Loading

Meandert(h)aal 2 oktober 2020

Veranderende schooltijden.

Op de Meander hebben wij, net als op alle scholen van stichting 'Ieder kind telt', de schooltijden aangepast vanwege Covid-19. Het rooster, zoals we dat de afgelopen periode hebben gehanteerd, was tijdelijk bedoeld gedurende de tijd dat het virus actief was. Het ziet er nu naar uit dat wij een aangepast rooster moeten houden, daar Cororna nog (lang) niet weg is. Wanneer we dit rooster echter voor langere tijd inzetten volgen de leerlingen uiteindelijk niet voldoende onderwijs. We hebben daarom besloten om vanaf de herfstvakantie op de maandag, dinsdag en donderdag een half uur langer naar school te gaan. We halen dan tijd voor de leerlingen in en voldoen aan de onderwijstijd wanneer we het hele jaar zo door moeten werken. De nieuwe schooltijden zijn op maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 uur tot 15.00 uur. De leerlingen eten op school in de groep met hun leerkracht en hebben daarna pauze onder begeleiding. Op de woensdag en vrijdag blijven we van 8.30 uur tot 12.30 uur naar school gaan. Deze aangepaste tijden zijn besproken met BSO de Krummel.

Ventilatie.

Over de kwaliteit van ventilatie op scholen is de afgelopen dagen veel gesproken. Ook over de ventilatie van de lokalen in onze school zijn enkele feiten te melden. In de brief van mevr. Maud Berendsen ( voorzitter College van Bestuur) kunt u hierover meer lezen. U vindt de brief door op onderstaande knop te klikken.

De afgelopen week.

Het was genieten voor de leerlingen de afgelopen week. Naast het reguliere programma werd er ook veel tijd besteed aan het kinderboekenweekthema 'En toen......' Een thema dat inspireert en uitdaagt tot het ontdekken van historische hoogtepunten. Woensdagmorgen werd de kinderboekenweek officieel geopend op het plein. Er werd gezongen, gedanst en de leerlingen deden mee aan een quiz met de titel 'Ra, ra wie is de juf of meester'. Aan de hand van kinderfoto's van de leerkrachten konden de leerlingen de vragen beantwoorden. Vrijdagmorgen was het weer tijd voor de 'lieveheersbeestjesdag'. Gezamenlijk spelletjes spelen op het plein onder een stralende zon. Voorwaarden voor een fantastische ochtend. In het album hieronder zijn enkele foto's te zien van deze leuke activiteiten.

Kind op maandag, week 41.

Thema: Dat kun je niet maken!

Mozes verdwijnt op de berg Sinaï, daar zal hij God ontmoeten. Maar hij lijkt nooit meer terug te komen. Het volk wordt ongeduldig. Ze maken een gouden kalf om te aanbidden. Heel erg fout, want een God kun je niet maken.

Mozes gaat de berg op - Exodus 24 en 31, Het gouden kalf - Exodus 32, Mozes komt terug - Exodus 32.

Agenda.

Gefeliciteerd.

Credits:

Gemaakt met afbeeldingen van Renáta-Adrienn - "A photo of my Filofax Original Nude in personal size for my Instagram page. Planning, in order to be productive, is very important to me and I find that it would be important for most professionals to use a similar system in order to free up headspace, to be more calm and less busy." • Unknown - "Free photo: Happy Birthday, Birthday, Frog - Free Image on ..."