Loading

Ville ikke bare sitte hjemme et helt år Derfor valgte Mina Holen (19) å heller dyrke håndballinteressen på folkehøgskole.

19-åringen fra Porsgrunn er godt i gang med et år utenom det vanlig som elev på Skogn Folkehøgskole.

- Jeg visste ikke hva jeg skulle bli og hadde lyst å prøve noe nytt, og ikke starte rett på studier. Jeg er en sosial person og så ikke for meg at jeg bare skulle sitte hjemme et helt år.

Godt med en pause fra ”hjemme”

Skolen ligger i en liten bygd i Nord-Trøndelag med umiddelbar nærhet til både fjord og fjell, cirka sju mil nord for Trondheim. Som elev på Håndball Brasil står utfordringene, og opplevelsene, i kø dette skoleåret.

- Jeg hadde hørt mye bra om folkehøgskole generelt og ville gå på ei håndballinja. Jeg søkte på en skole i Grenland i tillegg til Skogn Folkehøgskole, meg jeg ville et stykke bort hjemmefra når jeg først skulle ta steget ut, forteller Mina.

Mina Holen (19), Porsgrunn

Flotte treningsfasiliteter

Det sosiale er minst like viktig som det faglige utbyttet av året på folkehøgskole, ifølge 19-åringen. Hun skryter av velkomsten hun fikk som ny elev på skolen i høst.

- Jeg ble veldig positivt overrasket over mottakelsen. Lærerne er utrolig morsomme og på samme bølgelengde som oss elever. Jeg trives allerede veldig godt. Jeg er også fornøyd med fasilitetene på skolen, vi har gymsal og treningsrom på skolen, og kort vei til håndballhallen.

Med daglige treninger er det også en stor fordel med et sunt kosthold og tilstrekkelig med søvn.

- Maten vi får servert er svært bra. Vi får fire måltider hver dag, variert og sunn mat, samt ubegrenset tilgang på frukt. Det er ikke bare kokt potet og ris. Og rommene og innlosjeringen er svært bra. Alt ligger til rette for at vi skal trives.

Blir mer selvstendig

Den treningsvillige 19-åringen er klar på hva hun vil få ut av dette året på folkehøgskole.

- Jeg håper på å få en ny synsvinkel og perspektiv på livet. Målet er å utvikle meg selv og bli mer selvstendig. Her er det ingen som passer på deg hele tiden. Vi starter sånn smått med å bli selvstendige, voksne mennesker. Så får vi nye venner for livet og teste ut håndballferdighetene på et nytt lag i seriespill.

Studieturen til Brasil og spill i regionserien venter elevene på Håndball Brasil ved Skogn Folkehøgskole.

Årets happening med Brasil-tur

Høydepunktet i skoleåret er som hos de fleste av elevene som går på Håndball Brasil på Skogn folkehøgskole, nemlig studieturen til Brasil.

- Brasil-turen er helt klart skoleårets store ”happening”. For min del blir det stort bare å reise til Sør-Amerika. Vi blir enda bedre kjent med de andre i klassen og får oppleve en helt annen hverdag enn det vi er vant til når vi skal besøke favelaen i Rio de Janeiro og et barnehjem i Sa Paulo. Det blir garantert minner for livet.

Får venner for livet

Ut i fra det hun foreløpig har opplevd og forventningene til det som kommer, er hun trygg på at hun kan anbefale andre ungdommer å ta et år på folkehøgskole.

- Det kan jeg absolutt anbefale ja. Det er utrolig gøy og man får muligheten til å utforske håndballinteressen og flere andre fritidsaktiviteter. Det er også en fin mulighet for å komme seg litt vekk, man får nye venner og sekken full av nye opplevelser.

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.