Loading

Jan Barbier nieuwsbrief

2021 is begonnen!

En hoe?! De leerlingen volgen online onderwijs en werken net als de meeste volwassenen thuis. Collega's verzorgen onderwijs vanuit huis en de noodopvang op school. Wij ontvangen positieve en bemoedigende reacties van jullie, dit doet ons echt goed. En de foto's en video's van de leerlingen die aan het werk zijn of trots het resultaat delen zijn fantastisch.

We hadden ons het begin van een nieuwe jaar anders voorgesteld en we hopen dat we zo snel mogelijk weer les kunnen geven op school. Wij wensen u en jullie in ieder geval een geweldig en gezond 2021 toe!

Thuisonderwijs

MijnRapportfolio

De leerlingen bij ons op school hebben allemaal een digitaal rapport en portfolio; MijnRapportfolio. Ieder kind heeft talenten waar hij of zij trots op mag zijn. En kan deze talenten delen in MijnRapportfolio, door zelf foto's of video's van een activiteit of resultaat te plaatsen en daarbij aan te geven welke talenten hij of zij hierbij laat zien.

Ook tijdens het thuiswerken benutten de kinderen hun talenten en werken zij aan hun ontwikkeling. Wij zouden het erg leuk vinden als zij dit met ons willen delen. Hierbij een stappenplan voor het plaatsen van een foto of video in het portfolio.

Stappenplan

1. Kies 1 foto, video of document uit van deze week thuisonderwijs.

2. Log in bij Mijn rapportfolio. Dit kan via Zuluconnect, www.mijnrapportfolio.nl of via de school-app. (MijnRapportfolio is ook te downloaden als een app op de telefoon.)

3. Als je bent ingelogd ga je naar: Portfolio. Daar klik je op Nieuw. Je kunt nu een foto of bestand uploaden.

4. Je benoemt waarom je dit in je rapportfolio zet.

5. Vervolgens kies je waar de foto/bestand bij hoort. Dit hoort bij: Thuis.

6. Klik op Klaar en dan is het gelukt! Let op: je kunt het nog niet meteen terug zien op jouw pagina omdat juf/meester dit eerst moet goedkeuren.

Succes!

De bibliotheek biedt vanaf 21 december 2020 op maandag, dinsdag en woensdag weer een afhaalservice aan tussen 9.30 uur en 12.30 uur. Daarvoor is het nodig om een afhaaltijd te reserveren. Dit kan, ook voor de kinderen, door te bellen naar 0548-613342. Hoe leuk is het om een verrassingstasje met boeken op te halen.

Een schooldag op de Jan Barbier

In november heeft Annemiek V├Âlkers foto's gemaakt op de Jan Barbier. Ze heeft de leerlingen en het onderwijs op een prachtige manier weten vast te leggen. Deze foto's gaan wij o.a. gebruiken voor de website van de school. Hierbij een klein voorproefje!

Thuisonderwijs

Dat doe je niet even! Het thuis begeleiden vraagt veel van alle ouders en verzorgers. Daarom willen wij benadrukken dat u de leerkracht van uw zoon of dochter altijd om hulp mag vragen en dat zij bereikbaar zijn voor overleg. Dus mocht er iets zijn of wilt u wat delen, neem contact met ons op. Samen staan we sterk!

Noodopvang

We merken dat er, in vergelijking met de eerste lockdown, meer aanvragen zijn. Alle ouders die een aanvraag voor noodopvang hebben gedaan zijn hier inmiddels persoonlijk over geïnformeerd. Op maandag, dinsdag en donderdag verzorgen we noodopvang van 08.30u - 14.30u en op woensdag vrijdag van 08.30u - 12.00u. Mocht u toch nog noodopvang nodig hebben, dan kunt u contact opnemen met Marloes Joosten.