Loading

De Es nieuwsbrief #5 25 september 2020

Nieuwsbrief #5 2020/2021 (25 september 2020)

Beste ouder(s), verzorger(s),

Vorige week is er ook een nieuwsbrief verschenen, maar ook deze week zijn er een aantal zaken waar wij u graag over informeren. In deze nieuwsbrief leest u over de volgende onderwerpen:

 • 8 oktober: Circus Roel... alle informatie
 • Digitaal bericht aan Roel (Padlet)
 • Thema energie: we zijn op zoek naar...
 • Lezing over het (hoog) gevoelige kind

Circus Roel

Op donderdag 8 oktober neemt Roel Roelofs afscheid van ‘zijn’ leerlingen van de Es en de Jan Barbier. De leerlingen studeren op deze dag circusacts in en worden hierin begeleid door leerlingen van het Noordik. Afgelopen week hebben alle leerlingen een keuze kunnen maken uit het aanbod van acts.

Programma 8 oktober

Tijdspad van deze dag:

 • 08:15 uur Start schooldag Jan Barbier
 • 08:20 uur Roel onthult verrassing voor de leerlingen van de Jan Barbier
 • 08:30 uur Start schooldag de Es
 • 08:40 uur Leerlingen Jan Barbier vertrekken met de bus naar de Es
 • 08:45 uur Roel onthult verrassing voor de leerlingen van de Es
 • 09:00 uur Start instuderen circusacts
 • 12:00 uur Lunch onder begeleiding van de TSO
 • 13:00 uur Voorbereidingen en de generale repetitie
 • 14:30 uur Start voorstelling 'Circus Roel'
 • 16:30 uur Einde schooldag

Aandachtspunten

Corona

We houden alle maatregelen strikt in acht. Kinderen hoeven onderling geen afstand te houden. De leerlingen van het Noordik hoeven onderling ook geen afstand te houden. Zij vullen wel allemaal vooraf een gezondheidscheck in. Uiteraard letten we op de hygiëne deze dag (schoonmaken, handen wassen, enz).

Eten en drinken

Alle kinderen krijgen ’s ochtends wat drinken en lekkers van de ouderraad. Tussen de middag zullen de TSO’s van de Jan Barbier en de Es voor een snackwagen zorgen die voor de Es staat. Alle kinderen krijgen dan een portie patat en een snack. Mocht uw kind een speciaal dieet volgen, wilt u dan een lunchpakket aan uw kind meegeven?

Kleding

Het is handig als de kinderen deze dag comfortabele kleding dragen waarin zij zich makkelijk kunnen bewegen. Mochten er naar aanleiding van een gekozen act nog een andere kledingkeuze naar voren komen dan hoort u dit.

Voorstelling Circus Roel

De voorstelling wordt gehouden in het Eshonk (lokaal beide groepen 2). Roel bekijkt vanaf de eretribune alle acts. De voorstelling wordt gefilmd.

Foto's en video

We zijn op zoek naar een vrijwilliger die tijdens deze feestelijke dag foto's wil maken. Ook zoeken we een vrijwilliger die wil filmen, zodat we een aftermovie kunnen maken en deze met u kunnen delen. Mocht u willen fotograferen of filmen, geef u dan op bij Robbert.

Digitaal bericht aan Roel

Roel heeft veel betekend voor het onderwijs in Hellendoorn. Met een groot enthousiasme en duidelijke visie heeft hij zich meer dan 40 jaar ingezet voor de ontwikkeling van kinderen. Hierbij vond hij samenwerken van groot belang.

Door de Coronamaatregelen is Roel helaas genoodzaakt om zijn officiële afscheid in kleine kring te vieren. Daarom willen wij hem graag op 1 oktober verrassen met een verzameling persoonlijke berichten.

Dit kan een geschreven berichtje, foto, video of spraakbericht zijn. Mocht u een video- of spraakbericht opnemen, willen wij u vragen om het bericht maximaal 40 seconde te laten duren.

U kunt een bericht plaatsen door op de onderstaande knop te klikken:

Wij hopen op een prachtige verzameling persoonlijke boodschappen, foto’s en video’s.

Jaarkalender

Op onze website en in de app vindt u de jaarkalender. Deze kalender is het overzicht van alle vakanties, vrije dagen, activiteiten en belangrijke momenten in schooljaar 2020/2021. Er bleken onverhoopt een aantal data niet te kloppen in de jaarkalender. Onze excuses hiervoor, de planning is aangepast.

Energie

Na de herfstvakantie starten wij met het thema 'Energie'. Hiervoor zijn wij op zoek naar gastsprekers, excursies en activiteiten. Bent u werkzaam in deze sector of heeft u een fantastisch idee en wilt meewerken aan dit thema? Laat het ons weten!