Loading

Lucca International Comics and Games Festival

Een impressie van het Internationale Comics en games festival dat elk jaar in Lucca plaatsvindt
Als we op 31 oktober in Lucca naar een parkeerplaats gaan zoeken kunnen we het wel vergeten en het is pas 10 uur in de ochtend.
Ook hotelkamers zijn in de wijde omgeving volgeboekt.
Het International Festival of Comics, Animation, Illustration and Games in Lucca is uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende ter wereld.

Het is Halloween vandaag, wat ook in de andere dorpen en steden van Toscane uitgebreid wordt gevierd, maar Lucca is echter het toneel van veel meer dan Frankenstein ooit bij elkaar kan hebben gedroomd. Naarmate de dag vordert verschijnen er meer monsters, Dracula´s, bruiden, zombies en vooral allerlei stripfiguren op straat. Er schijnt een dress code te zijn met zo´n 16 regels waaraan men moet voldoen, maar of iedereen zich daaraan houdt?

In de grote tenten die zijn opgericht op alle piazza´s zijn uitgebreide exposities van illustrators van naam uit alle delen van de wereld en de fans stromen naar binnen.
Tegen drie uur ´s middags kan je over de hoofden lopen, het beloofd een groots feest te worden tegen middernacht.
Op de brede muren van de stad vind je nagebouwde scenes met bijbehorende geluidsinstallaties uit films en games die verraderlijk echt aandoen.
Van biologische oorlogsslachtoffers tot futuristische helikopters en gevaarlijk uitziende bemanningsleden.
Maar daarnaast zijn er de prachtige clones van talloze stripfiguren die voor het fotograferende publiek graag een representatieve pose aannemen alleen of in groepsverband.

De exposities, forums en presentaties vinden elk jaar plaats in de laatste 2 weken van october, op 31 october begint het eigenlijke festival dat 4 dagen duurt.

Credits:

photo credits: Dolcevia.com

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.