Loading

Kratki vodič za održavanje virtualnih događanja putem eTwinning Livea

U sklopu vašeg osobnog profila na eTwinning Liveu sigurno ste primijetili rubriku Events/Događanja.

Klikom na navedenu rubriku možete zakazati i održati vlastito virtualno događanje otvoreno za sve eTwinnere ili samo one koje pozovete. To može biti partnerski sastanak u sklopu eTwinning projekta, sastanak s potencijalnim partnerima koje ste kontaktirali na eTwinningu, webinar za kolege u školi i sl. Jedini je uvjet da sudionici budu registrirani na portalu. Događanje možete i snimiti.

U nastavku slijede upute za otvaranje i snimanje virtualnog događanja na eTwinning Liveu.

Za početak klikite na rubriku Događanja, a zatim na gumb "Kreiraj događanje" kao što je prikazano na slici u nastavku.

Trebat ćete dati kratki opis događanja prema sljedećim kategorijama:

  • NAZIV DOGAĐANJA
  • OPIS
  • ODABIR OPCIJE "MREŽNO DOGAĐANJE"

U sljedećem koraku upišite ostale pojedinosti o događanju. Potrebno je ispuniti sva polja i kliknuti "Sljedeći korak".

U sljedećoj fazi odabirete sudionike vašeg događanja: želite li da događanje bude javno i otvoreno za sve registrirane korisnike ili samo za korisnike koji su u vašoj listi kontakata? Također je bitno odabrati slobodno vrijeme za sastanak u rubrici s datumom događanja.

Ako ste odabrali da na događanju mogu sudjelovati samo vaši kontakti, u sljedećem koraku ih možete odabrati u popisu kontakata:

Nakon odabira kontakata, u sljedećem koraku možete odabrati popratne alate za komunikaciju i dijeljenje datoteka među sudionicima. Preporučamo odabir oba alata klikom na kućicu pored njih.

Arhivu datoteka je posebno važno označiti ako želite snimati događanje jer ćete putem rubrike s arhivom datoteka nakon što završi događanje imati pristup linku sa snimkom. Na kraju kliknite "Pregled" i provjerite jeste li sve ispravno upisali.

Vaši kontakti ili svi zainteresirani eTwinneri moći će vidjeti zakazano događanje u rubrici događanja, klikom na određeni dan u kalendaru ili pregledom svih planiranih događanja.

Na isti način do zakazanog događanja možete doći i vi, ali je razlika u tome što je vama dostupan ulazak u virtualnu sobu za sastanke 24 sata prije događanja radi pripreme.

Klikom na gumb "Ulaz u sobu za sastanke" otvara se novi prozor u programu Adobe Connect. Taj program integriran je u eTwinning Live upravo radi održavanja virtualnih sastanaka (videokonferencija).

Klikom na padajući izbornik kao što je prikazano na slici u nastavku, možete odabrati opciju dijeljenja ekrana ili učitati prezentaciju.

Klikom na karticu "Meeting" u gornjem dijelu ekrana, pokazat će se opcija za snimanje sastanka. Klikom na nju otvorit će se novi prozor u kojem možete dodatno opisati događanje i kliknuti OK za početak snimanja.

Tijekom sastanka u svakom trenutku možete prekinuti ili pauzirati snimanje klikom na crveni gumb u gornjem desnom uglu ekrana.

Snimku sastanka možete pronaći u kartici "Dokumenti" klikom na naziv događanja. Poveznice za snimku su vam na rapsplaganju 2 mjeseca i možete ih poslati ostalim sudionicima.

Preporučamo da snimke preuzmete na svoje računalo tako da kliknete na poveznicu i slijedite upute za preuzimanje.

VAŽNA NAPOMENA: događanja na TwinSpaceu i Grupama ne možete snimati, tj. prikazat će se opcija snimanja ali nećete dobiti poveznice.

Stoga za snimanje koristite isključivo eTwinning Live.

Za sva dodatna pitanja nam se slobodno možete obratiti na etwinning@mobilnost.hr.

Želimo vam uspješna i popularna virtualna događanja na eTwinningu :-)

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.