Loading

STARKE VIKING En riktigt RAW styrketävling

Starke viking är en tävling i strongman/strongwoman som hade premiär 2017 på vikingatinget i Nysäter under Föreningen Vikingaledens flagga.

2020 ÅRS TÄVLINGAR

KOMMER SNART

Läs regler och Starke Vikings manifest innan du anmäler dig längst ned på sidan!

OM STARKE VIKING

I samklang med forna tiders styrketävlingar och nutidens strongman och strongwoman så startade vi 2017 tävlingen Starke Viking. Vi ville att den skulle vara tillgänglig för amatörer och nybörjare.

Vi ville att den skulle vara helt rå, ja faktiskt Sveriges råaste tävling. Med rå menar vi helt utan hjälpmedel. Och så har det blivit. I Starke viking tävlar man utan magnesium, remmar, dräkter, och annat som kan öka ens styrka. Vi tävlar också barfota!

2017 hade vi som sagt premiär och det var den första tävlingen öppen för alla. Men i 2018 tog vi det ett par steg längre. Vi har nu upp till fyra klasser att tävla i beroende på vart tävlingen hålls:

  • STARKE VIKING HUVUDTÄVLING NYBÖRJARE
  • STARKE VIKING HUVUDTÄVLING ERFAREN AMATÖR
  • VALKYRIA
  • ÅLDERMÄN 60+

OM KLASSERNA

I "Starke Viking Huvudtävling" är män och kvinnor välkomna att tävla mot varandra. Vi har två klasser i denna huvudtävling. Nybörjare samt avancerad amatör. Du får inte ha tävlat i någon större tävling eller alls om du skall delta i nybörjarklassen. Och i Erfaren amatör gäller att du inte får ha tävlat i flera stora tävlingar eller kval för ssm/ssk. Detta är något av en samvetsfråga för deltagarna, men vi i arrangörsgruppen kommer också att göra vad vi kan för att hålla tävlingarna så balanserade det går.

I VALKYRIA är enbart kvinnor välkomna. Vi vill främja kraftsport för damer och detta med att göra en stor intressant tävling för dem. Här är alla kvinnor välkomna oavsett tidigare erfarenhet.

I ÅLDERMÄN är det 60+ som gäller. Namnet till trots så är både kvinnor och män välkomna att tävla!

REGLER

GEMENSAMMA REGLER FÖR SAMTLIGA TÄVLINGAR

1: Starke Viking tävlas helt rått. Dvs: barfota utan tillbehör såsom bälten, klister/tacky, magnesium, lindor eller liknande. Vi tävlar alla helst i vikingakläder, men det är ej ett krav!

2: Alla som anmäler sig ger automatiskt sin tillåtelse att bli fotograferad och att dessa foton används i sammanhang för Starke Viking och Vikingaleden

3: Alla tävlar på egen risk.

4: Starke viking är en vänskapstävling som följer den gamla Starke man-traditionen att vi tävlar MED varandra, hejar på varandra och beter oss som goda sportsmän. Dåligt beteende leder till omedelbar diskvalificering!

4: Tider, grenar och regler kan komma att ändras.

Tider kommer inom kort!

Män och kvinnor är alla välkomna att anmäla sig till denna nybörjarklass i gott lag. Du får inte ha placerat dig i någon stor tävling eller försökt att kvalificera dig till mästerskap. Pristagare från föregående år uppmanas anmäla sig till Avancerad Amatör istället. Har du vunnit Nybörjarklassen får du inte ställa upp i den igen. Grenar, tider och mer info kommer inom kort.

Gemensam info för STARKE VIKING

Läs reglerna ovan. De gäller alltid. Arrangörer på plats är Ann Bergström och Jakkin Wiss som båda ser fram emot att peppa er till ert bästa resultat! De kommer att hjälpa er på plats, se till att allt går rätt till och heja på er så de inte kan prata dagen efter!

Kostnad för anmälan är 200:- SEK. Det finns tio bokningsbara platser per klass. Detta för att ge några chansen att hoppa in från publiken vilket är något vi uppmuntrar och tycker är väldigt roligt! Kom ihåg att detta är en amatörtävling!

Tack för att ni stöttar svensk kraftsport!

STARKE VIKING anordnas av Jakkin Wiss & Ann Bergström i samarbete med Föreningen Vikingaleden, & Värmlands vikingacenter. Starke Vikings stora tävling går av stapeln årligen på Vikingatinget i Nysäter!

KONTAKT

Mail: Info@starkeviking.se

Tel: 0768834314

VALKYRIA 2018
Starke viking Huvudtävling samt åldermän 2018
Starke Viking 2017