Loading

Meandert(h)aal 11 december 2020

Tussenweek.

De afgelopen week is er in alle groepen druk gewerkt aan de voorbereidingen op het kerstfeest. Nog één week te gaan en daarna kunnen we gaan genieten van de kerstvakantie. Aan de leerlingen is wel te merken dat ze minder naar de vakantie uitzien dan in andere jaren. Er worden minder grote plannen gemaakt en voor sommigen is het verbod op vuurwerk niet iets waar ze vrolijk van worden. We hebben met deze bijzondere situatie te maken en iedereen probeert er gelukkig wel het beste van te maken. Alvast veel plezier gewenst bij de voorbereidingen.

Covid-19 blijft ons parten spelen. Het aantal besmettingen is fors toegenomen en de huidige maatregelen blijven van kracht. Dat betekent dat ook voor onze school dezelfde afspraken die we nu hanteren, blijven gelden voor na de kerstvakantie. Een belangrijke regel daarbij is dat de schooltijden zo blijven zoals ze nu zijn. Het corona(continu)rooster wordt voortgezet.

Kind op maandag, week 51.

Thema: Kom mee naar Betlehem!

Matteüs 1: 18-25 en Lucas 2: 1-20

Jozef twijfelt wat hij moet doen, nu Maria zwanger is terwijl zij nog niet getrouwd zijn. Maar een engel vertelt hem dat het goed is. Jozef blijft bij Maria. Als Jozef en Maria in Betlehem zijn, wordt Jezus geboren. Maria wikkelt hem in doeken en legt hem in een voerbak.

Kerstpakkettenactie.

De afgelopen week hebben we € 1,00 per leerling overgemaakt naar de de kerspakkettenactie van de Raad van Kerken in Nijverdal-Hellendoorn. Deze mooie actie in onze eigen gemeente steunen we jaarlijks.

Dit jaar wordt afgezien van het inbrengen en inpakken van levensmiddelen ten behoeve van kerstpakketten. Door de coronaproblematiek is deze wijze van inzamelen en inpakken te risicovol. In plaats van een kerstpakket wordt met de hulp van een klein aantal vrijwilligers aan de ± 750 minimagezinnen een enveloppe overhandigd met daarin een cadeaubon, een attentie. Het gezin wordt met deze bon in de gelegenheid gesteld om naar eigen keus, extra kerstinkopen te doen bij een supermarkt. De Raad van Kerken hoopt op deze wijze de minimagezinnen en alleenstaanden, met de feestdagen in zicht, toch een “steuntje in de rug te geven”.

Kerstactie Congo.

Al enkele jaren steunen wij het werk van Joseline Mafuta Tana in Congo. Vorig jaar hebben we met alle leerlingen knuffels ingezameld die door Joseline zijn verscheept naar Rdcongo. Het was de bedoeling om deze actie te herhalen, maar door de uitbraak van Covid-19 is dat niet mogelijk. Toch willen we het goede werk van Joseline graag ondersteunen. Het goede doelen geld van volgende week doneren wij naar het voedselproject van Joseline. Zij gebruikt het geld om het voedselprogramma aldaar verder vorm te geven. Hopelijk bent u even enthousiast als wij en kunnen we volgende week een mooi bedrag overmaken!

Hieronder kunt u een kort bericht lezen waarin Joseline beschrijft waar zij in Rdcongo mee bezig is.

2020 was voor iedereen heel zware tijd, helemaal voor deze kansarme kinderen of weeskinderen in Rdcongo. Vanwege de coronamaatregelen in Rdcongo was onze voedselprogramma tijdelijk gestopt. In juli kreeg we te horen , dat we per augustus mochten herstarten. Op 26 augustus zijn wij weer herstarten met onze doorlopende voedselprogramma project. De kinderen komen nu elke woensdag, dat zijn kinderen van 0 tot 12 jaar krijgen 1 keer per week woensdag een voedzame SOJAPAP. Na het eten krijgen zij 2/3 kg sojapoeder mee naar huis voor de dagen erna.Maandelijks is er geld nodig voor: 75 kg suiker, 75 kg sojapoeder, 180 kg maïsmeel, 35 l zonnebloemolie, 25 kg houtskool

Zoals u weet vorige jaar hadden we in samenwerking met uw school, een onvergetelijke kerstfeest voor deze kansarme kinderen en weeskinderen georganiseerd in Congo. En dit was succesvol, we hopen dit jaar ook hetzelfde te organiseren, en alleen kunnen wij het niet. En daarom hebben we hiervoor uw steun nodig....met groet ,Joseline.

Agenda.

  • 17 december - Swim2Play - groep 1 en 7.
  • 18 december - Kerstviering in de klas. 8.45 uur.
  • Kerstvakantie van 19 december 2020 t/m 3 januari 2021.
  • 4 januari - 1e schooldag 2021.
  • 6 januari - OR-vergadering - 20.00 uur.
  • 7 januari - Swim2Play - groep 1 en 7.

Gefeliciteerd.

Op verzoek....

Prettig weekend.

Credits:

Gemaakt met afbeeldingen van congerdesign - "cinnamon stars cinnamon sticks pine cones" • ksyfffka07 - "baking oven sweet" • JillWellington - "lights christmas luminaries night" • JillWellington - "christmas cookies xmas christmas"