Loading

Appy Day 25 november 2020

Leerwinst door digitale transformatie

Waarom een Appy Day ?

👉🏻 Appy Day is een inspiratiedag voor en door leerkrachten en heeft als doelstelling mensen uit het brede onderwijsveld te inspireren om iPad-technologie als ondersteuning van het leerproces in de klas -en schoolwerking te integreren.

👉🏻Het concept van Appy Day is heel eenvoudig : "leerkrachten inspireren leerkrachten".

👉🏻Tijdens Appy Day zetten wij een aantal docenten in de kijker. Mensen uit het brede onderwijsveld die doorheen de jaren een expertise hebben uitgebouwd om iPad-technologie als ondersteuning van het leerproces in de klas en schoolwerking uit te bouwen.

👉🏻Bij elke editie wordt een thema vastgelegd van waaruit onze docenten hun eerlijk praktijkverhaal en van waaruit zij hun praktijktips delen.

Leerwinst door digitale transformatie

Leerwinst door digitale transformatie is het thema van onze editie van 2020. Aan de hand van 5 invalshoeken belichten onze docenten hoe via digitale transformatie leerlingen tot leerwinst kunnen komen en delen zij hun praktijkverhaal en praktijktips.

👉🏻Invalshoek 1 : differentiëren door digitale transformatie

👉🏻Invalshoek 2 : communiceren door digitale transformatie

👉🏻Invalshoek 3 : evalueren door digitale transformatie

👉🏻Invalshoek 4 : innoveren door digitale transformatie

👉🏻 Invalshoek 5 : inspireren door digitale transformatie

Programma

voormiddag

08.30u : Onthaal

09.00u : Opening onderwijscongres #AppyDay2020 door Minister President van de Vlaamse Regering, Jan Jambon

Minister President Jan Jambon

09.45 u : Op de sofa met ... Bart Boelen, onderwijstechnoloog en bezieler van de T2-campus te Genk...over hoe je een digitale transformatie in je school kan doorvoeren.

Bart Boelen

10.30 u : Klashoppen : Aan de hand van een aantal klasbezoeken wordt getoond hoe met behulp van iPad-technologie, digitale transformatie leerlingen tot leerwinst kan brengen.

11.45 u : Reflectie en vragen

12u : Lunch

namiddag

12.30u : AppyDay-challenge ...test met de belevingsroute doorheen het schoolgebouw, je digitale vaardigheden ...en ga de uitdaging aan 😀...

13.15u : Op de sofa met ... Marc Faulder, kleuterleerkracht uit Nottingham (VK) en expert in hoe een digitale transformatie door te voeren in de leeromgeving van jonge kinderen...

Marc Faulder

14.00 : Prikkelsessie 1

15.05u : Pauze

15.30u : Prikkelsessie 2

16.35u : Einde

prikkelsessies

1. iPad-kameleon

Hoe kan iPad-technologie een leergebiedoverschrijdende klaswerking ondersteunen en leerlingen tot leerwinst brengen ? Docent Nele inspireert je met talrijke praktijkvoorbeelden vanuit haar klaspraktijk.

docent : Nele Tilleman

2. Kleuter-i-Pad

Hoe kan iPad-technologie de digitale transformatie in een kleuterklas ondersteunen ? Kleuterjuf Elke toont met heel wat praktijktips hoe dit kan.

docent : Elke De Bree

3. iPad-differentiatie

Hoe kan een digitale transformatie een gedifferentieerde klaswerking ondersteunen ? Aan de hand van heel wat praktijkvoorbeelden toont juf Sofie hoe iPad-technologie een ondersteunende tool is om een gedifferentieerde werking in je klaspraktijk uit te bouwen.

docent : Sofie Staelens

4. Coder-i-Pad

Coderen ...what's in a name ... Hoe kun je met een aantal eenvoudige codeerstappen een digitale transformatie in je klas teweeg brengen. Techniek-leerkracht Philip zet je op weg.

docent : Philip Everaerts

5. iPad-portfolio

Hoe kan een digitaal portfolio een krachtig instrument zijn in de klaspraktijk om leerlingen te ondersteunen in hun leerproces. Docent Ann toont aan de hand van heel wat inspirerende praktijkvoorbeelden en praktijktips hoe dit kan.

6. AutiPad & co

Hoe ondersteun ik met iPad-technologie kinderen met autisme en kinderen met leerproblematieken ? Hoe pas ik als leerkracht mijn leeromgeving hierop aan. Vanuit haar ervaring als auti-expert en logopediste, reikt docent Ciska in deze prikkelsessie heel wat praktijkvoorbeelden en bruikbare tips aan.

docent : Ciska Schrooten

7. Op (i)Pad met Tablio

Hoe speelt een lerarenopleiding in op de digitale transformatie van het onderwijs. Hoe onderbouw ik iPad-gebruik in de klas met digitale didactiek ? Vanuit haar praktijkervaring als lerarenopleider en vanuit haar Tablio-project, inspireert docent Hanne je met heel wat praktijkvoorbeelden.

docent : Hanne Rosius

8. Twitter-i-Pad

Hoe kan de sociale media tool Twitter een handig instrument zijn om leerkrachten te ondersteunen in hun professionalisering. We trekken de wereld rond en kijken hoe leerkrachten via sociale media hun expertise delen en leren hoe je met je collega's een Twitterchat kan opzetten.

docent : Joost Dendooven

over onze keynote-sprekers

Bart Boelen

Bart Boelen is onderwijstechnoloog en één van de bezielende krachten achter het project van de T2-campus te Genk.

In 2019 werd Bart samen met zijn collega's gelauwerd met de "SETT-transformatie-award" om met een doordachte visie de T2-campus uit te bouwen.

Bart werd in 2011 door Apple opgenomen in het internationaal netwerk van "Apple Distinguished Educators "

Marc Faulder

Marc Faulder is een dynamische en innoverende kleuterleerkracht uit Nottingham (VK) . Marc bouwde onder de noemer "enabling environments" de afgelopen jaren een internationale expertise uit over hoe een digitale transformatie door te voeren in de leeromgeving van jonge kinderen...

Marc is naast kleuterleider ook de bezielende kracht achter het "Apple Regional Training Centre" in Nottingham.

In 2013 werd Marc door Apple opgenomen in het internationaal netwerk van "Apple Distinguished Educators "

over onze prikkelsessie-docenten

Nele Tilleman

Nele Tilleman is werkzaam als leerkracht zesde leerjaar in Basisschool Mozaïek te Sint-Kruis bij Brugge. Reeds jaren is zij de drijvende kracht achter "Knappe Happs", korte interne nascholings-en inspiratiemomenten om een leerkrachtenteam stapsgewijs in hun digitale vaardigheden te laten groeien.

In 2017 werd Nele door Apple opgenomen in het internationaal netwerk van "Apple Distinguished Educators "

Elke De Bree

Elke De Bree is werkzaam als kleuterjuf in de Margaretaschool te Knokke en bouwde door de jaren heen heel wat expertise uit op het vlak integratie van iPad-technologie in de kleuterklas.

In 2019 werd Elke door Apple opgenomen in het internationaal netwerk van "Apple Distinguished Educators "

Sofie Staelens

Sofie Staelens is werkzaam als leerkracht vijfde leerjaar in Basisschool Mozaïek te Sint-Kruis bij Brugge. Als voormalig GON-begeleidster bouwde zij de afgelopen jaren heel wat expertise uit in de ondersteunende werking van de iPad bij differentiatie en communicatie.

In 2019 werd Sofie door Apple opgenomen in het internationaal netwerk van "Apple Distinguished Educators " .

Philip Everaerts

Philip Everaerts is werkzaam als leerkracht techniek in de GO-middenschool te Ieper. Philip is op zijn school de bezielende kracht achter de werking rond "actief leren met ICT" en bouwde door de jaren heen heel wat expertise uit om met digitale tools een klassieke leeromgeving om te vormen tot een STEMmige leeromgeving.

In 2013 werd Philip door Apple opgenomen in het internationaal netwerk van "Apple Distinguished Educators ".

Ann Jacobs

Ann Jacobs is beroepshalve werkzaam in de Montessorischool "Klimop" te Gent. Als ICT-coördinator en deeltijds schooldirecteur bouwde zij de afgelopen jaren een expertise uit rond hoe een digitaal portfolio op een ondersteunende en creatieve manier in te zetten in de klas -en schoolwerking.

In 2015 werd Ann door Apple opgenomen in het internationaal netwerk van "Apple Distinguished Educators ".

Ciska Schrooten

Ciska Schrooten was jarenlang werkzaam als logopedist in een school voor bijzonder onderwijs waar zij de drijvende kracht was achter de autiwerking.

Onder de noemer autipad bouwde zij door de jaren heen een grote expertise uit rond hoe de iPad in te zetten in een autiwerking.

Naast gastdocent aan de UCLL en auteur, leidt Ciska als "education manager" vandaag de dag het "education team" van de firma Switch, waar zij scholen helpt in hun digitale transformatie.

Ciska is ook één van de bezielende krachten achter het innovatief onderwijscongres "Digital School Today".

Hanne Rosius

Hanne Rosius is verbonden aan de lerarenopleiding van de PXL-Hogeschool te Hasselt. Reeds jaar verdiept zij zich in hoe tablets op een didactisch onderbouwde manier kunnen geïntegreerd worden in de klaspraktijk.

In 2019 werd Hanne door Apple opgenomen in het internationaal netwerk van "Apple Distinguished Educators ".

Joost Dendooven

Joost Dendooven is beroepshalve schooldirecteur van Basisschool Mozaïek uit Sint-Kruis bij Brugge en verdiept zich reeds jaren in de materie rond hoe ICT het leerproces van leerlingen kan ondersteunen.

Joost doceert als gastdocent in de directie-opleiding DHOS-Brugge en noemt zichzelf een onderwijs-influencer, waarbij hij zijn expertise deelt via diverse sociale mediakanalen. Begin 2018 richtte hij hiervoor het onafhankelijk inspiratieplatform eduloep.be op.

Joost is ook de bezielende kracht achter de onderwijscongressen AppyDay.

In 2015 werd Joost door Apple opgenomen in het internationaal netwerk van "Apple Distinguished Educators "

Praktisch

Datum : woensdag 25 november 2020

Locatie : Basisschool Mozaïek, Pastorieweg 4, 8310 Sint-Kruis

Kostprijs : 85 euro

Inschrijven kan vanaf 15 mei 2020 !

Inschrijvingen voor #AppyDay2020 kan vanaf 15 mei 2020 via deze link 👇🏻

https://www.eventbrite.be/e/appy-day-2020-tickets-84239870721?aff=AppyDay2020

dank aan onze partners

Created By
AppyDay 2020
Appreciate