή της CITIC BANK International

Σε εκδήλωση επενδυτών στην Σαγκάη, με την συμμετοχή της CITIC BANK International, μίλησα για το πρόγραμμα της Golden VISA και τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα στους τομείς του Τουρισμού και του Real Estate. Τεράστιο το ενδιαφέρον τους για την Ελλάδα.

Στην State Grid

Στο Πεκίνο, σε επίσημη επίσκεψη στην State Grid, μια από τις 5 μεγαλύτερες εταιρίες του πλανήτη και μεγάλου επενδυτή στην Ελλάδα μέσω ΑΔΜΗΕ, μιλήσαμε για τις επενδύσεις στην ενέργεια. Συνάντησα τον Πρόεδρο, κ. Li Haixiang και τον Γενικό Διευθυντή της εταιρίας, κ. Xin Baoan.

Στην China Rail Way Hi-tech Industry Corporation

Σε μια εξαιρετικά σημαντική συνάντηση και συζήτηση με τον Γενικό Διευθυντή της China Rail Way Hi-tech Industry Corporation κ. Jianbin Li. Είναι μία από τις 500 μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο και ηγέτης στην τεχνολογία των σιδηροδρόμων. Ετοιμάζουν αποστολή στην Ελλάδα.

Στη FOSUN

Στην Σανγκάη είχαμε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις με τον CEO της FOSUN, κ. Wang Qunbin για τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα.

ΕΡΓΑ

Ελληνικό: Στις 4 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός για το καζίνο, με δύο μεγάλες προσφορές από τις Mohegan και Hard Rock και ξεκίνησε η Επιτροπή Αξιολόγησης που θα βγάλει τον πλειοδότη μέχρι τέλος Νοεμβρίου.

Παραεμπόριο: Με τον Υφυπουργό κ. Νίκο Παπαθανάση και το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Πάνο Σταμπουλίδη οργανώνουμε συνεχείς εξορμήσεις για την πάταξη του παραεμπορίου.

ΟΜΙΛΙΕΣ

“Ελληνικό: Η πρωτεύουσα των Επενδύσεων”

«2nd Athens Investment Forum 2019»

Σε εκδήλωση της EBRD

Απεύθυνα χαιρετισμό στον Πειραιά για την Στρατηγική για τις επενδύσεις στα Ακίνητα της EBRD. Έχει κάνει ήδη 2,9 δις επενδύσεις μέχρι σήμερα στην Ελλάδα και έως το 2025 θα κάνει πολλές ακόμη. Δείχνει ενδιαφέρον μεγάλο και για το Ελληνικό.

Στην 11η επέτειο της επενδυτικής τράπεζας "ΑΞΙΑ"

Στα 11 χρόνια της Επενδυτικής Τραπέζης «Αξία» στο Ζάππειο. Απίστευτη ομάδα ταγμένων στον σκοπό τους ανθρώπων.

Στην 4η Σύνοδο της Ευρω-Αραβικής Συνεργασίας (4th EU-Arab World Summit)

Στην 4η Σύνοδο της Ευρω-Αραβικής Συνεργασίας (4th EU-Arab World Summit) κάλεσα νυν και υποψήφιους επενδυτές να αξιοποιήσουν την ευνοϊκή συγκυρία, αυξάνοντας τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα, καθώς και να αξιολογήσουν επιχειρηματικές ευκαιρίες για νέες επενδύσεις στη χώρα μας. Μετά την ομιλία μου είχα διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Εμπορίου της Αλγερίας, κ. Said Djellab και επενδυτές από Αραβικές χώρες.

Στο 8ο Διεθνές Συμπόσιον Θεσσαλονίκης

Στην ομιλία μου στο 8ο Διεθνές Συμπόσιον Θεσσαλονίκης με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και νέο Έλληνα Επίτροπο, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, τον κ. Δημήτρη Καιρίδη, την κ. Άννα Διαμαντοπούλου, τον κ. Χουλιαράκη και τον καθηγητή κ. Κωστή, μιλήσαμε για τον πλούτο της Ελλάδος.

Στο Trade Finance Forum 2019 της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

Ο ελληνικός τραπεζικός τομέας εισέρχεται σε μια νέα φάση ενεργού συμμετοχής στις διεθνείς αγορές με ενισχυμένη αξιοπιστία και αυξανόμενο όγκο συναλλαγών. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης ξεκίνησε να επενδύει στην Ελλάδα το 2015 και θα συνεχίσει για τα επόμενα έξι χρόνια με νευραλγικής σημασίας επενδύσεις στον τραπεζικό τομέα, την εξασφάλιση κεφαλαίων για ελληνικές επιχειρήσεις, τη χρηματοδότηση ενεργειακών επενδυτικών σχεδίων, την εφαρμογή ιδιωτικοποιήσεων και την υλοποίηση ενός εκτεταμένου προγράμματος διευκολύνσεων των εμπορικών συναλλαγών.

Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της Προεδρίας του Κέντρου Προγραμματισμού & Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ)

Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της Προεδρίας του Κέντρου Προγραμματισμού & Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) στον Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Λιαργκόβα από τον Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νικόλαο Θεοχαράκη.

Με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Mike Pompeo

Με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Mike Pompeo στο δείπνο στην Πρεσβευτική Οικία

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Με τον πρέσβη των Η.Π.Α., κ. Goeffrey Pyatt σε συνάντηση προετοιμασίας ενόψει της επισκέψεως του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, κ. Mike Pompeo.
Mε τον Πρέσβη των Η.Π.Α. κ. Goeffrey Pyatt συζητήσαμε για το επικείμενο ταξίδι μου στην Washington D.C., τις Ελληνο-Αμερικανικές εμπορικές σχέσεις και την αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας.
Με τον νέο Πρέσβη του Ισραήλ, κ. Yossi Amrani συζητήσαμε για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δυο χωρών και τις προοπτικές νέων επενδύσεων.
Με την Πρέσβη της Αγγλίας, κ. Kate Smith, συζητήσαμε μεταξύ άλλων για τις συνέπειες της πτώχευσης της Thomas Cook, τις διμερείς σχέσεις και το Brexit.
Με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Patrick Maisonnave μιλήσαμε για τη συνέχιση και ενδυνάμωση της συνεργασίας των δυο χωρών στους τομείς της ανάπτυξης και των επενδύσεων.
Με τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα, κ. Olaf Kjelsen μιλήσαμε για τη συνέχιση και ενδυνάμωση της οικονομικής συνεργασία των δυο χωρών.
Mε την Πρέσβη της Αυστρίας, κ. Hermine Poppeller συζητήσαμε για την ενδυνάμωση της οικονομικής συνεργασίας των δυο χωρών.
Mε τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Yasuhiro Shimizu. Κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς συζητήσαμε για την ενδυνάμωση συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς των επενδύσεων και του εμπορίου.
Στο επίκεντρο της συζήτησής μας με την αντιπροσωπεία της Γερμανικής Βουλής ήταν η ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων σε θέματα εμπορίου και επενδύσεων.
Με τον πρέσβη της Αυστραλίας, κ. Jon Philp και διακομματική αντιπροσωπεία της κυβέρνηση της Αυστραλίας μιλήσαμε για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών στους τομείς της ανάπτυξης και των επενδύσεων.
Με τον περιφερειακό Διευθυντή για τις χώρες της Ε.Ε. της World Bank, κ. Arup Banerji συζητήσαμε για το Αναπτυξιακό νομοσχέδιο και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.
Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ συζητήσαμε για την εμβάθυνση των σχέσεων Πολιτείας-Εκκλησίας προς όφελος του ελληνικού λαού.
Σε μία διεξοδική και αναλυτική συζήτηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής Πατούλη για όλο τον βραχυχρόνιο, αλλά και τον μακροχρόνιο, σχεδιασμό των έργων από το ΠΔΕ και το ΕΣΠΑ.
Με την Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Β.Π. και δημοτική σύμβουλο Αμαρουσίου, κ. Μαρίνα Πατούλη και τον Πρόεδρο του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ, κ. Κώστα Δέρβο, μιλήσαμε για τη δράση “Μηχανισμού στήριξης…εργαζόμενων γυναικών στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας”.
Με την Περιφερειάρχη Ιωνίων Νήσων, κ. Ρόδη Κράτσα και αντιπροσωπεία της διοίκησης της Περιφέρειας συζητήσαμε για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και η εφαρμογή τους.
Με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, κ. Χαράλαμπο Μπονάνο συζητήσαμε για την εφαρμογή των αναπτυξιακών μελετών και τις αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας.
Με τον βουλευτή Πέλλας, κ. Βασίλειο Βασιλειάδη και τον Δήμαρχο Αλμωπίας, κ. Χρήστο Μπάτση για τη χρηματοδότηση των έργων του δήμου και τις προοπτικές για νέες επενδύσεις.
Με τον Βουλευτή Ανατολικής Αττικής, κ. Βασίλη Οικονόμου και τον Δήμαρχο Ωρωπού, κ. Γιώργο Γιασημάκη συζητήσαμε για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, τα αναπτυξιακά σχέδια του δήμου και τη σημαντικότητα εφαρμογής τους.
Με τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, κ. Κώστα Αγοραστό και τον Γενικό Γραμματέα της “ΕΝ.Π.Ε.”, κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη συζητήσαμε για τις προοπτικές ανάπτυξης και επενδύσεων των Περιφερειών.
Με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων αποφασίστηκε η άμεση έκδοση των υπουργικών αποφάσεων που αφορούν τον κλάδο της Π.Ο.Σ.Ε.Η.
Με τον Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρουπόλεως, κ. Γιάννη Κωνσταντάτο συμφωνήσαμε για την άμεση απόδοση των κοινωφελών και κοινωνικής ανταποδοτικότητας χώρων που βρίσκονται στα διοικητικά και χωροταξικά όρια του δήμου.
Με τον Δήμαρχο Ανωγείων, κ. Σωκράτη Κεφαλογιάννη συζητήσαμε για τις αναπτυξιακές μελέτες του Δήμου, την αναγκαιότητα εφαρμογών τους και τις προοπτικές νέων επενδύσεων.
Με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας, κ. Βασίλη Μαυρίδη μιλήσαμε για τις αναπτυξιακές μελέτες του Δήμου και την αναγκαιότητα προσέλκυσης νέων επενδύσεων.
Με τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο συζητήσαμε για τα αναπτυξιακά σχέδια του δήμου και την σημαντικότητα των επενδύσεων.
Με τον Δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών, κ. Κωνσταντίνο Χαριτόπουλο μιλήσαμε για την υλοποίηση των έργων του δήμου.
Με τον Δήμαρχο Τανάγρας, κ. Βασίλη Περγάλια συζητήσαμε για την υλοποίηση των έργων του δήμου και την αναπτυξιακή πορεία του.
Με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη μιλήσαμε για την χρηματοδότηση των έργων του δήμου.
Με τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νίκο Γεωργάκο μιλήσαμε για το αναπτυξιακό πλάνο και τα επενδυτικά έργα του δήμου.
Με τον Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Άνθιμο Μπιτάκη συζητήσαμε για τις αναπτυξιακές μελέτες του Δήμου, την αναγκαιότητα τους και την εκ νέου δημιουργία τους.
Συνάντηση με την Πρόεδρο του Δ.Σ. της «Βαρβαρέσος Α.Ε. Ευρωπαϊκά Νηματουργεία», κ. Αναστασία Βαρβαρέσου και τον Γενικό Διευθυντή, κ. Αργύρη Σαρρίδη, με αφορμή την επίτευξη συμφωνίας της εταιρείας με τους πιστωτές της.

ΜΜΕ

Σε Συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΕΒ

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΕΒ συζητήσαμε για τις λαμπρές αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας μας τα επόμενα χρόνια! Η Κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις τις και οι επιχειρηματίες οφείλουν να πράξουν αναλόγως. Όλοι μαζί θα πάμε τον τόπο μας μπροστά.

Επίσκεψη στη ΜΟΔ

Επισκεφθήκαμε με τους Υφυπουργούς, κ. Χρίστο Δήμα, κ. Νίκο Παπαθανάση και κ. Γιάννη Τσακίρη, τους Γενικούς Γραμματείς, κ. Πελοπίδα Καλλίρη, κ.Θανάση Κυριαζή, κ.Πάνο Σταμπουλίδη και κ. Δημήτρη Σκάλκο και την Ειδική Γραμματέα, κ. Νίκη Δανδόλου τη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ), όπου και συναντήθηκε με τον νέο Πρόεδρο της ΜΟΔ, κ. Γιώργο Παπαδημητρίου και τους εργαζόμενους.

Με τον έγκριτο κ. Αθανάσιο Παπανδρόπουλο και πολλούς επιχειρηματίες στη «Μεγάλη Βρετανία». Τεράστιο το ενδιαφέρον για τις αλλαγές που φέρνει ο αναπτυξιακός νόμος μας.