Loading

Nieuwsbrief de Es 29 november 2019

Beste ouder(s), verzorger(s),

Hierbij de nieuwsbrief voor de komende periode. Hierin de volgende onderwerpen:

  • Babynieuws!
  • Sinterklaas
  • Kerst
  • Afscheid Henk Slabbekoorn
  • Bezoek aan Laggenbeck
  • Kerstpakkettenactie minima
  • Schoolschaatsen
  • Luizen
  • Flyers

Namens het team van de Es een heel fijn weekend toegewenst!

Robbert Flim

Links: Fien van der Bent. Rechts: Noud Pots

Welkom Fien en Noud!

Babynieuws

Wat een bijzondere week was het afgelopen week. Allereerst kregen we maandagavond 18 november het prachtige bericht dat juf Rianne van der Bent (al) bevallen was van een dochter genaamd Fien.

In diezelfde week, op vrijdag 22 november, kwam daar ineens het bericht dat juf Marloes Dijsselhof ook al bevallen was. Zij beviel van een zoon met de naam Noud. Ook Marloes en Noud maken het goed.

Via deze weg willen we Rianne, haar man Jasper en grote broer Tom en Marloes en Joren van harte feliciteren met de geboorte van hun dochter en zoon! We wensen Rianne en Marloes een heel fijn en voorspoedig verlof toe!

Sinterklaas:

Vol verwachting klopt ons hart…

Op donderdag 5 december zal Sinterklaas, samen met zijn Pieten, een bezoek brengen aan de Es. We verwachten dat de Goedheiligman ’s ochtends rond 08.45u bij school zal zijn. Er is op 5 december geen inloop en iedereen mag (moet) deze ochtend buiten blijven. We verzamelen op de stoep langs de Noord Esweg, ter hoogte van school. Als de Sint en zijn Pieten er zijn lopen we naar de achterzijde van school waar we Sinterklaas welkom zullen heten en de Pieten uit groep 8 een pietendans zullen doen. Daarna gaat elk kind naar zijn eigen groep.

5 december wordt een leuke dag!

Programma 5 december

09.00u - 09.45u: Groep 1 a en 1b samen in het 'Eshonk'. De wand tussen beide groepen 1 gaat open en hier houden we het Sinterklaasfeest. De ouders van de leerlingen van beide groepen 1 zijn van harte uitgenodigd om bij het bezoek van Sinterklaas aanwezig te zijn.

09.45u - 10.30u: Groep 2. Ook ouders van groep 2 zijn van harte uitgenoigd om hierbij aanwezig te zijn.

10.45u - 11.30u: Groep 3

11.30u – 12.15u: Groep 4. Omdat dit bezoek iets langer gepland is dan de reguliere schooltijd, kunnen de leerlingen uit groep 4 op 5 december kosteloos overblijven.

13.00u – 13.45u Groep 5

13.45u Iedereen naar buiten en Sint uitzwaaien…

Mocht er verder groepsspecifieke informatie zijn omtrent het bezoek van de Sint, dan krijgt u deze informatie van de leerkracht van uw kind.

Cadeautjes en pepernoten...
Henk Slabbekoorn tijdens de opening van de Es

Afscheid Henk Slabbekoorn

Donderdag 12 december zal dhr. Henk Slabbekoorn, bestuurder van Ieder Kind Telt, afscheid nemen van de organisatie. Deze ochtend komt hij om ongeveer 9 uur op onze school om een les taalronde bij te wonen in groep 4, 5 en 6. Op deze wijze willen we Henk bedanken voor zijn inzet voor onze school. ’s Middags zullen we vanuit school, vertegenwoordigd door leden van de Ouderraad, Medezeggenschapsraad en het team, aanwezig zijn bij een afscheidsreceptie.

We wensen Henk en zijn vrouw Ria een hele goede tijd toe.

De opvolger van Henk Slabbekoorn als bestuurder is mevrouw Maud Berendsen. Ongetwijfeld zal zij in 2020 komen kennismaken met onze schoolorganisatie.

Munster en Laggenbeck

Laggenbeck en Munster

De leerlingen van groep 6 gaan donderdag 12 december een bezoek brengen aan onze partnerschool in Laggenbeck. Nadat de leerlingen samen hebben gewerkt en gespeeld met hun Duitse leeftijdgenootjes, gaan we nog een bezoek brengen aan de kerstmarkt in Munster. Nadere informatie hierover krijgt u via de groepsmail.

Vertrek: 08.00 uur (Vanaf de Hofmansweide)

Aankomst Laggenbeck: 09.30 uur (Programma op de KvGS)

Vertrek uit Laggenbeck: 12.30 uur (Voor de lunch wordt gezorgd)

Aankomst Munster: 14.00 uur (Bezoek aan de Kerstmarkt)

Vertrek uit Munster: 16.15 uur (Terugreis naar Hellendoorn)

Terugkeer Hellendoorn: 17.45 uur (bij de Hofmansweide)

Das wird ein schöner Tag!

Schaatsen:

Dit jaar gaan we op woensdag 18 december met alle leerlingen van groep 3 t/m groep 8 naar de ijsbaan in Nijverdal. Het schaatsprogramma is die ochtend als volgt:

09.00u – 10.00u Groep 3 en 4

10.00u – 11.00u Groep 5 en 6

11.00u – 12.00u Groep 7 en 8

Voor het gebruik van de schaatsbaan gelden de volgende spelregels:

• Er is voor elke school en elke leerling de mogelijkheid om daar schaatsen te lenen;

• Schaatsen met punten (noren) zijn verboden, ijshockeyschaatsen zijn wel toegestaan;

• Handschoenen zijn verplicht;

• Eten/drinken zelf meenemen is toegestaan.

De entree van de schaatsbaan is aan de kant van de Delifrance, daar kunnen de leerlingen zich tevens omkleden.

Verdere informatie ontvangt u via de groepsapp.

Onderbouw luisvrij!

Vorige week is er weer schoolbreed door enkele ouders op luizen gecontroleerd. We zijn ontzettend blij dat de hele onderbouw luis-vrij is! In de bovenbouw constateren we dat het gelukkig ook al minder wordt. Hier blijven we nauwgezet op controleren.

Via deze weg zeker een woord van dank aan de ouders die de afgelopen tijd zo vaak gecontroleerd hebben. Ontzettend fijn dat jullie hier zoveel tijd in gestoken hebben!

Organisatie laatste weken

Kerst 2019

Kerstviering:

We zitten nog volop in de sinterklaasstemming, maar we kijken ook al vooruit naar kerst. Het kerstfeest vindt plaats op woensdagavond 18 december. Dit jaar vieren we het kerstfeest met de kinderen in de eigen klas. Elke leerkracht zal hier zijn/haar eigen invulling aan geven. De kinderen worden om 17.30 uur op school verwacht en de kerstviering zal ongeveer een uur duren.

We willen graag samen iets eten met de kinderen tijdens de kerstviering in de vorm van een klein buffet. Het zou leuk zijn wanneer uw kind iets meeneemt voor dat buffet. Dit mag van alles zijn. Er komen intekenlijsten bij elke groep te hangen, waarop aangekruist kan worden wat uw kind meeneemt. Zo heeft u wat inspiratie en voorkomen we veel van hetzelfde! Elk kind mag iets meenemen voor ongeveer 5 à 8 kinderen.

Vanaf 18.30 uur bent u van harte welkom op het schoolplein om met de kinderen en het team samen alvast voorzichtig de kerstvakantie in te luiden onder het genot van een kopje chocolademelk of glühwein.

Donderdag 19 en vrijdag 20 december hanteren we de reguliere schooltijden.
Foute kersttruiendag: 13 december

Foute kersttruiendag

Na het succes van vorig jaar houden we ook dit jaar weer een foute kersttruiendag! Onze leerlingen mogen op vrijdag 13 december een foute kersttrui aan. Geen trui? Geen nood! Iets in kerstsfeer is die dag ook leuk om te dragen, laat je fantasie de vrije loop. Alles mag, alles kan. Geen zin om mee te doen? Geen probleem, het is namelijk niet verplicht. We zijn benieuwd naar alle truien en creaties!

Kerstpakketten-actie Minima

Ook dit jaar doen wij weer mee aan de kerstpakketten-actie voor minimia. De Raad van Kerken wil dit jaar bijna 700 kerstpakketten bezorgen bij minima-gezinnen in de gemeente Hellendoorn, om hen als het ware een steuntje in de rug te geven.

Hieronder vindt u een aantal producten. Van maandag 9 december tot woensdag 18 december staan er in alle groepen dozen waarin kinderen één van deze producten kunnen deponeren. Wij brengen de volle dozen voor de kerstvakantie naar de Raad van Kerken, zodat zij hiermee kerstpakketten kunnen maken.

Wilt u / wil jij hen steunen?

Producten: Koffie (snelfiltermaling), thee, jam, vis in blik, toast, ragout, roomboter, koekjes, bastognekoeken, knabbelnootjes / pinda’s, pringlechips, fruit in blik, feestpudding, kerstchocolade of bonbons, sinaasappelsap, macaroni of pasta, aardappelpuree, blik corned beef of smac, rijst, soep (niet in blik), pannenkoekenmix, poedersuiker, droge worst, knakworst, tuttifrutti, vruchtensiroop, kaarsen.

Created By
Robbert Flim
Appreciate