Loading

Handen een levensechte afdruk van uw handen...een tastbare herinnering

De casting

Een kopie van uw handen, buste of bijvoorbeeld rug in gips om af te schilderen of in porselein voor een heel fijne detaillering is werkelijk uniek. Tijdens een intake maakt u kennis met de technieken en samen maken wij de keuze welke positie en werkwijze gebruikt gaat worden. Veelal gaat de partner en/of kind mee om daadwerkelijk mee te helpen een unieke afdruk van het lichaam of lichaamsdeel te maken; zo wordt het eindresultaat voor u echt speciaal.

Het aanbrengen van de mal

Behaarde gedeelten van het lichaam worden behandeld met een speciale crème en daarna wordt een huid-vriendelijk materiaal opgebracht. Na een korte indroog periode wordt het opgebrachte materiaal bedekt met enkele gips-lagen om stevigheid aan de mal te geven. Na droging kan de mal worden verwijderd en reinigen wij de huid.

De ondersteunende kap van gips

De kap en mal worden voorzichtig van het lichaam verwijdert en uw bijdrage zit erop en kunt thuis uw spannende ervaring met anderen delen (of juist niet natuurlijk). Voor Bodycasting Gallery begint nu een precies en arbeidsintensief werk; het opwerken van de mal met porselein gips, kunsthars of gietsteen.

Het opwerken van de mal

Afhankelijk van het beeld en natuurlijk uw wensen, gebruiken wij diverse materialen voor het opwerken; een harde porseleingips met een naturel look of eventueel brons/aluminium-look, een met een prachtige detaillering gietsteen, kunsthars met een laag gewicht. Daarnaast kunnen wij het beeld ook voor u in brons gieten.

Het ontmallen

Na voldoende droogtijd wordt het beeld voorzichtig uit de mal gehaald en gecontroleerd op eventuele oneffenheden. Alhoewel het bijna nooit voorkomt, is dit toch altijd weer een spannend moment!

Het afwerken neemt nog enkele uren

Het afwerken van het beeld neemt nog enkele uren in beslag. Als laatste handeling wordt een dunne, transparante laklaag aangebracht die voorkomt dat er zich stof of vet in de poriën of huidplooitjes nestelt.

Het resultaat is een tastbare en blijvende herinnering..

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.