Loading

Jan Barbier Nieuwsbrief 01 november 2019

Beste ouder(s), verzorger(s),

Via deze weg ontvangt u de nieuwsbrief van deze week met hierin de volgende onderwerpen:

  • Voorlees- en gedichtenwedstrijd
  • Staken 6 november
  • Voorlichting War Child
  • Nationaal Schoolontbijt
  • Instructie Brigadieren
  • Schoenendoosactie

Namens het team van de Jan Barbier een heel goed weekend toegewenst.

Roel Roelofs

Samen maken we school

Dit schooljaar gebeurt er nogal het een en ander rondom de Jan Barbier. Of het nu gaat om de plannen bij Hancate of de personele wisselingen op school door ziekte. Het is af en toe allemaal best wel hectisch. Door de geweldige betrokkenheid en inzet van iedereen zijn we in staat om alles steeds soepel en lekker te laten verlopen. Mocht er wel eens een vraag bij u opkomen over hoe zaken geregeld zijn en of er iets wel of niet goed gecommuniceerd is, trek dan rustig aan de bel. Voor veel praktische zaken kunt u uiteraard in gesprek met de leerkracht dit snel en eenvoudig oplossen. Wanneer het om algemeen beleid gaat, kunt u altijd met mij contact opnemen. We maken een afspraak of we lossen vragen snel en eenvoudig met elkaar op.

Tot slot een enorm compliment voor iedereen die bij de school betrokken is. Ik heb deze week de teamleden in de bloemen gezet vanwege hun bereidheid om alles op alles te zetten, zodat de nieuwe leerkrachten gemakkelijk mee kunnen draaien. Ook u als ouders een groot compliment voor de samenwerking en uw inzet. Op deze wijze maken we samen de school…

Roel Roelofs

Wie wordt onze kampioen?

Voorlees- en gedichtenwedstrijd 2019

Donderdagmiddag 7 november
'Reis Mee'

Op donderdagmiddag 7 november houden we onze jaarlijkse voorlees- en gedichtenwedstrijd. De uitnodigingsbrief met alle informatie vindt u onder de link hieronder:

Uitnodiging voorleeswedstrijd.

U komt toch ook?

Wilt u aan de groepsleerkracht doorgeven als u komt? Dan kunnen wij hier rekening mee houden vwb koffie / thee en het aantal stoelen.

Thema 'Reis Mee'

Thema 'REis MEE'!

Na de herfstvakantie zijn we gestart met ons nieuwe thema. Deze periode is dat ‘Op Reis’. Elke groep geeft op zijn eigen manier invulling aan dit thema. Zo wordt er gewerkt over infrastructuur, reizen, reisbureau, verkeer en vervoer, de reis van je leven (van baby tot nu) en gaan kinderen zelf een reis naar een land uitstippelen. Ook op het gebied van levensbeschouwing zullen we het thema ‘reizen’ gaan belichten: De reis van Jozef en Maria, de reis door de woestijn, de reis van vluchtelingen en de daarbijhorende redenen. Hierbij kunnen ook onderwerpen als gastvrijheid, heimwee en geluk aan de orde komen.

Schoenendoosactie

Alle leerlingen hebben flyer meegekregen voor de actie schoenendoos. U kunt een schoenendoos vullen met allerhande zaken voor kinderen die leven in landen met moeilijke omstandigheden. Deze doos mag gevuld worden met schoolartikelen, speelgoed, verzorgingsproducten of praktische spullen. In de flyer staat precies uitgelegd wat wel en wat niet mag. Wilt u er voor zorgen dat de schoenendozen op vrijdag 8 november op school zijn ingeleverd? Dan worden ze namelijk opgehaald. Anders kunnen de dozen ook op zondag 10 november ingeleverd worden tijdens de gezinsdienst in de Oalen Grieze.

Voor meer info: 

Nationaal schoolontbijt

Vrijdag 8 november

Op vrijdag 8 november hoeven onze leerlingen niet thuis te ontbijten. We nemen namelijk deel aan het nationaal schoolontbijt. Alle ontbijtpakketten worden op donderdag 7 november geleverd.

De ontbijtpakketten zijn helemaal compleet met verschillende soorten brood, zoet en hartig beleg, yoghurt, muesli, tuinkers, komkommers, appels, melk en thee.

Kinderen moeten zelf een bord, bestek en beker meenemen. Om het milieu te sparen gebruiken we liever geen wegwerpspullen.

Opbrengst Zendingsgeld

€ 300,00

Op 7 november zal iemand van War Child op school komen om een voorlichting te geven.

Ze krijgt deze ochtend een cheque van € 300 overhandigd vanuit het zendingsgeld dat we met elkaar gespaard hebben.

Op woensdag 6 november zal de Jan Barbierschool gesloten zijn vanwege de landelijke stakingsdag van het onderwijs.

Onder de button hieronder vindt u een brief van dhr Henk Slabbekoorn, voorzitter van het college van bestuur van Stichting 'Ieder kindt telt'.

Instructie verkeers-brigadiers

Op 28 november zal de politie langskomen voor een brigadierinstructie voor kinderen groep 7 en ouders die brigadieren en nog geen instructie hebben meegemaakt. De politie komt direct om half 9 en zal een instructiefilmpje laten zien en een toelichting geven en met ouders en kinderen naar de straat lopen om uitleg te geven.

Dankdag

6 november 2019

Diaconiecollecte in de ochtenddienst op dankdag, 6 november.

In het Noorden van Syrië zijn weer duizenden gezinnen op de vlucht geslagen omdat er opnieuw geweld is uitgebroken. De vluchtelingenkampen zijn vol, overvol zelfs. Daardoor is het voor ouders en kinderen nog moeilijker een veilig onderkomen te vinden. En dat nog wel met de winter op komst. Als we allemaal een beetje helpen kunnen de hulpverleners zorgen voor onderdak, warme kleding en dekens.

Helpen jullie ook mee?

Created By
Robbert Flim
Appreciate

Credits:

Created with images by Sergi Kabrera - "life’s too short to remove usb safely" • Morgan Vander Hart - "untitled image"