Loading

Corona Nieuwsbrief WEek 2, dag 7, nieuwsbrief 7 (24/03/2020)

Week 2, dag 7, nieuwsbrief 7

Beste ouder(s), verzorger(s),

Hierbij de nieuwsbrief voor vandaag. Ook gisteren stroomden de foto's weer binnen en we kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe zeer dit de verbondenheid tekent. Van alle kanten werken we er aan om toch maar contact met elkaar te houden of om te laten zien op welke manier we thuis aan de slag zijn.

Achter de schermen gaan we vandaag verder met het inrichten van video-gesprekken. Hier zullen we u morgen nader over informeren. Ook dan zullen we met de conclusies / aanbevelingen uit de enquête van afgelopen vrijdag komen en aangeven wat we al dan niet moeten aanpassen of behouden.

Een hele fijne / goede dag gewenst!

Robbert en Roel

Applaus voor de zorg……en alle ouders dan?

Het lijkt allemaal zo simpel, maar oh wat is het moeilijk om op dit moment afstand te houden. Toen ik gisterenavond naar de persconferentie keek, begreep ik hoe ontzettend knap het is van de leiders van ons land om vertrouwen uit te spreken in alle Nederlanders. Ons incasseringsvermogen wordt danig op de proef gesteld. Tot 1 juni geen feesten, bijeenkomsten, festivals… een enorm zware maatregel. Laten we met z’n allen hopen dat die inspanning ook lonend is.

En de scholen dan? U en ik vragen ons af wat gaat er met het onderwijs gebeuren? Het lijkt me niet erg logisch dat we vanaf 6 april weer opengaan; maar tot 1 juni… wat een vreselijk vooruitzicht. Hoe reageren de kinderen hierop? Wat kunnen we bedenken om uw lasten te verminderen? Een enorme uitdaging zal het in ieder geval worden. Hopelijk kunnen we eerder weer aan de slag. Laten we het nieuws maar volgen.

En ondertussen… alle ouders die dagelijks hun eigen kinderen opvangen en helpen met het onderwijs…voor al die ouders een enorm applaus!

Hoera het is feest vandaag

Noud Kerkdijk is jarig vandaag en hij wordt 4 jaar. Jippie dan mag je echt naar de basisschool… maar helaas deze weken niet. Daarom een extra dikke felicitatie voor Noud. Van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag. Maak er toch maar een mooie dag van. En iedereen die Noud wil feliciteren kan dat doen door een mailtje te sturen naar iesje45@hotmail.com

Van harte Noud!

Dagopening:

Geen voetje aan de vloer

In deze oefening voel je met “je voeten” en bovendien ontdek je wat “stevig in je schoenen” staan voor effect heeft op hoe je voelt. Het bewegen staat hier centraal, met veel aandacht voor de voeten. Deze oefening kan op blote voeten, sokken of met schonen aan.

“Mensen, kinderen vliegen niet in de lucht, ze zwemmen niet vanzelf in het water, maar ze lopen op de aarde.”

Ga op de grond liggen en laat het heel stil worden. Til je voeten in de lucht. Kijk eens naar je voeten… Hoe voelen ze? Zijn ze koud of zijn ze warm? Beweeg ze maar een beetje.

Ga op handen en knieën staan. Steek je voeten één voor één in de lucht. Zet ze dan weer neer.

Ga maar een stukje kruipen op je knieën. Waar zitten je voeten? Voel je ze? Wat doen ze?

Ga nu staan. Dan ga je heel voorzichtig en langzaam lopen. Op je tenen….. Sluipen ….niemand mag je horen, je voeten gaan zo zacht als je kunt. Dansen….je bent vrolijk en je voeten bewegen alle kanten op. Springen…zo hoog als je kunt, nel als “Kikker”. Lijkt het een beetje op vliegen? En dan kom je plof heel hard weer op je voeten terecht. Huppelen….je bent blij en dat voel je in je voeten. Rennen…je voeten willen sneller dan jij. En hoe is het als je op je kop staat? Kun je je voeten dan nog vinden? Hoe sluip je als je bang bent?

En nu word je boos… Je laat je niet bang maken…hier ben jij! Ze je voeten stevig neer! Stamp op de grond…Hoe voel je je nu? En dan zijn we moe.

Wat goed dat jullie dit allemaal konden.

Beweegchallenge

Juf Marlou is voor deze beweegchallenge creatief bezig geweest en ze daagt jullie allemaal uit om dit voor te doen. Wesley van de Jan Barbier was haar net voor, maar ook haar poging mogen we niet onderschatten! Succes met oefenen thuis!

Grej of the day:

De oplossing van gisteren moest natuurlijk de stad LAS VEGAS zijn. Meer info over deze stad vind je hieronder:

En de vraag voor morgen...

Een lastige deze keer... wie weet het antwoord?

Afstandleren... leerlingen thuis aan de slag:

Een lava-lamp maken, gelukstenen maken, met strijkkralen aan de slag, vouwen, videobellen met juf, schminken, lezen, hinkelen met cijfers en letters of kastelen maken in de diepe zandkuil: Er wordt binnen- en buitenshuis hard gewerkt:

Created By
Robbert Flim
Appreciate