Loading

TTAG BANKED SLALOM X BIG AIR 2020

Η ΙΔΕΑ

Κατά τη διάρκεια μιας υπέροχης ημέρας στο βουνό, το μυαλό ενός χιονοδρόμου αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο αν θέλει όλη την πλαγιά για τον εαυτό του ή αν θέλει κι άλλους φίλους να μοιράζεται μαζί τους αυτήν την αίσθηση. Εμείς αποφασίσαμε ότι ανήκουμε στην δεύτερη κατηγορία, ειδικότερα θα θέλαμε να τη μοιραστούμε με όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε, άσχετα αν ασχολείται με την χιονοδρομία ή όχι.

Έτσι πριν από μερικά χρόνια μας δημιουργήθηκε η ιδέα να φτιάξουμε το πρώτο ελληνικό TTAG BANKED SLALOM x BIG AIR Tour. Με απλά λόγια μία γιορτή η οποία θα συγκεντρώσει πλήθος στο βουνό και θα προσφέρει απίθανο θέαμα και πολύ γέλιο σε συμμετέχοντες και θεατές, ενώ ταυτόχρονα θα προάγει την χειμερινό αθλητισμό και την οικολογική διαβίωση και κουλτούρα.

Η ιδέα υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 09/02/2019 στο χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο ελληνικό Banked Slalom contest. Μετά από εβδομάδες προετοιμασίας, τα μέλη της ομάδας, οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι του χιονοδρομικού κέντρου, συνεργάστηκαν και το όνειρο που είχαμε σαν μία παρέα, έγινε πραγματικότητα. Ήταν έτοιμο να υποδεχτεί χιονοδρόμους, εκθέτες και το υπόλοιπο κοινό. Το αποτέλεσμα ήταν μία ημέρα γεμάτη ταχύτητα, μοναδικές αποκριάτικες ενδυμασίες, αστείες πτώσεις, ζωντανή μουσική, χορό, πολλά δώρα και αμέτρητα χαμόγελα.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ BANKED SLALOM

Η ΟΜΑΔΑ

Η ομάδα του TTAG αποτελείται από νεαρούς ανθρώπους με ανεξάντλητη διάθεση και δημιουργικότητα εξειδικευμένους και έμπειρους στην ζωή στην ύπαιθρο και τον εναλλακτικό αθλητισμό, χωρίς βέβαια να λείπει το εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό υπόβαθρο τους σε δημιουργία και κατασκευή πιστών χιονοδρομίας, φωτογραφίας και σκηνοθεσία. Μία ομάδα που προωθεί την συλλογική απόλαυση της υπαίθρου και του περιβάλλοντος με καθαρά οικολογικό και βιώσιμο χαρακτήρα.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ

  • 60 διαγωνιζόμενοι
  • 500 επισκέπτες
  • 10 χορηγοί-εκθέτες
  • 3 χορηγοί επικοινωνία
  • Προβολή στα Social Media του TTAG

Μετά την περσινή επιτυχημένη διοργάνωση, το TTAG Banked Slalom κατάφερε να μπει στο ραντάρ του WSF (World Snowboard Federation) και αποτελεί πλέον τον επίσημο ελληνικό αγώνα του παγκοσμίου Banked Slalom Tour. Το WSF (Παγκόσμια Ομοσπονδία Snowboard) είναι ο μοναδικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός αποκλειστικά αφιερωμένος στην ανάπτυξη του snowboard σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου του ανταγωνιστικού snowboarding, της εκπαίδευσης, του snowboarding για άτομα με ειδικές ανάγκες και της ανάπτυξης δραστηριοτήτων για τους snowboarders κάθε ηλικίας. Αποτελεί μία πολύ ισχυρή πηγή έμπνευσης, υποστήριξης και προώθησης για τα μέλη της.

TTAG Banked Slalom x Big Air Greek Tour 2020

Μετά από την εισαγωγή όμως έρχεται το κύριο μέρος. Η ομάδα του TTAG με περισσότερη εμπειρία και δυναμική, διοργανώνει το πρώτο TTAG Banked Slalom x Big Air Greek Tour. Σε διαφορετικό πλέον χειμερινό προορισμό, πολύ μεγαλύτερων εγκαταστάσεων και δυναμικότητας. Περισσότεροι διαγωνιζόμενοι, μεγαλύτερο κοινό, αμέτρητη ψυχαγωγία και δράση.

BANKED SLALOM

Η πρώτη ημέρα είναι αφιερωμένη στον αγώνα του Banked Slalom. Πρόκειται για έναν αγώνα κατάβασης για όλους, ανεξαρτήτως επιπέδου και ηλικίας, σε μία ειδικά διαμορφωμένη ανώμαλη πίστα. Κάθε διαγωνιζόμενος έχει δύο προσπάθειες να πετύχει τον συντομότερο δυνατό χρόνο. Όμως ο διαγωνισμός δεν σταματάει εκεί! Εκτός από την ταχύτητα, βραβεύεται μετά από ψηφοφορία του κοινού και ο αθλητής με την πιο εντυπωσιακή ενδυμασία. Οπότε οι διαγωνιζόμενοι πέρα από την απαραίτητη προπόνηση θα χρειαστούν και φαντασία για να καταπλήξουν τους θεατές. Ένα τρίτο βραβείο θα δοθεί στην καλύτερη, αυθόρμητη πτώση. Ο ρόλος των παρευρισκομένων όμως πέρα από το να εμψυχώνουν, είναι και να προσπαθούν με χιονόμπαλες να αποσπάσουν την προσοχή και να δυσκολεύουν την κατάβαση των αθλητών. Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα θα ακολουθήσει apres ski party με ζωντανή μουσική και οι απονομές των επάθλων στους νικητές.

BIG AIR

Τη δεύτερη μέρα τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά. Τη σκυτάλη παίρνουν οι καλύτεροι αθλητές της Ελλάδας. Σε έναν αγώνα πολύ απαιτητικό και αυστηρά θεαμάτικο αγωνίζονται για την πρώτη θέση στο βάθρο. Ο κάθε ένας έχει 4 προσπάθειες για να πραγματοποιήσει τα πιο περίτεχνα εναέρια κόλπα του στο άλμα μεγάλων διαστάσεων που θα έχει κατασκευαστεί στον χώρο.Ο νικητής θα είναι αυτός που θα μαζέψει την υψηλότερη βαθμολογία από τους έμπειρους κριτές του αθλήματος. Το BIG AIR αποτελεί άθλημα των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων και δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχει πραγματοποιηθεί αντίστοιχος επίσημος αγώνας. Η ομάδα του TTAG προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να εξελίξει αυτό το άθλημα και θα χρειαστεί την υποστήριξη όλων σας.

ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ

Το TTAG Banked Slalom & Big Air 2020 μεγαλώνει, εξελλίσεται και πρέπει να έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει ακόμα μεγαλύτερο κοινό. Το καινούργιο "σπίτι" της εκδήλωσης θα είναι το ΧΚ Καλαβρύτων, στο οποίο θα είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχτούμε στις 15-16 Φεβρουαρίου 2020.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΩΝΑΣ BANKED SLALOM ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το ΧΚ Καλαβρύτων είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χιονοδρομικό σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα και οι εγκαταστάσεις του είναι ιδανικές για να φιλοξενηθεί μια τέτοια εκδήλωση με διεθνές χαρακτήρα. Έχοντας συνεργαστεί πολλές φορές με επιτυχία στο παρελθόν σε παρόμοιες διοργανώσεις, είμαστε βέβαιοι για το αποτέλεσμα.

KALAVRITA SNOWPARK

Το μοναδικό κέντρο που διατηρεί πίστα "snowpark" όλη την σεζόν και διαθέτει τις προδιαγραφές για φιλοξενία αγώνων διεθνούς επιπέδου.

SIDE EVENTS

Διαγωνισμοί, παιχνίδια, μουσική και δραστηριότητες για το κοινό της εκδήλωσης θα λαμβάνουν μέρος στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο δίπλα στον τερματισμό των αθλητών. Οι εκθέτες θα έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν δράσεις ώστε να αναδείξουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να προσεγγίσουν το κοινό.

THE PARTY

Στην κουλτούρα του χιονοδρόμου, στο τέλος της ημέρας, υπάρχει πάντα η ανάγκη για μουσική, χορό και διασκέδαση. Έτσι πριν την ανακοίνωση των νικητών και το prize giveaway από τους χορηγούς, είναι σειρά των μουσικών να αναλάβουν τα ηνία και να μετατρέψουν τον χώρο σε ένα ξέφρενο πάρτυ.

JOIN THE FUN

Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας:

+ 30 6955329414|thethingaboutgreece@gmail.com|www.thethingaboutgreece.com