Loading

De Schoolweetjes nummer 3 || 10 september 2021

Sfeerweken

De afgelopen drie weken stonden in het teken van kennismaken met elkaar en het opstarten van het nieuwe schooljaar. Iedere groep heeft hier op zijn eigen wijze vorm aan gegeven. Er zijn kennismakingsspelletjes gespeeld, de schoolregels zijn samen met de kinderen besproken en als afsluiting van de sfeerweken zijn alle groepen er afgelopen dinsdag 'op uit' geweest. Hierover verderop in deze Schoolweetjes meer. Wat is het fijn om te zien dat de kinderen en het team hun draai weer zo goed gevonden hebben.

Het uitje van de kleuters

Beelden zeggen meer dan woorden.....

In week drie van de sfeerweken, zijn we met de kleuters naar camping" De Noetselerberg" geweest. We hebben daar heerlijk gespeeld in de speeltuin en verschillende samenwerkingsactiviteiten gedaan. Super fijn, dat we opnieuw gebruik mochten maken van deze mooie locatie. Dank je wel Martine en Geert voor de gastvrijheid.

Schoolreisje groep 3 t/m 8

Wat is er nu mooier dan het schooljaar te starten met een leuke schoolreis... Ter afsluiting van de Sfeerweken zijn we met groep 3 t/m 8 naar het Avonturenpark Hellendoorn geweest. Het was een heerlijke nazomerse dag en de kinderen hebben volop genoten. Gelukkig konden we ook rekenen op de hulp van ouders die ons hielpen bij het vervoer en het begeleiden van de jongste kinderen in het park. Groep 6 t/m 8 fietsten gezamenlijk richting Hellendoorn en daarbij ging een groot deel van de route door het bos. Een mooie en verkeersluwe route. In het Avonturenpark werden de verschillende attracties bezocht en vooral de attracties met water waren gezien het weer in trek. 's Middags hebben we samen een patatje gegeten en wat gedronken. We kijken terug op een zeer geslaagde schoolreis.

Genieten in het Avonturenpark Hellendoorn

Vertrouwenspersoon juf Helene

Ieder kind heeft het recht om veilig op te groeien. Een veilige omgeving is van groot belang voor kinderen om zich goed te kunnen ontwikkelen. Vanuit mijn taak als vertrouwenspersoon op school ben ik in de groepen 5 t/m 8 geweest om mij voor te stellen. Aan de hand van een PowerPoint presentatie heb ik verteld wat een vertrouwenspersoon doet en hoe belangrijk het is om je veilig te voelen. We hebben van de 54 rechten van het kind de belangrijkste besproken, zoals het recht op een veilig thuis; het recht op liefde, zorg en aandacht; genoeg en gezond eten; het recht om te spelen; het recht op een eigen mening; het recht om naar school te gaan. Tevens hebben we de invloed van social media besproken. Dat het erg leuk is als je het op een goede manier gebruikt, maar dat er ook gevaren zijn en dat het belangrijk is dat kinderen hier alert op zijn. Wat was het mooi om te zien hoe betrokken de kinderen waren en hierin meedachten.

Ook u als ouder kan hierin een belangrijke rol spelen. Het onderstaande filmpje heb ik in groep 7 en 8 laten zien maar ook u kunt dit met uw kind bespreken. Kinderlokkers zoeken steeds vaker contact via sociale media. Hieronder vindt u een aantal interessante linkjes met informatie.

De ouders van de kinderen van groep 5 t/m 8 hebben inmiddels de PowerPoint presentatie toegestuurd gekregen.

Het ouderportaal van ParnasSys

Wij merken dat er met de komst van Parro ook weer wat meer gekeken wordt in het ouderportaal van ParnasSys en we krijgen daar wat vragen over. Daarom willen wij graag een paar zaken toelichten die misschien wat onduidelijk zijn...

Als u ingelogd bent in het ouderportaal ziet u helemaal rechts bovenin, het poppetje zoals hiernaast. Als u op het vinkje gaat staan ziet u o.a. Profiel (zie afbeelding hieronder). Hier vindt u uw eigen gegevens. U ziet hier niet de gegevens van uw partner. Uw partner kan zijn/haar eigen gegevens inzien door zelf in te loggen. Mocht u maar één e-mailadres aan school hebben doorgegeven ziet u de gegevens van of vader of moeder.

Het stukje met de telefoonnummers levert ook nog wel eens onduidelijkheid op.

  • Telefoonnummer: hier wordt het nummer van de huistelefoon genoteerd (0548-.......). Indien er geen huistelefoonnummer meer is, staat hier het 06-nummer van diegene die als eerste contact is opgegeven of het is leeg. Als daar het nummer van moeder staat en vader kijkt naar zijn gegevens, ziet hij daar het nummer van moeder staan en kan denken, dat klopt niet, dat is het nummer van mijn vrouw. Het is dus huistelefoon of eerste contact.
  • Telefoonnummer werk: spreekt voor zich.
  • Telefoonnummer mobiel: ook duidelijk.

Wilt u de gegevens van uw kind controleren, kijkt u links op de rode balk. Daar ziet u de foto (indien geüpload) en de naam van uw kind(eren). Als u op het vinkje achter de naam klikt, ziet u onderstaande informatie:

Het eerste gedeelte is duidelijk, de noodnummers willen we graag toelichten. Hier staan nummers van bijvoorbeeld opa's/oma's, broers/zussen, oppas, vriend/vriendin, buren. Het kan ook een extra werknummer van één van de ouders zijn. Wij hebben de mogelijkheid om hier 3 nummers op te slaan. Deze nummers bellen wij nooit als eerste. Mocht hier toch uw eigen mobiel staan, zijn er geen andere nummers opgegeven en soms hebben ouders hierom verzocht.

Mochten wij u willen bereiken, bellen we altijd eerst de ouders, huistelefoon/ eerste contact of het mobiele nummer van vader of moeder. Bij geen gehoor en spoed proberen wij u op uw werk te bereiken. Lukt ook dat niet, gaan we daarna pas over op het bellen van de noodnummers. Natuurlijk niet als we na schooltijd ook kunnen bellen, maar b.v. wel als een kind ziek wordt op school en naar huis toe wil.

Mocht er nog wat onduidelijk zijn, kunt u altijd even contact opnemen met school. Wilt u iets aanpassen kan dat via het ouderportaal zelf of door even een mailtje te sturen naar i.vanvemden@marijke-ikt.nl.

Parro

Vorige week donderdag hebben we de uitnodiging voor Parro verstuurd. Veel ouders hebben zich inmiddels aangemeld. Zij hebben de foto’s van het schoolreisje van de groepen 3-8 kunnen bekijken. Ook de groepen 0/1/2 hebben een uitstapje gehad naar de camping. Hiervan zijn de foto’s ook te vinden in Parro. Mocht u nog geen bericht hebben ontvangen controleer dan eerst uw spam mail. Mocht er dan nog geen link zijn om u aan te melden, geef dit dan door aan de leerkracht van uw groep. Wij zullen er dan voor zorgen dat u de link krijgt toegestuurd.

Zending

Afgelopen week hebben de kinderen een bedrag van € 28, 87 meegenomen. Alle gevers heel hartelijk dank daarvoor!

Kind op maandag

Zeg jij ook ja?

Jakob vlucht de woestijn in. Als hij bij Betel ligt te slapen, ziet hij een ladder naar de hemel en engelen die naar boven en beneden gaan. De Heer belooft dat hij Jakob zal beschermen. Na een lange reis komt Jakob bij zijn oom Laban terecht, waar hij verliefd wordt op Rachel. Als hij zeven jaar voor Laban werkt, mag hij met Rachel trouwen. Er wordt gelezen uit Genesis 28: 10-22 en 29: 1-20.

De kleuters horen het verhaal 'Abram op reis'.

Weekend

En dan is het alweer weekend. Wat was het een prachtig weer de afgelopen week. Heerlijk om nog even te kunnen genieten van de zon. We wensen u allemaal een heel prettig weekend. Een hartelijke groet, team Prinses Marijkeschool.

Credits:

Gemaakt met een afbeelding van hobbyknipse - "heather purple field"