Loading

En mix av nationaliteter Blomus 2021

Det finns en uppsjö av nationaliteter presenterade i Blomus nya kollektioner. 2021 introduceras ett nytt samarbete med den amerikanske arkitekten och designern Adam Miller. Han har använt sitt internationella perspektiv i designen av en bordslampa, en golvlampa och en serie glas, samt en bricka i ek.

En amerikan med visioner

Designer: Adam Miller

Adam Miller är en internationell amerikan, utbildad i både Danmark och USA. Efter en vända i Italien har han nu slagit sig ner i Los Angeles och grundat sin egen design- och arkitektstudio där.

Alla som är bekanta med Danmark vet att danskar har ett behov av bra belysning. Flexibel belysning som kan justeras efter den föränderliga miljön, från funktionell till mysig, är hett eftertraktad, och är precis det som Adam Millers lampa Stage erbjuder.

Mikrofon med ljus

Stage finns tillgänglig som bords- och golvlampa, med tre nivåer av ljusstyrka. Lampskärmen är lika flexibel som ljusstyrkan och kan riktas nedåt eller mot väggen. Inspirationen bakom denna iögonfallande lampa är hämtad från den klassiska mikrofonen.

Lily white, satellite eller warm grey är färgerna som klär Stage för att ge lampan en mjuk och behaglig finish.

Kontakta Happynest för mer information om STAGE från Blomus

Viva Italia

Italienare kan glas – så bra att Adam Miller under sin vistelse där blev så inspirerad att han började arbeta med materialet. Resultatet är kollektionen Lungo, bestående av en karaff i två storlekar och ett dricksglas. På italienska betyder lungo ”lång”, vilket refererar till den höga och slanka siluetten hos kollektionen, som samtidigt har en solid bas för att ge tingen en elegant kontrast till det tunna och delikata glaset.

Lungo är munblåst och finns i färgerna coffee och smoke; färger och design gör kollektionen till den estetiska mittpunkten på alla bord.

Asiatisk lunchlåda med ny funktion

En bricka måste designas med en viss grace och uttryck, så att den inte tar för mycket uppmärksamhet, utan låter porslinet och glasen skina i sin egen rätt. Och vilka tillverkar viktlös estetik bättre än asiater?

Med inspiration från de små lunchlådorna som är så talande för det japanska, koreanska och taiwanesiska köket, har Adam Miller designat Abento, en bricka i två storlekar. Abento är tillverkad i trä med en delikat och smal bas.

Abentos storlekar gör dem utmärkta att använda för salt- och pepparkar, olja och vinäger, såväl som för nästan alla vanliga köksaccessoarer. Brickan fungerar lika bra som förvaring på kontoret eller badrummet, där den skapar en städad och ordnad känsla.

64190 ABENTO 30 x 18 x 5cm
64191 ABENTO 50 x 30 x 8,5cm

Med Abento vill Blomus säga; smaklig måltid och ha en bra dag på jobbet.

”Intelligent, minimalistisk och funktionell design för det moderna hemmet.”

Blomus erbjuder funktionell och designad inredning till hemmets alla rum. Här hittar du allt från hållbara ljuslyktor för utomhusbruk, till skohorn, tandborstmuggar och allt du behöver för att skapa i köket. Blomus har lärt sig konsten att kombinera det rena rostfria stålet med andra tåliga material. Praktiska att använda utan att kompromissa med designen.

Credits:

Blomus