Loading

Ricki Wienberg Nielsen Et portræt af en rollemodel

Fra udsat til værdsat rollemodel

Ricki er en af vores fantastiske frivillige og er holdleder i RECOVERY BULLS København.

Han er 30 år, bor i Vanløse og har været stoffri i 1 år og 4 måned.

Ricki, som mange andre i RECOVERY BULLS, har selv oplevet at stå i en udsat livsposition. En hård opvækst gjorde at han måtte klare sig selv fra en ung alder. Som 11-årig blev han fjernet fra sit hjem. Han var et systembarn, der blev kastet rundt mellem plejefamilier, børnehjem og andre institutioner. Han har haft et stofmisbrug siden han holdt sin første joint som 12-årig. Hans afhængighed eskalerede meget hurtigt, især da han var omkring 16 år gammel. Der begyndte han at sælge og handle med stoffer.

Det var et liv som kriminel og misbruger i mange år. Nu er han trådt ud af det og er blevet et positivt forbillede for mange.

Sommeren 2020, efter han kom hjem fra en behandling, mødte han nogen der tog ham med til Fælledparken for at spille fodbold. Det var her, han blev introduceret til RECOVERY BULLS.

Han begyndte at deltage mere og mere i aktiviteterne, og efter et stykke tid begyndte han at tage andre med i fællesskabet, og introducere dem for det. Hans ildsjæl og passion gik ikke ubemærket hen. Kort efter blev han en frivillig hos RB, og han er i dag holdleder i RB København afdeling.

Det Ricki nyder allermest i RB, er relations arbejde. Det der med at møde mange forskellige mennesker, se dem vokse på hver deres måde, samt at være med til at give dem et sundt stof- og alkoholfrit fællesskab gøre ham rigtig glad. Han nyder naturligvis også at spille fodbold med RB. Han indrømmer, at han ikke er særlig god til det, men han mener, at det alligevel er en fest.

At give tilbage

”Det er den der familiefølelse. Det er en følelse af at, fra dag ét, blive mødt med åbne arme, og føle sig godt tilpas. Det var det i mit tilfælde, og det er det jeg forsøger at gøre med alle de nye der kommer. At få dem til at føle, at det her er et sted for dem, hvis de vil bruge det. Her, er der masser af muligheder for at skabe sig nye sunde relationer, og at det ikke handler nødvendigvis om at vælge fra, men at vælge til. De dårlige relationer skal nok falde fra når man holder sig clean.”

Ricki arbejder konstant på sig selv, og han mener, at han er et helt andet menneske i dag, end han var for 3 år siden. Arbejdet med RB har givet ham blod på tanden og mod på mere. Han ønsker at tage en pædagoguddannelse for at arbejde som social pædagog og mentor. Han drømmer om at fortsætte med at være stoffri, og om at kunne videregive sine erfaringer og oplevelser. Han vil gerne være et forbillede for mange mennesker og hans datter.

Du kan i øjeblikket møde Ricki onsdage i Fælledparken kl. 18 til Fodbold for Sjov, hvor han står klar med åbne arme til at byde alle medlemmerne velkommen.

Ricki og Nicky er de primære kræfter bag Fodbold for Sjov i København

RECOVERY BULLS København er skabt i et partnerskab mellem den traditionsfyldte boldklub, BK Skjold og RECOVERY BULLS