Elismerés, woww a magyar iskolákban egy kezdeményezés

Insoo Kim Berg és munkatársai az ezredfordulón egy egyszerű beavatkozást fejlesztettek ki és használtak különböző országok iskoláiban, mely a már meglévő működő elemekre helyezte a fókuszt. Megfigyeltek egy-egy osztályt és visszajelezték a gyerekeknek, mit is csinálnak már úgy, mint ahogy az egy konstruktív és produktív tanulási környezetben hasznos.

A határozott fókuszválasztás meglepően egyszerű változásokhoz vezet az osztályok együttlétében és az egyes tanulók viselt dolgaiban. Meg a tanárokéban.

Ha e megközelítés magyar adaptációját keressük/ szeretnénk feltalálni, akkor talán pont úgy indulhatunk, hogy megkeressük, mi működik már ilyen irányba magyar iskolákban, egyes tanárok gyakorlatában.

2015. június 23-án annyi történt, hogy 22 ember összegyűlt egy térben, megnézték az Insooék munkáját bemutató filmet*. Aztán ötletekben és energiában dúskálva sokat beszélgettek egymással arról, hogy mit lehet(ne). Majd ki-ki hazament.

Mára sok iskolába jutott el a módszer híre, feliratozva vetíthetjük a filmet és rendszeresek a nyilvános, interaktív vetítések. Jelentkezés lent.

*Insoo Kim Berg woww projektje egy holland iskolában, 27 perc angol nyelven, megtekinthető az sfegyesulet.org könyvtárában Budapesten (KAPTÁR, Révay köz 4, nyitva munkanapokon 8-20 óráig) helyben, vagy nyilvános vetítéseink valamelyikén.

Ha kedved van hozzájárulni a projekthez, írj nekünk.

Ha el akarsz jönni egy nyilvános vetítésre, itt találod, hogy hol és mikor. Kérjük, regisztrálj!

Created By
Solutionsurfers Magyarország Kati Hankovszky
Appreciate

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.