Loading

Foto inför försäljning Förberedelse

Du ska snart sälja din bostad och det är många saker som ska stämma överens. Bland det viktigaste är fotograferingen och det är viktigt att vara väl förberedd.

AvantGarde

Här är några viktiga steg och tips att tänka på innan fotograferingen. Alla bilder är från verkliga försäljningar, inget är fejkat.

Plats för fest

Fräscha och inbjudande bilder gör att fler besökare på nätet och annonsläsare i tidningarna blir intresserade av Din bostad. Med attraktiva bilder har Du större möjlighet att få många spekulanter till visningen och bättre chans till budgivning.

Design

Hur fina och säljande bilderna blir avgörs av hur bostaden ser ut vid fotograferingen. Därför är det viktigt att Du förbereder Din bostad efter bästa förmåga.

Kompakt

För många är köket hemmets mittpunkt. Ett nyrenoverat och snyggt kök ger positiva signaler. Men även ett mindre modernt kök kan bli bra på bild om det ser rent och städat ut.

Rustik

Rengör diskbänk, spis, arbetsbänk och skåpluckor.

Effektiv

Ta bort lappar, bilder och magneter från kylskåpet. Plocka undan så många lösa föremål som möjligt.

Renoverat

Ställ undan enkla köksmaskiner och husgeråd, men låt moderna och exklusiva maskiner stå framme.

Attraktion

Enstaka föremål på matbordet, en vas med blommor, en skål med frukt eller en ljusstake kan skapa trevlig atmosfär. Färska kryddor i kruka, olivolja i flaska eller en snygg pepparkvarn är trevligt.

Stambytt

Badrummets skick har en liknande betydelse som kökets. Båda rummen är dyra att renovera och därför något som köparna fäster stor vikt vid. Därför måste det se fräscht ut på bild.

Black & White

Rengör duschkabin, badkar, kakel och alla blanka ytor ordentligt.

Pur

Ta bort toalettborste, tvättkorg och lösa föremål från golvet. Plocka undan personliga hygienartiklar, som tandborstar, tvättsvampar, tvålar, smink och rakapparat/rakhyvlar m.m. Några enstaka snygga produkter kan vara kvar.

Värmande

Häng upp fräscha handdukar i samma eller matchande färger. Tänk på att inte ha för stora textiler som dödar rymden.

Sällskap

Ett trevligt vardagsrum ger ett positivt intryck av hela bostaden. Försök att skapa rymd och ljus. Det gäller att visa fram rummet, inte möbler och föremål. Den blivande köparen måste få en chans att själv tänka sig in i hur han eller hon vill möblera och leva i rummet. Ibland kan det vara bra att ta undan en möbel för att visa mer golvyta.

Närhet

Fjärrkontroller och andra småprylar kan avleda uppmärksamheten från själva rummet och få det att verka mindre attraktivt. - Plocka undan!

Konfusion

Bokhyllor och andra hyllor blir bättre på bild om böckerna eller föremålen är ordnade och strukturerade.

Abstrakt

Krukväxter ger ett positivt intryck – till en viss gräns. Om hela fönsterbrädet är fyllt av grönska ser fönstret mindre ut och rummet verkar instängt. Ljusinsläppet minskar, vilket ger mindre rymdkänsla.

Gemytlig

Skapa stämning i rummet – Vintertid tänder Du en brasa i kaminen/eldstaden eller stearinljus. Det skapar en varm och inbjudande känsla.

God morgon

Tänk Dig sovrummet som ett hotellrum, bäddat och klart för en skön vilostund. Eller för mysig läsning på sängöverkastet.

22:00

Bädda med ljusa överkast eller snygga lakan. Skrynkliga och använda sängkläder ger ett slarvigt intryck.

Dagbok

Städa nattduksbordet. Plocka bort böcker och tidningar. Lämna möjligen en bok kvar om det ser genomtänkt ut. Städa undan kläder och andra lösa föremål i rummet, till exempel tofflor och morgonrock.

Uppåt väggarna

Förvara saker under sängen? Ja, om det är i snygga lådor eller god ordning. Fotograferingen sker på sådan höjd, att Dina undanstuvade prylar avslöjas.

Kom in

Första intrycket är det viktigaste! En bild av en stökig hall som är fylld av ytterkläder kan avskräcka spekulanter från att komma på visningen. Din uppgift är att skapa ett rymligt, ljust och inbjudande rum. Fria golvytor ger rymdkänsla.

Välkommen

Ta bort alla utom ett eller två par snygga skor. Ställ dem rakt. Plocka undan alla jackor utom en eller två. Häng dem snyggt, helst på galge.

Nightlife

Om hallen saknar fönster är det extra viktigt att du tänker på belysningen.

Generation

Föreställ Dig att du städar undan trädgården inför en representativ fest. Flytta på bilar och annat som gör att uppfarten/entrén ser trång ut eller ger ett ostädat intryck.

Skärgårdsdrömmen

Plocka bort cyklar, trädgårdsredskap och andra lösa föremål. Se till att inget står lutat mot husväggen.

Sagoplatsen

Placera utemöblerna rätt. Lägg dynor på stolarna och duk på bordet under sommartid.

Arkitekt

Se till att gräsmattan är klippt om du tar bilder på sommaren och kratta bort löv om det är höst. Skotta bort snö om det är vinter, för att hus och tomt ska kännas välskött.

Gaudi

Har Du något unikt eller speciellt just för Din bostad? - Fokusera på det.

Kontrast

Belysningen är viktigare än Du tror. Byt ut trasiga lampor. Använd glödlampor eller halogen. Dessa ger ett varmt och behagligt ljus. Undvik lågenergilampor och kallvita lysdioder (LED).

Mjau

Djur väcker känslor, både positiv och negativt. Det kan finnas spekulanter som är rädda för djur, eller har allergiska besvär. Ta därför bort synliga spår av eventuella husdjur (matskålar, hundkorgar, burar, kattlådor etc). Dammsug och blötmoppa innan visning.

Avslutningsvis

Var noggrann! Gör rätt från början! Förlita dig inte på att småfel retuscheras i efterhand. Retusch är dyrt och ingår inte i uppdraget.

Viktigt: Vi ska sälja bostad, inte vinna en skönhetstävling. Fluff och suddiga bilder hjälper inte. Folk vill se vad dom får för pengarna!

Fina bilder, men de säger inget om bostaden i sig.

Med 145.000 sålda bilder som ökar för varje dag, vet jag vad en köpare vill se. - Inte konstigt att mina bilder slår nya rekord på rekord.

Om du har frågor, kontakta din mäklare eller mig direkt; 070-7204800. Du kan även e-posta till; jan@hejra.se

Välkommen

Vill du se mer fina bilder? På Instagram lägger jag ut inspirationsbilder lite då och då.

Fler tjänster? Termografering? Areaberäkning? Klicka här nedan.

Visste du att Jannes Foto är ett av de äldsta förskolefotoföretagen? Och att vi har marknadens schystaste webshop?

"Best of Houzz 2017 tilldelas Jan Hejra Fotografi vars bilder har valts ut som de mest populära under 2016, av Houzz globala community, bestående av 40 miljoner bostadsägare."

Created By
Jan Hejra
Appreciate

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.