Loading

STARKE VIKING En riktigt RAW styrketävling

Starke viking är en tävling i strongman/strongwoman som hade premiär 2017 på vikingatinget i Nysäter under Föreningen Vikingaledens flagga.

2019 ÅRS TÄVLINGAR

Deltävling 1 Ale Vikingagård 4-5 Maj "Alla platser fyllda!"

Starke Viking Huvudtävling Nysäters Vikingating 26-28 Juli!

Anmälningen är nu stängd för Deltävling 1 i Ale. Alla platser fyllda! Anmälan för Nysäters vikingating öppnar under veckan!

Läs regler och Starke Vikings manifest innan du anmäler dig längst ned på sidan!

OM STARKE VIKING

I samklang med forna tiders styrketävlingar och nutidens strongman och strongwoman så startade vi 2017 tävlingen Starke Viking. Vi ville att den skulle vara tillgänglig för amatörer och nybörjare.

Vi ville att den skulle vara helt rå, ja faktiskt Sveriges råaste tävling. Med rå menar vi helt utan hjälpmedel. Och så har det blivit. I Starke viking tävlar man utan magnesium, remmar, dräkter, och annat som kan öka ens styrka. Vi tävlar också barfota!

2017 hade vi som sagt premiär och det var den första tävlingen öppen för alla. Men i 2018 tog vi det ett par steg längre. Vi har nu upp till fyra klasser att tävla i beroende på vart tävlingen hålls:

  • STARKE VIKING HUVUDTÄVLING NYBÖRJARE
  • STARKE VIKING HUVUDTÄVLING ERFAREN AMATÖR
  • VALKYRIA.
  • ÅLDERMÄN +60

OM KLASSERNA

I "Starke Viking Huvudtävling" är män och kvinnor välkomna att tävla mot varandra. Vi har två klasser i denna huvudtävling. Nybörjare samt avancerad amatör. Du får inte ha tävlat i någon större tävling eller alls om du skall delta i nybörjarklassen. Och i Erfaren amatör gäller att du inte får ha tävlat i flera stora tävlingar eller kval för ssm/ssk. Detta är något av en samvetsfråga för deltagarna, men vi i arrangörsgruppen kommer också att göra vad vi kan för att hålla tävlingarna så balanserade det går.

I VALKYRIA är enbart kvinnor välkomna. Vi vill främja kraftsport för damer och detta med att göra en stor intressant tävling för dem. Här är alla kvinnor välkomna oavsett tidigare erfarenhet.

I ÅLDERMÄN är det 60+ som gäller. Namnet till trots så är både kvinor och män välkomna att tävla!

REGLER

GEMENSAMMA REGLER FÖR SAMTLIGA TÄVLINGAR

1: Starke Viking tävlas helt rått. Dvs: barfota utan tillbehör såsom bälten, klister/tacky, magnesium, lindor eller liknande. Vi tävlar alla helst i vikingakläder, men det är ej ett krav!

2: Alla som anmäler sig ger automatiskt sin tillåtelse att bli fotograferad och att dessa foton används i sammanhang för Starke Viking och Vikingaleden

3: Alla tävlar på egen risk.

4: Starke viking är en vänskapstävling som följer den gamla Starke man-traditionen att vi tävlar MED varandra, hejar på varandra och beter oss som goda sportsmän. Dåligt beteende leder till omedelbar diskvalificering!

4: Tider, grenar och regler kan komma att ändras.

INFO DELTÄVLING 1 ALE VIKINGAGÅRD 4-5 MAJ

Vi tackar Ale vikingagård för att de bjudit in oss att hålla deltävlingen där i år! Det kommer att bli två klasser som tävlar.

4:E Maj Starke viking huvudtävling "Endast nybörjarklass"

Män och kvinnor är alla välkomna att anmäla sig till denna amatörklass i gott lag. Du får inte ha placerat dig i någon stor tävling eller försökt att kvalificera dig till mästerskap. Grenar, tider och mer info kommer inom kort.

5:e Maj Starke viking VALKYRIA

En ren damklass för amatörer! Samma regler gäller här. Du får inte ha placerat dig i någon stor tävling eller försökt kvala in i mästerskap. Grenar, tider och mer info kommer inom kort.

Gemensam info för Deltävling 1

Läs reglerna ovan. De gäller alltid. Arrangörer på plats är Ann Bergström och Jimmy Hellgren tillsammans med fantastiska Anna Harjapää som precis vann världsmästerskapet i 2019 års Arnold Strongwoman Amateur! Anna är den enda kvalificerade professionella strongwoman i Sverige! De kommer att hjälpa er på plats, se till att allt går rätt till och peppa er så de inte kan prata dagen efter!

Kostnad för anmälan är 200:- SEK. Det finns tio bokningsbara platser. Detta för att ge några chansen att hoppa in från publiken vilket är något vi uppmuntrar och tycker är väldigt roligt! Kom ihåg att detta är en amatörtävling!

Anmäl dig på knappen nedan. Vi sammanställer de som anmält sig först och skickar sedan ut mail om hur betalning skall ske. Skriv ditt namn och om du ämnar delta i Huvudtävlingen "Män och kvinnor" eller Valkyria "endast kvinnor". Anmälan är efter betalning bindande.

Sponsor för priserna på tävlingen i Ale är fantastiska Nordlys Viking!

Tack för att ni stöttar svensk kraftsport!

STARKE VIKING anordnas av Jakkin Wiss & Ann Bergström i samarbete med Föreningen Vikingaleden, & Värmlands vikingacenter. Starke Vikings stora tävling går av stapeln årligen på Vikingatinget i Nysäter!

KONTAKT

Mail: Info@starkeviking.se

Tel: 0768834314

VALKYRIA 2018
Starke viking Huvudtävling samt åldermän 2018
Starke Viking 2017

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.