Loading

De Driesprong Nieuwsbrief 14 oktober

God is een schilder

Terugblik op de kinderboekenweek

Op woensdag 2 oktober mochten de kinderen van onze school samen met kinderboekenschrijfster Ria Lazoe de Kinderboekenweek openen in de bibliotheek van Wierden. Na deze officiële opening waren er tal van activiteiten voor de kinderen. Zo kregen ze o.a. een kijkje in de wensambulance, was er een speurtocht voor groep 1 t/m 4 en een quiz voor groep 5 t/m 8.

Het prentenboek 'De gele ballon' van Charlotte Dematons stond centraal in de kinderboekenweek. Gewapend met een speld mocht Ria Lazoe een grote gele ballon doorprikken en daarmee werd de Kinderboekenweek officieel en spectaculair geopend...

Afgelopen dinsdagavond mochten de kinderen van groep 1 t/m 4 in de pyjama naar school voor het jaarlijkse pyjama voorleesfeestje. Iedereen zat enorm te genieten van het grappige prentenboek over het eendje dat geen bril wilde!

Voor de schoolbieb zijn in de Kinderboekenweek weer zo’n tien mooie nieuwe boeken aangeschaft. Vooral het nieuwste deel van de Waanzinnige boomhut zullen de kinderen erg leuk vinden.

Hebt u nog een kassabon van Reterink, wilt u deze dan uiterlijk woensdag bij juf Arianne inleveren.

Dierendag

Op vrijdag 4 oktober hebben we dierendag gevierd. In de boven bouw kwam de imker Leonie Kemperink op bezoek. Ze vertelde enorm veel over de bijen en had eigenlijk tijd te kort. Het was een erg leerzame les .

De imker in groep 7/8.

De onderbouw had een beetje pech. Het was te slecht weer om naar de kinderboerderij te gaan. Maar ze mochten allemaal wel een dierenknuffel meenemen naar school. Dat was ook leuk. De kinderboerderij gaan we zeker binnenkort nog bezoeken.

Afsluiting kinderboeken

Afgelopen vrijdag hebben we de kinderboekenweek op een ludieke manier afgesloten. Alle kinderen mochten op een originele manier naar school toe komen. En dat hebben ze gedaan! Er kwamen heel veel verschillende voertuigen langs en heel veel vaders en moeders waren meegekomen om te kijken naar alle mooie fietsen, skelters, grasmaaiers en andere voertuigen.

Iedereen had geweldig z'n best gedaan om er iets moois van te maken, maar er was maar één prijsje, en dat was voor Lieke Aalvink. Zij was naar school gekomen met het vliegtuig.

Van harte gefeliciteerd, Lieke!

Er zijn nog veel meer foto's en filmpjes van deze morgen, klik op onderstaande link voor het fotoalbum op onze website.

Lageveldloop scholencross

Afgelopen zaterdag hebben Maud, Aveline, Olav en Gijs namens onze school meegedaan aan de Lageveldloop. Echte bikkels want de regen kwam met bakken uit de lucht!

Ze hebben heel goed gelopen, Olav en Gijs zelfs bij de eerste tien! Helaas net geen podiumplek, de Driesprong werd vierde. Maar genoeg reden om trots te zijn op deze vier kanjers!

Fietscontrole

Inmiddels is het al weer aardig donker als de kinderen naar school gaan. In de vorige nieuwsbrief attendeerden we u erop dat er op school gratis reflecterende fietshesjes zijn af te halen.

Uiteraard is een deugdelijke fiets met goed werkende verlichting van levensbelang. Kijkt u de fietsen nog even goed na? Op donderdag 17 oktober om 13.15 uur zullen alle fietsen gecontroleerd worden. We vragen alle leerlingen hun fiets op deze middag mee te nemen naar school. Na afloop ontvangen ze een certificaat.

Controle hoofdluis

Op maandag 28 oktober is er weer een hoofdluiscontrole. Houdt u even rekening met gel, vlechten e.d.?

Billy Boem club

Op 30 oktober start in Wierden de Billy Boem club. De Billy Boem club is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die opgroeien in/rondom stress- en spanningsvolle (thuis)situaties. De kinderen kunnen extra steun nodig hebben als bijvoorbeeld een ouder, broertje/zusje ziek wordt of veel aandacht vraagt, een ouder psychische klachten heeft, ouders gescheiden zijn of er veel ruzie is. De kinderen leren spelenderwijs hoe zij zich gemakkelijker kunnen uiten, met hun eigen emoties en de situatie thuis om kunnen gaan. De club komt 10x bij elkaar. We gaan spelenderwijs met elkaar aan de slag en hebben plezier. Klik voor meer informatie op onderstaande link.

Schoolzwemkampioenschappen

Op zaterdag 2 november worden de schoolzwemkampioenschappen weer gehouden. In een team zwemmen twee kinderen van groep 3-4, 2 kinderen van groep 5-6 en 2 kinderen van groep 7-8. Het toernooi wordt gehouden in de Kolk in Wierden, van ongeveer 15:00 tot 19:00 uur.

Voor meer informatie en/of opgave (uiterlijk a.s. woensdag) mail naar juf Arianne.

Leerplicht

De leerplichtambtenaar heeft alle scholen verzocht om onderstaand artikel te plaatsen:

Melding luxeverzuim

Als een leerling vlak voor of na een reguliere schoolvakantie niet aanwezig is, kan dit wijzen op luxe verzuim. Zodra school het vermoeden heeft dat er sprake is van schoolverzuim, waarvoor de schooldirecteur geen toestemming heeft verleend is deze wettelijk verplicht dit te melden bij de leerplichtambtenaar.

Voorbeelden van mogelijke situaties zijn:

• Het kan zijn dat ouders/verzorgers een afwijzing op hun verzoek voor extra verlof buiten de schoolvakantie hebben gehad en hun kind(eren), zijn desondanks niet op school bijvoorbeeld door onbekende redenen of deze kinderen worden ziek gemeld.

• Of kinderen worden vlak voor of na de reguliere vakantie ziek gemeld waarvan het vermoeden is dat er geen sprake is van daadwerkelijke ziekte.

Wat doet de leerplichtambtenaar?

• Na de melding legt de leerplichtambtenaar zo mogelijk nog diezelfde dag nog een huisbezoek af en stelt een onderzoek in.

• Bij sprake van (vermoedelijk) ongeoorloofd schoolverzuim worden ouder(s)/verzorger(s) opgeroepen voor verhoor en kan een proces verbaal wegens een overtreding van de leerlichtwet worden opgemaakt. Dit proces verbaal wordt opgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Het Openbaar Ministerie beoordeelt of er aan ouders/verzorgers een boete wordt opgelegd voor ongeoorloofd schoolverzuim van hun kind(eren).

• De school wordt na afloop geïnformeerd.

Smokkeltocht

Flitsende zaklampen, vluchten voor de douane, achtervolgd worden door blaffende honden, rennen voor je leven …… en niet gepakt worden. Daar gaat het om bij de smokkeltocht. Op zaterdag 26 oktober organiseert het Plaatselijk Belang weer een smokkeltocht. De start is bij het Kulturhus, vanaf hier vertrek je naar een onbekende locatie waar je verdere instructies zult krijgen.

Lied van de maand

Groep 5/6: Psalm 8: 1

Groep 7/8: Psalm 116

Jarigen

Agenda

Oud papier/Pleinvegen

Herfstvakantie

Volgende week is het herfstvakantie. We wensen iedereen een fijne vakantie!

Volgende nieuwsbrief

De volgende nieuwsbrief verschijnt op 28 oktober.

Created By
Team De Driesprong
Appreciate

Credits:

Met foto's van juf Ina, juf Margot en juf Sharon Created with images by Satyawan Narinedhat - "fall foliage wallpaper" • Ibrahim Rifath - "feather in the air" • StefanHoffmann - "autumn forest fall foliage"