RÄSY&RAKSU Siinäpä ihana matsku

Mitä Räsy&Raksu tekee?

Räsy&Raksu tuottaa pientuotteensa Suomessa designattujen ja tuotettujen vaatteiden leikkuuylijäämäkankaista. Olosuhteiden myötä tuotteet valmistetaan pieninä sarjoina tikaten suomalaisella kädentaidolla ylijäämämateriaalit edelleen uusiksi materiaaleiksi, kekseliäiden struktuurien myötä uusiksi kuoseiksi ja materiaalirakkaudeksi. Räsy&Raksu tekee hauskoja ja laadukkaita käytännönläheisiä tuotteita Suomessa, päämääränään hymy ja aarretilkkujenkin tallettaminen uusiksi tuotteiksi. <3

Räsy&Raksun kummiyritykset

Räsy&Raksun kummiyrityksinä toimivat mm. KatiK design ja Paapii design molemmat suomalaisen yrittäjyyden suunnannäyttäjiä kangaskuosisuunnittelun, vaatetustuotteiden ja kuosihullujen käsityöläisten riippuvuuden yllyttämisen alueilla. Pala palalta, rivi riviltä, pienin askelin he ovat kasvattaneet yrityksensä menestyksekkäiksi omilla poluillaan, niin tahtoo tehdä myös Räsy&Raksu.

Räsy&Raksu suomalaisuutta rakkautta kerroksiksi sitoen

Yhden käsityöläisen kädet eivät riitä hurjan pitkälle. Käsityöyrittäjyyteen meitä mahtuu monta, lähelle omia perheitämme, lähelle omia intohimojamme, linkitettynä toisiimme saamme tukea toisistamme ja hymyilemme täydentäen toistemme tuotevalikoimia. Vastaamme yhdessä siihen kysyntään, jota Suomessa haluttaisiin saada, mutta yhden ei ole mahdollista yksin antaa. Lähellä, Suomessa, suomalaisuudella. Yksi pientä, toinen suurta, kolmas sitoen kerroksia toisiinsa. Sitä on Räsy&Raksu.

Arvot
  • Kotimainen käsityö
  • Suomalainen design
  • Vaatetuotannon laadukkaat ylijäämämateriaalit käsityöaarteiksi
  • Oma suomalainen työ lähellä kotia <3

Räsy&Raksu on syntynyt kuosihullujen maniasta, ompelun ilosta, materiaalien talteenotosta ja kuosirakkaudesta.

Rakkaudesta ompeluun, rakkaudesta räsytilkkuihin ja riks-raks, siihen rakkaimpaan ääneen, saksien raksumiseen, kun saa ommella, saa tuotteiksi huutavat materiaalilähetyksensä auki etsimään omaa polkuaan uudeksi pientuotteeksi. Omassa perhepiirissä itselle rakkaan puuhan tekemiseen.

Joulukalenteriveivi!

Suunnittele tiimisi kanssa kotimainen brändi. Tehkää yhdessä 3 tuotetta ja miettikää miksi arvostatte kotimaisia tuotteita. Lopullisia tuotteita arvioivat suuret KatiKoo ja Anniina Isokangas

Tästä me lähdettiin:
Maija Lankinen
Pia Turunen
Eija Kujala
Olkaatte hyvät Ensimmäiset prototyypit Räsy&Raksu tuotteista
Maija Lankinen

Pannunalusiksi ontelokuteesta ja tilkkusilpuista ommellen.

Eija Kujala

Kukka rintaan, rossi rusetiksi, pikkutilkut, aarteet uusiksi kaunokeiksi.

Pia Turunen

Vyökiinnitteinen työtasku, johon saa pudottaa dokumentointipuhelimen ja jossa klipsit sekä kolikkolompakolle, että sisäpuolella myös avainjojolle. Samalla tilkkumaalaustekniikalla kolikkopussin aihio vasemmalla.

Ei tullut lompakkoa. Liikaa kuosirakkautta. ;)

Credits:

Brändiä luomassa: Pia Turunen, Eija Kujala, Maija Lankinen

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.