Loading

Corona Nieuwsbrief 4 19 maart 2020

Dag 4, nieuwsbrief 4

Ook na 4 dagen went het nog niet... Ondanks alles is het fantastisch om te zien hoe groot de onderlinge verbondenheid is. Het is werkelijk ongekend hoeveel foto's en berichten van leerlingen er gemaild en geappt worden: Foto's, filmpjes, geluidsfragmenten met boodschappen en mailtjes van leerlingen aan leerkrachten. Ondanks dat we elkaar niet of nauwelijks 'in het echt' zien, voelen we de verbinding onderling. We zijn daarom vandaag genoodzaakt om een collage te maken van alle foto's die we binnenkregen, omdat deze nieuwsbrief anders te groot en te onoverzichtelijk wordt. Weet dat we dit enorm waarderen.

Daarnaast krijgen we ook van vele kanten tips voor buitenlessen, te volgen (online) programma's en allerhande ideeën. Een groot deel is als 'button' toegevoegd aan deze nieuwsbrief.

Namens de teams van beide scholen wensen we u, ondanks alles, een goede (thuis)werkdag.

En zijn er vragen? Schroom niet om ze te stellen!

Roel Roelofs (06-48624518) & Robbert Flim (06-18686861)

Begin de dag met een dansje...

Wat gaan we doen vandaag?

Ga rustig op je stoel /bed zitten en lees in een kalm tempo de volgende tekst:

Sluit de ogen als je dat wilt…. Denk aan wat je vandaag thuis doet. Het is anders dan je gewend bent….online leren….welke vakken? Geen juf of meester….

Wat doe jij graag? Tekenen…Muziek maken…Gymmen…Lezen…Rekenen… Spelen… Wat zou je het liefst doen? Waarvoor heb je het meeste talent? Voor dieren zorgen…Dansen….Voor oude en zieke mensen zorgen…Toneelspelen…Verhalen schrijven… Architect worden...Een sport…

Wat zou je graag willen? Waarvoor heb je talent? Waarmee werk je het liefst? Met je handen…je verstand…je hart ? Je kunt waarschijnlijk veel meer dan je nu denkt!

Fijne dag allemaal!

Beweegchallenge

Vandaag gaan we dansen! Juf Marlou heeft de eerste twee delen van een warming-up dans uitgezocht. Volgende week het tweede deel. En ouders: Er mag (moet!) meegedanst worden!

Geen cito-toetsen voor groep 7 en 8!

De Centrale Eindtoets gaat dit jaar niet door. De leerlingen van groep 8 worden dus op basis van het schooladvies aangemeld bij de scholen voor Voortgezet Onderwijs. Op zichzelf is dat ook de gebruikelijke procedure van onze scholen. In samenspraak met ouder en leerling wordt een definitieve keuze vastgesteld. Mocht dit niet duidelijk zijn, of vragen oproepen, dan kunt u daarover in eerste instantie contact opnemen met de groepsleerkrachten van groep 8.

In datzelfde kader is vandaag ook besloten om in groep 7 de Entreetoets te schrappen van het programma. Deze toets is zeer bewerkelijk en vraagt enorm veel tijd, waardoor het onderwijsproces nog langer op een laag pitje zouden blijven. Wanneer de scholen weer opengaan, willen we juist alle energie steken in het onderwijsproces. Mocht u hierover vragen hebben, dan kunt u ook daarvoor bij de groepsleerkrachten van groep 7 terecht.

Ook thuis wordt hard gewerkt door leerlingen van de Es en de Jan Barbier!

Een impressie in twee delen...(Deel 1)

(mocht ik er eentje niet geplaatst hebben... excuses. Mijn mailbox stroomt over, maar dat is een positief teken! RF)

Grej of the day

De oplossing van gisteren: Een krokodil!

En de vraag voor morgen:

Tsja... vreemde zin. Wie heeft een idee? Morgen het antwoord!

FAQ

Wat kan ik doen als Zulu Connect hapert?

Op rekenvlak adviseren we dan om rechtstreeks de website van Math en Rekentuin in te loggen met het leerling-account. Op die manier wordt Zulu Connect omzeild.

TV, Tips en suggesties:

We ontvangen vele, vele tips en suggesties. Omdat enkele zaken morgen al zijn hierbij toch een kort overzicht. Klik op de button voor meer info.

Ook thuis wordt er hard gewerkt door leerlingen van de Es en de Jan Barbier

Een impressie in twee delen...(Deel 2)

Schoolvoetbal afgelast

Schoolvoetbal gemeente Hellendoorn afgelast!

Vanwege het Coronavirus zijn wij helaas genoodzaakt om het schoolvoetbal in de gemeente Hellendoorn dit jaar niet door te laten gaan. De poulewedstrijden stonden gepland voor woensdag 1 april en woensdag 8 april. De finales stonden gepland voor woensdag 22 april.

Doordat alle school- en sportactiviteiten t/m 6 april zijn afgelast is het al niet meer mogelijk om te beginnen op 1 april. Nieuwe informatie kan daarnaast leiden tot aanpassing en verlenging van deze maatregel.

Plannen van nieuwe data voor poule- en finalewedstrijden wordt vanwege de overvolle schoolkalenders en beschikbaarheid van sportparken bij hervatting van het normale leven ook een probleem.

Volgend jaar organiseren we het schoolvoetbal opnieuw met veel plezier!

Voetbalvereniging DES

Created By
Robbert Flim
Appreciate