Hoe kan je uw business als expert in de bouw laten groeien?

Waar wil jij als vakman niet mee bezig zijn?

Met uw prospects, met uw website, met uw facebookprofiel, met offertes maken, facturen maken, opvolging van betalingen,....

Wij doen dit alles voor u en dit aan een maandelijkse vaste fee van 500 € per maand.

Wat krijg je daarvoor in de plaats:

  • Wij nemen uw website in beheer en zullen deze volledig restylen zodat u een hoger aantal bezoekers krijgt en meer prospects hun gegevens achterlaten voor een offerte aanvraag.
  • Wij beheren je Facebook account en zorgen ervoor dat je bedrijf via deze weg meer in de kijker loopt en extra interesse aantrekt dus meer prospects en dus meer omzet.
  • Wij sturen maandelijks een nieuwsbrief uit naar al uw potentiële klanten en houden hen op de hoogte van je successen bij andere klanten.
  • Wij zorgen ervoor dat al jouw positieve getuigenissen van jouw klanten en foto's op je website, facebook en nieuwsbrief worden geplaatst
  • Wij zorgen ervoor dat je via je netwerk van vrienden en familie extra ondersteuning krijgt doordat we van hen ambassadors maken

En we gaan nog een stap verder! Wij nemen uw administratieve zorgen weg zodat u zich volop kan concentreren op uw expertise namelijk uw vakmanschap.

Wij maken de thuisafspraak met de prospect die binnen gekomen is via je website of facebook. We bepalen hiervoor samen met u een aantal vaste tijdstippen per week.

En we kunnen nog een stap verder gaan. Gedurende een halve dag gaan we samen met u op uw kantoor alle eenheidsprijzen vastleggen van uw activiteiten in een Excell. Na elk bezoek van een prospect krijgen wij van u een lijst met de uit te voeren werken. Wij maken uw offerte op basis van de eenheidsprijzen die we met u hebben vastgelegd en bezorgen de uitgewerkte professionele offerte aan je klant per mail en per post. Door met eenheidsprijzen te werken creëeren we transparantie en vertrouwen bij uw klant.

Samen met de offerte worden uw verkoopsvoorwaarden bezorgd aan de klant. Als de klant akkoord is, wordt de offerte getekend en kunnen de werken door u worden ingepland. Als de klant niets laat horen, sturen we na een week een vriendelijke opvolgingsmail met de melding dat we hem zullen bellen voor een opvolgingsgesprek. U krijgt een mailtje onmiddellijk nadat de vorige mail bij de prospect is met de melding hem te bellen.

Als de werken gestart zijn, krijgen we elke week van u een nota met de vordering van de werken en maken wij onmiddellijk een factuur op op naam van uw vennootschap en met uw rekeningnummer. De factuur wordt per mail en per post naar de klant gestuurd.

Als de klant niet tijdig betaalt, sturen wij binnen de 5 werkdagen een betalingsherinnering per mail en per post. De volgende betalingsherinneringen volgen consequent indien geen betaling.

En het eindigt hierbij nog niet! Wij nemen, nadat de werken zijn afgelopen opnieuw via mail contact met je klant en vragen hem via een mini-enquête hoe tevreden hij was over uw werk en of hij u zou aanraden aan vrienden en kennissen. Daarna vragen we ook nog enkele foto's te sturen. Deze foto's en de mini getuigenissen van uw klanten zetten we op je website, delen het op facebook en zetten het in uw nieuwsbrief. Zo krijg je een versterkend effect en nog meer interesse in uw bedrijf!

Wij maken je leven een stuk aangenamer. Doordat er meer prospects je bedrijf ontdekken en er dus meer offerte-aanvragen zijn, kan je ook meer kiezen voor wie je werkt. Is er een klik met de klant, dan ga je ervoor. Is er geen klik, dan laat je het voor wat het is. We geven je steeds voldoende prospects waaruit je kan kiezen.

En doordat we je van een aantal administratieve taken ontlasten, heb je veel meer tijd om bezig te zijn met je werven, het plannen van de werven en het aankopen van de nodige materialen.

Bovendien zal u over een pak meer cash beschikken omdat het geld van je klanten veel vlotter binnenkomt. In een kleine KMO met 4 werknemers zal dit toch gemiddeld over een 50.000 € cash gaan die sneller op de rekening komt doordat de facturen en betalingen heel kort worden opgevolgd.

Waar twijfel je nog aan? Wil je een testperiode van 6 maanden? Dat kan. Dan vragen we wel een instap van 3000 €, dit voor het redesignen van je website, het opzetten van je facebook account en het opzetten van je emailcampagnes. Zie je het niet zitten om je offertes te laten maken door ons, de facturatie op te volgen, de betalingen op te volgen? Geen probleem, dan valt er van het maandelijks bedrag 100 € weg, dus voor 400 € per maand beheren we je website, je facebookpagina, je nieuwsbrieven en je emailcampagnes.

Aarzel je nog? Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel ons 0476/415652 of stuur ons een mailtje. Of laat je gegevens hier achter en we nemen contact met u.

Made with Adobe Slate

Make your words and images move.

Get Slate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.