Loading

STARKE VIKING En riktigt RAW styrketävling

Starke viking är en tävling i strongman/strongwoman som hade premiär 2017 på vikingatinget i Nysäter under Föreningen Vikingaledens flagga.

OM STARKE VIKING

I samklang med forna tiders styrketävlingar och nutidens strongman och strongwoman så startade vi 2017 tävlingen Starke Viking. Vi ville att den skulle vara tillgänglig för amatörer och nybörjare.

Vi ville att den skulle vara helt rå, ja faktiskt Sveriges råaste tävling. Med rå menar vi helt utan hjälpmedel. Och så har det blivit. I Starke viking tävlar man utan magnesium, remmar, dräkter, och annat som kan öka ens styrka. Vi tävlar också barfota!

2017 hade vi som sagt premiär och det var den första tävlingen öppen för alla. Men i 2018 tog vi det ett par steg längre. Vi har nu fyra klasser att tävla i:

  • STARKE VIKING HUVUDTÄVLING NYBÖRJARE
  • STARKE VIKING HUVUDTÄVLING ERFAREN AMATÖR
  • VALKYRIA.
  • ÅLDERMÄN +60

OM KLASSERNA

I "Starke Viking Huvudtävling" är män och kvinnor välkomna att tävla mot varandra. Vi har två klasser i denna huvudtävling. Nybörjare samt avancerad amatör. Du får inte ha tävlat i någon större tävling eller alls om du skall delta i nybörjarklassen. Och i Erfaren amatör gäller att du inte får ha tävlat i flera stora tävlingar eller kval för ssm/ssk. Detta är något av en samvetsfråga för deltagarna, men vi i arrangörsgruppen kommer också att göra vad vi kan för att hålla tävlingarna så balanserade det går.

I VALKYRIA är enbart kvinnor välkomna. Vi vill främja kraftsport för damer och detta med att göra en stor intressant tävling för dem. Här är alla kvinnor välkomna oavsett tidigare erfarenhet.

I ÅLDERMÄN är det 60+ som gäller. Namnet till trots så är både kvinor och män välkomna att tävla!

REGLER

GEMENSAMMA REGLER FÖR SAMTLIGA TÄVLINGAR

1: Starke Viking tävlas helt rått. Dvs: barfota utan tillbehör såsom bälten, klister/tacky, magnesium, lindor eller liknande. Vi tävlar alla helst i vikingakläder, men det är ej ett krav!

2: Alla som anmäler sig ger automatiskt sin tillåtelse att bli fotograferad och att dessa foton används i sammanhang för Starke Viking och Vikingaleden

3: Alla tävlar på egen risk.

4: Starke viking är en vänskapstävling som följer den gamla Starke man-traditionen att vi tävlar MED varandra, hejar på varandra och beter oss som goda sportsmän. Dåligt beteende leder till omedelbar diskvalificering!

4: Tider, grenar och regler kan komma att ändras.

STARKE VIKING anordnas av Jakkin Wiss & Ann Bergström i samarbete med Föreningen Vikingaleden, & Värmlands vikingacenter. Tävlingen går av stapeln årligen på Vikingatinget i Nysäter!

KONTAKT

Mail: Info@starkeviking.se

Tel: 0768834314

VALKYRIA 2018
Starke viking Huvudtävling samt åldermän 2018
Starke Viking 2017

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.