Gebrek aan inspiratie? ga een stukje wandelen of fietsen

Vanmiddag lukt het schrijven even niet. Ik pak mijn nieuwe tweedehands fiets en ga het bos in. Richting Garderen.

Via de Harderwijkerkarweg - alleen die naam inspireert me al - kom ik bij de toegangspoort van landgoed Boeschoten. Ook een plek waar ik meer van wil weten. Het doel van mijn trip, inspiratie vergaren, is eigenlijk al bereikt. Maar ik ga verder.

Voor de poort van het landgoed staat deze stenen bank. Met moeite kan ik enige ingebeitelde tekens ontdekken, maar wat er geschreven staat, is niet te ontcijferen. Nummer twee op mijn lijstje raadsels en opnieuw een bron van inspiratie.

Tegenover de ingang van Boeschoten ontdek ik deze schaapskooi. Helaas, geen gemekker, geen schapen en geen herder. De schaapskooi is te huur. Voor feestjes, bruiloften en partijen. Maar dat ontdek ik pas als ik weer thuis ben. Op het bankje bij de schaapskooi laat ik mijn fantasie de vrije loop. En daar komt een heel ander verhaal uit.

Nog een stukje naar Garderen. Deze paddestoel nodigt uit om ook andere plekken te ontdekken. Speuld, bijvoorbeeld. Alleen de naam al.

Kan het Hollandser? Wanneer zou deze molen zijn gebouwd? Draait 'ie nog weleens? Is de molen te bezichtigen? Kan de molenaar hier iets over vertellen? Vragen, vragen en inspiratie voor een nieuwe tekst.

Op het monument staat een korte beschrijving. Garderen is in 1945 bevrijd door Canadese soldaten. Is hier zwaar gevochten? Wat heeft zich hier afgespeeld? Opnieuw tal van vragen en stof voor stukjes.
De dorpspomp in Garderen. Is hij opgedroogd? Tot wanneer werd deze pomp nog gebruikt? 't Wordt tijd om naar huis te gaan. Genoeg inspiratie voor vandaag.
Created By
Cees van Dijk
Appreciate

Credits:

Foto's Cees van Dijk

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.